Jak to zvládáte samy s dítětem?

Anonymní
1.10.15 13:56

jak to zvladate samy s ditetem?

Ahoj holky mame s pritelem rocni holcicku snazila jsem se to s nim vydrzet ale nejde to :( miluju ho ale on semnou zachazi jak s jistotoua podle toho se tak chova. Chci se zeptat na co mam narok kdyz bych byla s malou sama a jak to zvladate? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
1.10.15 13:59

No hlavne na alimenty a do 2 let ditete na vyzivne na sebe od pritele. pokud ti to v souctu s materskou neda moc, tak pridavek na dite, pripadne na bydleni. ale prvni vyridit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.10.15 14:01
@Anonymní píše:
Ahoj holky mame s pritelem rocni holcicku snazila jsem se to s nim vydrzet ale nejde to :( miluju ho ale on semnou zachazi jak s jistotoua podle toho se tak chova. Chci se zeptat na co mam narok kdyz bych byla s malou sama a jak to zvladate? :)

na alimenty na dítě a výživné na sebe do 2 let věku. K tomu máš rodičák, co víc chceš? Zvládala jsem léta žít sama s klukem, nikdy jsem nebrala ani přídavky na dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
1.10.15 14:01

Nárok máš na alimenty. Pak podle toho kolik ti dává dohromady rodičák a alimenty tak přídavek na dítě. Možná i příspěvek na bydlení.
Zvládnout se to dá kamarádka je sama s dvojčaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
1.10.15 14:04

Alimenty, a případně hmotná nouze záleží kolik máš rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
1.10.15 14:25

Jsem sama s 10měsíčním a zvládám to asi stejně jako většina maminek, tedy necítím se být na tom nějak hůř bez partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.15 14:31

Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, tak se vetřu do této diskuze. Jak to zvládáte samy s dítětem po psychické stránce? Mám roční dítě a vážně uvažuju o rozvodu z důvodu manželovy velké finanční nezodpovědnosti, ale asi jsem slaboch a jenom při představě, že tady nebude brečím a mám velký pocit úzkosti.
Anonymní 2

• Citovat
  • Upravit
1482
1.10.15 14:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, tak se vetřu do této diskuze. Jak to zvládáte samy s dítětem po psychické stránce? Mám roční dítě a vážně uvažuju o rozvodu z důvodu manželovy velké finanční nezodpovědnosti, ale asi jsem slaboch a jenom při představě, že tady nebude brečím a mám velký pocit úzkosti.
Anonymní píše: Více

to rozhodnutí je těžký, musí člověk vědět, že jiná možnost prostě není. Já to tak měla, takže se mi spíš ulevilo, ale jsem obecně hodně nezávislá a samostatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.10.15 14:49
@Anonymní píše:
Anonymní píše: Více

mi se hrozně ulevilo, zvládala jsem dobře. Rozchod byl iniciován z mé strany a nebýt toho, tak mám mega dluh na krku. Takže já si tleskám. Jestli v tom nemáš jasno, tak to nedělej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.15 16:29

Jana

Jsme skoro rok s malou necelé 3r sama.

Začátky byly krušném - být opravdu na vše sama. Finančně jsme to zvládaly.
Horší to bylo psychicky a být na dítě prostě sám.

Od září jsem v práci a rapidně se to zlepšilo. Malá je ve školce, v půl 3 ji vyzvednu a pohodový půlden před námi.

Exe už nepotřebuji. Odvykla jsem si a je mi mnohem líp.

Malou si bere ob víkend a malé při návratu od něj pokaždé pláče. Minutu a pak je to dobré.

• Citovat
  • Upravit
1349
22.7.17 19:27

Dneska jsem tak premyslel ze je uplne hrozne kolik je samotnych matek s ditetem proc si ty chlapy ty deti porizuji kdyz od nich utecou vetsinou jeste pred porodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
22.7.17 19:56

To je zase vykrik do tmy. Neznam nikoho, kdo by utekl jeste pred porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 19:59

Dobře.. zvládám to výborně. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
22.7.17 20:02

Podle me hodne chlapu utece co zjisti ze je zena tehotna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
22.7.17 20:12
@Jogrr píše:
To je zase vykrik do tmy. Neznam nikoho, kdo by utekl jeste pred porodem.

Já znám dva osobně… kvůli nové zince utekli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová