Přítel/manžel cizinec

32
26.9.15 09:38

Přítel/manžel cizinec

Dobré ranko.. :mavam:

Půjdu rovnou k věci - není někdo náhodou v podobné situaci jako já? :dance:

Ve zkratce: já 22 let, přítel 24 let, cizinec (nemluví česky), Praha, společný jazyk - angličtina, oba studenti

Příspěvek upraven 30.03.16 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2201
26.9.15 10:29

Ahoj, manžel je cizinec ale se čtyřma dětma asi uplne nejsme ideální kámoši co hledáte… nicméně v Praze je obrovska komunita lidi ze zahraničí… v práci jsem mela okolo sebe stejne cizinců jako Čechů… záleží z jake je zeme, většinou se radi setkavaji lidi ze stejné zeme nebo mluvící stejným jazykem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.9.15 11:27

Mas 22, jsi studentka a v Praze? - co vic chtit s timhle „problemem“ :nevim: mi to prijde jako idelani kombinace. vetsinou cim mladsi lidi, tim spis umi anglicky, v Praze je nejvetsi komunita cizincu a kdo uz by mel lip umet anglicky a byt otevreny cizincum, nez studenti… ;)
ps: manzel cizinec je, ale zijem v zahranici, takze ti taky nepomuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
26.9.15 13:03

Mám přítele Rumuna, bydlíme kousek od Prahy, ale přítel umí perfektně česky, já rumunsky max pozdravit :D hehe. Ale třeba přítel si našel na fb stránku Rumuni v čechách, kde si hodně povídaj a raděj si. Měli i setkání před 2 měsíci, kam chtěl jet, ale nedostal volno v práci. Jo je to občas sranda, ale zatím to je v cajku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.12.15 13:11

@mejdylko I ja mam pritele Rumuna, doma mluvime jen rumunsky, umi i cesky ale moc se mu mluvit nechce vetsinou jen kdyz musi napr. v praci :-D Cekame mimco, tak snad se nam podari aby dobre ovladalo oba jazyky, ja mluvim i rumunsky i cesky tak uvidime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.15 13:14

Mam pritele z Etiopie. Jsme spolu 7 let a zatim nam to klape. mluvime spolu anglicky. zijeme v zahranici.

• Citovat
  • Upravit
11370
4.12.15 16:30

@sabula5 já se rumunsky odmítla učit z principu, že budem žít tady a tak prostě bude přítel umět česky a aby se rychle naučil, tak jsme jinak nemluvili - nebyl schopnej beze mě si koupit ani chleba a to mě štvalo… a tak se naučil česky, doma jinak nemluvíme a já vlastně ani nemám šanci se rumunštinu naučit, protože jí nepoužívá, jen s bratrem… ale toho já zas nemusim. Protože tu žije 6 let a umí max pozdravit a docela mě s tím štve. Když jsem mu řekla, že by se měl naučit česky, když tu chce žít, tak mi nato nechal po Andrejovi (mým příteli vzkázat), že se mám naučit rumunsky, že on jinak nemluvit nebude. Od tý doby nemám ani snahu se to učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.12.15 20:13

@mejdylko Tak to te potom chapu to bych na to taky hodila bobek, muj se umi dorozumet cesky, kdyz jde na pivo, do obchodu jen nemluvi plynule ale pomalu se uci, ja chci ovladat i jeho jazyk kdyz komunikuju s jeho rodinou ktera zije v rumunsku a cesky neumi ani Ahoj :-)mluvim uz vic rumunsky jak cesky, ale dite chceme aby samozrejme ovladalo predevsim cestinu kdyz zijeme tady ale zaroven aby se pri navsteve babicky dorozumelo i s nimi :-)a vy mate deti? nebo jeste ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.12.15 20:25

@sabula5 jojo máme tříletýho chlapečka Alexe. Já v Rumunsku ještě ani nebyla a když volá jeho matka, tak se mi otvírá kudla v kapse. Řešej jen bany a při tom slovu mám vyrážku, si myslí, že tu Andy vydělává asi miliony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.12.15 21:51

@mejdylko Ja nastesti s jeho rodinou vychazim, my meli jet na vanoce do rumunska ale cestu sme museli, jsem skoro ve ctvrtym mesici a tehotenstvi zatim nesnasim nejlip hodne trpim nevolnostma takze cesta tam to bych nedala jak busem tak autem :poblion: Alex je hezky jmeno, takze jeho rodina malyho ani nevideli nebo prijeli sem? My to prave chceme stridat jak to pujde ale byt mame tady, a zit taky budem tady jen tam jezdit jak to pujde coz momentalne bohuzel, a co resej furt penize chcou at jim posila nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
5.12.15 09:22

@sabula5 tak to je dobře, že spolu vycházíte. No ona jeho máma je na děti sama, má jich 5. Dvě jsou tady v ČR (můj Andrej a jeho brácha Dany), dvě jsou doma a ségra zdrhla do Itálie a nechala jí na krku dítě. Ona je nemocná - těžkej diabetes, takže dělá jen nějakou takovou podřadnou práci u města, kde uklízí parky atd a má za to na naše asi 4500 Kč. Takže furt volá a chce peníze. „Daniela potřebuje opravit zub.“ tak se bráchové složej a pošlou jí 5000 na zub. „Erik potřebuje pomůcky“ tak se složej a pošlou třeba 2000 domu. Atd. atd. Teď už jsem mu to zatrhla. Sami máme málo, jeho plat jde na poplatky a z mýho rodičáku a příspěvku na bydlení žijeme. A ještě budem živit jeho matku. O který mmch vím, že ač má cukrovku, kdy si musí píchat inzulín tak chlastá jak prase. A nejvíc mě nas.ala, když se dozvěděla, že jsem v tom… že si vymyslela nádor na mozku, aby Andyho nalákala domu a nechal mě. No a od tý doby, odmítám jakýkoliv styk s ní. A Alexovi za celý 3 roky neposlala ani jeden dárek nebo pohled k narozeninám. Takže fakt ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
12.6.16 00:59

Ahoj, s pritelem jsme spolu 3 roky, spolecne mluvime cesko-anglicky a pritel ma jeste svuj rodny jazyk (lokalni nareci) :mrgreen: mimco bude mluvit cesky a anglicky, jen jsem zvedava, jak se porve s tim tretim…ja znam jen par slovicek…ted se chystame na matriku na uznani otcovstvi…nevite kdy se tam ma zhruba jit? meli jste nejaky problem s tim, ze je otec cizinec? ma trvaly pobyt.diky za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.6.16 07:56

Na matriku kdykoliv. lepsi drive nez pozdeji, kdybys nahodou porodila driv nebo musela byt v nemocnici atd.
pokud nemluvi dobre cesky, tak je treba mit sebou ofocialniho prekladatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
12.6.16 10:50
@Ali-Ali píše:
Na matriku kdykoliv. lepsi drive nez pozdeji, kdybys nahodou porodila driv nebo musela byt v nemocnici atd.
pokud nemluvi dobre cesky, tak je treba mit sebou ofocialniho prekladatele.

Diky :) mluvi, blbe, ale mluvi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.6.16 11:13
@Leeloo1 píše:
Diky :) mluvi, blbe, ale mluvi :mrgreen:

no, je podstatne, aby pani urednice nabylo dojmu, ze plne rozumi. protoze se tim podepsanim upisuje k zavazkum na cely zivot. takze jsou na to pomerne opatrni, aby pak nekdo nemohl rict, ze vlastne nerozumnel, co podepisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová