Citáty

veverunka11
3.10.11 16:51

citáty

slovy můžeš zatajit co chceš,skutky tě prozradí.
slova jsou jako listí na stromě-kde je ho nejvíctam je nejmíň ovoce.
Ani pes-laskavým slovem oslovený-hned nekousne.
Dobré slovo-lepší než peněz mnoho
Holky,prosím o vysvětlení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
3.10.11 17:04

1. slovy můžeš zatajit co chceš,skutky tě prozradí.

• můžeš toho nakecat spoustu (třeba lhát), přesto uděláš něco jinak

2. slova jsou jako listí na stromě-kde je ho nejvíctam je nejmíň ovoce.

• vlastně totéž, co 1. citát. Kdo toho hodně nakecá, zpravidla je to mluvka ukecaná.

3. Dobré slovo-lepší než peněz mnoho

• že je lepší někomu říct od srce, že ho máš ráda, než mu zaplatit drahou věc - třeba drahý dárek, který je nicneříkající, když není z lásky, od srdce

4. Ani pes-laskavým slovem oslovený-hned nekousne

• že když je třeba někdo „od rány“ (držkatý), tak pokud na něj půjdeš pěkně, tak ho většinou zaskočíš a nebude na tebe ten dotyčný tak zlý, i když je tím třeba pověstný.

snad jsem to nepopletla :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.10.11 17:07

Tak citáty a přísloví mě vždycky bavily. Pokusila jsem se něco vymyslet, ale třeba to chápu úplně špatně :wink:
Slovy můžeš zatajit co chceš, skutky tě prozradí - to chápu tak, že lhát je snadné, ale jednání a chování ukáže každého povahu.
Slova jsou jako listí na stromě - kde je ho nejvíc tam je nejmíň ovoce. To bych pochopila jako variaci na Sliby - chyby, ale skutek utek.
Ani pes - laskavým slovem oslovený - hned nekousne. Kdo do Tebe kamenem, Ty do něj chlebem? I když to není úplně přesné. Možná něco na ten způsob, že bychom měli s každým na začátku jednat mile a laskavě, než na něj hned nepříjemně útočit, protože on pak k nám bude hned taky přistupovat lépe :nevim:
Dobré slovo-lepší než peněz mnoho. Tak tady nevím. Napadá mě spoustu věcí od výplaty po chování k sobě v rámci rodiny. Že je lepší, když se k sobě lidi chovají hezky a mile, než mít mraky peněz a vzájemné vztahy na bodu mrazu. Fakt nevím :nevim:
Snad to někdo uvede na pravou míru, taky by mě to zajímalo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15054
3.10.11 17:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.10.11 17:42
dzarunka píše:
https://www.emimino.cz/…oudra-56848/ :kytka:

:palec: :palec: :palec:
O tomhle jsem teda netušila, že to tu někdo založil.
Citáty mám taky ráda, až budu mít čas, juknu na to, díky.
PS: co kešky? jezdíš? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
3.10.11 17:51

radú teď mám s keškama pauzu-byly 3 neúspěchy za sebou a tak potřebuji zas nakopnout :kytka: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
3.10.11 18:31

díky holky :huban: :huban:

• Citovat
  • Upravit
79
12.7.13 16:18

pro všechny smutné lidičky

Někde jsem četla :srdce: někdy je potřeba vzdát se lidí, na kterých nám záleží, aby nám do života mohli přijít lidé, kterým konečně bude záležet na nás. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová