Citalec 10 - začátky

Anonymní
10.2.25 18:18

Citalec 10 - zacatky

Je tu nekdo kdo uzival nebo uziva citalec 10?
Mam dlouholetou uzkostnou poruchu lecenou terapii, ale ted se mi to zhorsilo pridalo se vyhoreni, deprese a uz to nezvladam. Doktorka mi dala citalec 10 jelikoz jsem drobna tak mi rikala zacit ctvrtkou, ale beru teprve 2.den a mam silenou unavu, malatnost, prijdu si uplne mimo. Plus se mi zacaly objevovat uzkosti, ktere jsem uz nemela, protoze jsem je zvladala. Jsem z toho totalne nestastna vubec nemuzu jit ven jakoby se mi to vsechno vratilo na zacatek lecby… nevite jestli se to zlepsi? Uz nevidim svetlo na konci tunelu :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14958
10.2.25 18:19

Antidepresiva mohou přechodně stav zhoršit, do dvou až 3 týdnů by se to mělo upravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
10.2.25 18:58
@Anonymní píše: Více

Ahoj, brala jsem Citalec, začínala jsem na 10 mg a první týden šílené zhoršení úzkostí. Postupně začal zabírat, chodila jsem k tomu na KBT (skupinová, individuální), dávku jsme navyšovaly s Dr. na 40 mg. Měla jsem ho tehdy na panickou poruchu, které jsem se zbavila, ale pak se u mě objevily deprese a na ty mi už nějak Citalec nestačil. Na tvém místě bych vydržela, pokud to lze, alespoň týden, nebo se pak poradila s Dr. A nedala ti na přechodnou dobu při nasazování AD něco na úzkost? Neurol, Rivotril, Lexaurin…? Jsou sice návykové, ale když se berou chvíli, tak je to většinou ok. Ať je ti brzy lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.25 19:31

@Lollitka

Nejake mam myslim frontin, ale tohle neberu ja se leku strasne bojim, ze budu nejak mimo nebo mi bude zle apod

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.25 19:35

@Lollitka kazdopadne moc dekuji, nejak tomu neverim, ze se to nekdy obrati

• Citovat
  • Upravit
9189
10.2.25 19:37
@Anonymní píše: Více

A předepsala ti Frontin tahle Dr. k Citalecu? Frontin má stejnou účinnou látku jako Neurol, já bych se ho tolik nebála, ale můžeš pak být utlumená. I když mně Dr. nikdy k nasazování AD benzodiazepiny nedávala. Jinak tedy dávku máš pidi, pokud jsem pochopila, tak 2,5 mg. Já tehdy taky byla drobnější, tedy ne výškou, ale váhou a začínala jsem na těch 10 mg a to mi pak Dr. ještě říkala, že tahle dávka je jako placebo. Tak uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.25 19:47

@Lollitka no ona mi nerikala, ze to mam vylozene brat k tomu jen ze mi to napise kdyby nahodou neco. Ja jsem nikdy takovej lek nezkousela brat takze se toho i celkem bojim, ze nebudu nejak fungovat. No uz ted se bojim to nejak navysovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová