Trvalý pobyt na úřadě - adresa v občance?

Anonymní
23.9.15 22:22

Trvalý pobyt na úřadě - adresa v občance?

Dobrý den, řeším teď dilema - při odstěhování z současného bydliště nechci nechat svoje místo trvalého pobytu ve „starém“ bytě, ale majitel „nového bytu“ nesouhlasí se zřízením TP. Takže budu mít TP nejspíš na městském úřadě. Co budu mít uvedeno v občance (jakou adresu) a jakou cestou si občanku s takovým TP vyřídit? (Umím si představit, že na ohlašovně ze mě nadšení nebudou…)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101920
23.9.15 22:35

V OP budeš mít adresu toho úřadu a jinak se tam ty sama nahlásit nemůžeš - to ti musí ten původní majitel zrušit TP. A jinak pokud máš nájemní smlouvu, tak ti majitel nemá možnost TP zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.15 22:40
@Anonymní píše:
Dobrý den, řeším teď dilema - při odstěhování z současného bydliště nechci nechat svoje místo trvalého pobytu ve „starém“ bytě, ale majitel „nového bytu“ nesouhlasí se zřízením TP. Takže budu mít TP nejspíš na městském úřadě. Co budu mít uvedeno v občance (jakou adresu) a jakou cestou si občanku s takovým TP vyřídit? (Umím si představit, že na ohlašovně ze mě nadšení nebudou…)

Pokud se nepletu, tak majitel si může nesouhlasit s čím chce. Jeho souhlas ke zřízení trvalého pobytu nepotřebuješ. Tedy pokud bydlíš v nájmu (take byt patří tomu, kdo ti ho pronajímá.

http://socialni-poradna.eu/…ho-bydliste/

Pokud bydlíš v podnájmu (to znamená, že ti pronajímá byt člověk, který tam sám bydlí v nájmu), pak je to trošku složitější, protože tam za určitých podmínek je ten souhlas potřeba. Tady je obojí popsáno mnohem podrobněji.

http://socialni-davky-2014.eu/…su-majitele/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
24.9.15 03:04

A co když mi majitelka řekla, ze si tam trvalý bydliště nepřeje? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.9.15 06:01

Tak riskuješ, že když se dozví, že ho tam máš, tak Ti dá výpověď. Já bych to asi řešila tak, že bych si ho nechala dát na ten úřad, a když majitelka žena za rok uvidí, že platíš, nemáš dlouhý atd., a Ty jí vysvětlíš, že Ti ten TP komplikuje život, tak by mohla souhlasit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
24.9.15 07:13

Ona si to nepreje? Nechapu proc. To, ze tam budes mit TP nezaklada zadne pravo k bytu. Je to jen usnadneni administrativy. Tvuj vztah k bytu upravuje najemni smlouva, ze tam budes mit TP pro majitelku nenese nic spatneho. Jen by te v pripade ukonceni najmu musela odhlasit, pokud by ses neprehlasovala na jinou adresu. Fakt nerozumim, proc lidi delaj takove obstrukce kvuli necemu pro ne tak nepodstatnemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
24.9.15 09:07

@Slečna Ferka No, výpověď ji jen tak nedá, to není tak jednoduchý… ale u smlouvy na dobu určitou ji už nemusí prodloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.9.15 09:09
@angelsface píše:
A co když mi majitelka řekla, ze si tam trvalý bydliště nepřeje? :,(

Má to ve smlouvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.9.15 09:11

@Svandu Proč? Většinou to dělají lidi, co ubytovávají na černo. Takže pokud státu neodvádí daně za to, že pronajímají byt, těžko budou chtít mít dané lidi zaznamenané někde na úřadě, myšleno tvrvalák v tom bytě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová