Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, fejkbůk jsem zrušila před rokem a půl a mám klid. Žiju si svůj vlastní život, nepotřebuju koukat na fotky ostatních, kteří si nasdílí své hovínka na profil a strašně se vychvalují, kde všude byli. Po tom, co dělají ostatní, je mi prd. Žij svůj život.
Když si zjišťuješ informace na netu nebo diskuzích, tak to přeci není závislost
Proč si myslíš, že jsi závislá na diskuzích? Jak často na ně chodíš?
Ja sem na tom stejne.Taky vse hledam zde. Nevim si rady s partnerem, s hypotekou, synem…na vse najdu odpoved zde a zadarmo.
Jestli to prehanim, nevim. Partner mi obcas vpali, at si to ci ono najdu na netu, ze stejne verim jen internetu.Coz je nesmysl, ale nahlodal me. Premyslim, jestli fakt neni zavyslost hledat na vse odpoved na netu v diskuzich atd. Treba Kvĕta, at v tom je poradek.
No kdybych si hledala užitečný informace tak je to v pořádku, ale ja hledám informace typu: Je špatné být introvert? Jak být pokorná? Jak být… no prostě takhle no. Jako bych vnitřně chtěla být pořád někdo jiný nebo já nevím. Třeba mě takhle i dost ovlivňují filmy. Chci být jako tahle nebo tamta, tak se o to snažím a pak se třeba pohadame s přítelem protože to prostě nejsem ja. Asi mi hrabe ![]()
@Anonymní píše:
Ja sem na tom stejne.Taky vse hledam zde. Nevim si rady s partnerem, s hypotekou, synem…na vse najdu odpoved zde a zadarmo.Jestli to prehanim, nevim. Partner mi obcas vpali, at si to ci ono najdu na netu, ze stejne verim jen internetu.Coz je nesmysl, ale nahlodal me. Premyslim, jestli fakt neni zavyslost hledat na vse odpoved na netu v diskuzich atd. Treba Kvĕta, at v tom je poradek.
Blbý je že ti, co nejvíc radí jsou často úplně mimo. Jako třeba když ti o hypotéce a manželství radí 3× rozvedená socka co nemá kde bydlet
Bych FB nezrušila, jsem tak ve styku s dětma a taky vnoučatama. ![]()
@Anonymní píše:
No kdybych si hledala užitečný informace tak je to v pořádku, ale ja hledám informace typu: Je špatné být introvert? Jak být pokorná? Jak být… no prostě takhle no. Jako bych vnitřně chtěla být pořád někdo jiný nebo já nevím. Třeba mě takhle i dost ovlivňují filmy. Chci být jako tahle nebo tamta, tak se o to snažím a pak se třeba pohadame s přítelem protože to prostě nejsem ja. Asi mi hrabe
Noo, tak tohle teda podle mě je na to, aby sis o tom s někým popovídala. Ty nejsi spokojená s tím, jaká jsi? Proč bys proboha potřebovala být pokorná?
Nebo přítel má problém s tím, jaká normálně jsi? Jestli jo, tak to ale není tvůj problém.
@jakanas píše:
Blbý je že ti, co nejvíc radí jsou často úplně mimo. Jako třeba když ti o hypotéce a manželství radí 3× rozvedená socka co nemá kde bydlet
No to uzje riziko anonymity
.Ale tve rady treba jsou celkem dobre.
A sou tu i financni poradci.Rady rozvedenych si cenim, casto maj dobry prehled, co se vztahu tyce. Kveta
Pokavaď jsi opravdu v životě tak bezradná, že nevíš co a jak, tak je možná i dobře, že hledáš, co si máš myslet
![]()
Asi nejsem no, nevim. Manzel spokojen je, to je jen v me hlave no ![]()
No, já taky hledám info na diskuzích. Třeba mi pediatr sdělí diagnózu, v rychlosti poučí, co a jak. Zadám tady na epipi do vyhledavače a vyjede mi to, co se mi cestozz vykouřilo z hlavy. Jo, ummím rozlišit věcnou hodnotu příspěvku
@Blanka89 píše:
Pokavaď jsi opravdu v životě tak bezradná, že nevíš co a jak, tak je možná i dobře, že hledáš, co si máš myslet![]()
![]()
@Blanka89 píše:
Pokavaď jsi opravdu v životě tak bezradná, že nevíš co a jak, tak je možná i dobře, že hledáš, co si máš myslet![]()
![]()
Proč by jí jako měl někdo radit, co si má myslet? ![]()
Asi se vám to bude zdát hloupé, ale už si moc nevím rady. Tak nějak jsem se stala závislá na internetových diskuzích. Mám pocit že nevím co je správné a co špatné, jestli je pořádku že jsem taková či maková. Všechno si nejdřív potřebuju najít na internetu, zjistit co si myslí ostatní a podle toho sebe soudím. Přitom je to úplná blbost říkám si, že ty lidi mě neznají tam mě nemůžou soudit. Ale nějak si nemůžu pomoct přestat. Už to dělám několik let a přijde mi to čím dál horší. Dokonce se mi už podařilo zrušit facebook účet, protože jsem pořád jen sledovala ostatní a hodnotila se podle nich. Řešíte někdo podobný problém? Možná to má i důvod v sebevědomí mě napadá, ale nevím