Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No hlavne na alimenty a do 2 let ditete na vyzivne na sebe od pritele. pokud ti to v souctu s materskou neda moc, tak pridavek na dite, pripadne na bydleni. ale prvni vyridit alimenty.
@Anonymní píše:
Ahoj holky mame s pritelem rocni holcicku snazila jsem se to s nim vydrzet ale nejde tomiluju ho ale on semnou zachazi jak s jistotoua podle toho se tak chova. Chci se zeptat na co mam narok kdyz bych byla s malou sama a jak to zvladate?
na alimenty na dítě a výživné na sebe do 2 let věku. K tomu máš rodičák, co víc chceš? Zvládala jsem léta žít sama s klukem, nikdy jsem nebrala ani přídavky na dítě ![]()
Nárok máš na alimenty. Pak podle toho kolik ti dává dohromady rodičák a alimenty tak přídavek na dítě. Možná i příspěvek na bydlení.
Zvládnout se to dá kamarádka je sama s dvojčaty.
Jsem sama s 10měsíčním a zvládám to asi stejně jako většina maminek, tedy necítím se být na tom nějak hůř bez partnera.
Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, tak se vetřu do této diskuze. Jak to zvládáte samy s dítětem po psychické stránce? Mám roční dítě a vážně uvažuju o rozvodu z důvodu manželovy velké finanční nezodpovědnosti, ale asi jsem slaboch a jenom při představě, že tady nebude brečím a mám velký pocit úzkosti.
Anonymní 2
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, tak se vetřu do této diskuze. Jak to zvládáte samy s dítětem po psychické stránce? Mám roční dítě a vážně uvažuju o rozvodu z důvodu manželovy velké finanční nezodpovědnosti, ale asi jsem slaboch a jenom při představě, že tady nebude brečím a mám velký pocit úzkosti.
Anonymní píše: Více
to rozhodnutí je těžký, musí člověk vědět, že jiná možnost prostě není. Já to tak měla, takže se mi spíš ulevilo, ale jsem obecně hodně nezávislá a samostatná.
@Anonymní píše:
Anonymní píše: Více
mi se hrozně ulevilo, zvládala jsem dobře. Rozchod byl iniciován z mé strany a nebýt toho, tak mám mega dluh na krku. Takže já si tleskám. Jestli v tom nemáš jasno, tak to nedělej ![]()
Jsme skoro rok s malou necelé 3r sama.
Začátky byly krušném - být opravdu na vše sama. Finančně jsme to zvládaly.
Horší to bylo psychicky a být na dítě prostě sám.
Od září jsem v práci a rapidně se to zlepšilo. Malá je ve školce, v půl 3 ji vyzvednu a pohodový půlden před námi.
Exe už nepotřebuji. Odvykla jsem si a je mi mnohem líp.
Malou si bere ob víkend a malé při návratu od něj pokaždé pláče. Minutu a pak je to dobré.
Dneska jsem tak premyslel ze je uplne hrozne kolik je samotnych matek s ditetem proc si ty chlapy ty deti porizuji kdyz od nich utecou vetsinou jeste pred porodem?
To je zase vykrik do tmy. Neznam nikoho, kdo by utekl jeste pred porodem.
@Jogrr píše:
To je zase vykrik do tmy. Neznam nikoho, kdo by utekl jeste pred porodem.
Já znám dva osobně… kvůli nové zince utekli…
Ahoj holky mame s pritelem rocni holcicku snazila jsem se to s nim vydrzet ale nejde to
miluju ho ale on semnou zachazi jak s jistotoua podle toho se tak chova. Chci se zeptat na co mam narok kdyz bych byla s malou sama a jak to zvladate?