Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim:)
trapi me jedna vec a nevim komu se sverit, citim se posledni dobou sama, prijde mi, ze nrmam zadnou pravou kamaradku a moc mi to chybi, vzdy jsem si nasla kamaradkua kamaradstvi trvalo nejakou dobu a pak jsme se prestaly vidat az to upadlo, mam asi pet kamaradek, ale myslim ze ne opravdovych. Malokdy si na me najdou cas, vetsinou pisu ja prvni a neco navrhuji a z 90% se dockam odpovedi, ze nemuzou nebo ze uklizi atd. Pritom vetsina z nich jeste studuje a nemaji deti a casu maji dost. Kdyz mam nejaky problem tak se nemam moc komu sverit, mam dve takove kamaradky, se kteryma jsem se vidala celkem casto a byly fajn, jenze posledni dobou na me take nemaji cas a i kdyz se snazim udrzovat kontakt, tak celkem marne, kdyz mam problem tak mi prijde, ze je to vubec nezajima.. Kdyz jsem byla po revizi tak se me snad ani jednou nezeptaly jak mi je..
, kdyz jsem se sverila, ze me asi podvedl pritel ( bylo to asi 14 dni po revizi) tak si to jen vyslechly a nic moc nerekly, to mi bylo lito, tak jsem jim rekla, ze me mrzi, ze se ani nezeptaji co a jak. A to mi bylo receno, ze moc vse resim…
. Navic porad jen mluvi o penezich a jak su musi najit bohatyho chlapa a jak podvadi sveho pritele atd.. A me se tohle nelibi, ale radeji na to nic nerikam.. ma cenu bojovat o takoveto kamaradstvi nebo se kompletne odriznout?
Tak asi bude něco špatně, když se ti to stalo opakovaně…a ty své známé máš ze školy nebo odkud?
@Malaga ruzne, vetsinou se potkame pres zname nebo treba i v baru..
Já mám to samé. Měla jsem nejlepší kamarádku i v té jsem se zklamala. Mám psa a ten mi stačí. Kolik ti je?
No a co si najít kámošky, s kterými budeš mít něco společného, třeba koníčky? To co popisuješ - přijde mi, že jejich život se od toho tvého příliš liší a nemáte si co říct. Žádné společné téma.
@jujingova je mi 22. Ja si vzdy najdu kamaradku se kterou si rozumim a postupem casu vyjdou na povrch jeji ( mozna i moje negativni vlastnosti) s nejak to vzdy upadne.. Nebo i tom, ze si najde pritelr nebo praci ve ktere je porad
Ale to pak není pravá kamarádka. Každý má své chyby a s tím musíš člověk brát. Já i když nemám čas nebo tak, tak jsme si aspon s kamarákou zavolaly, pak mě začala urážet a začla být nafoukáná. Po roce se ukázalo jaká zhruba je. Nadává lidem, kteří jsou třeba dělnící, že jsou blbý atd. Zkrátka povrchní. Myslí si jak je chytrá. Nepohádala jsem se s ní, jen jí nevyhledávám a jsem radši sama. Než mít kamarádku, která ke mě nemá úctu to radši budu sama.
@jujingova presne to delai ta moje kamaradka, ja k ni mam odstup od te doby, co zacala byt na me protivna a kdyz jsem ji rekla, ze me mrzi ze se ani neozve tak mi nadala, ze se asi nudim a resim kraviny a ze bych mela zacit neco delat( ona sama nic nedela) a byla na me strasne hnusna,.. Resi jen penize, jakd ma kdo auto a jak je kdo bohatej, ze je trapne, ze neko pracuje jako prodavacka atd ', mam toho uz dost
No jo no. s tím nic nedaděláme. To mi dělala taky, že jsem přišla třeba o 10 minut dříve a hned mi nadávala, že se doma nudím, že nemám co dělat a tak… Proč netřídím odpad, proč nedělám tohle. No vidíš a ted už nepřijdu k ní vůbec.
A ty už pracuješ?
Jo, to znám, napíšu kamarádce jestli se nesejdem, nemá čas atd. Ale ono je těžké najít kamarádku se stejnými názory a tak. A víte co? Taky už na to kašlu, je několik lidí, kterých si vážím, kteří mě berou takovou jaká jsem a to mi stačí. A ikdyz se taky mnohdy cítím sama, ale to už je i o tom, jak to člověk bere, jak moc se tím trápí.
Chce to hlavně se neuzavírat do sebe. Svěřit se můžeš pro začátek tady, doporučil bych dělat své koníčky na veřejnosti, tzn. třeba jít si číst do knihovny, kavárny, hledat ve svém okolí lidi se stejnými zájmy - např. cvičení a pak si jít popovídat na kávu.
Tyhle holky se leda škodolibě popasou na Tvém trápení. Není nutnost mít „kamarádky“ za každou cenu. Nejdi ani pod tu svou a klidně se od nich odřízni. Nedělá dobrotu dávat příliš všanc své soukromí lidem, kteří za to nestojí. Časem se určitě objeví kvalitnější přátelský vztah.