Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, mně vyhovuje Eucerin,taky ještě Bioderma, a že jsem jich vyzkoušela hodně…je bez parfému, takže nijak nevoní, ale pomohl mi. Z ostatních krémů se mi dělají červené flíčky, pálí to, ale jediný Eucerin zabral vždycky.
Ahoj,dostala jsem krém Lamelloderm z Justu,od kámošky,prý na ruce,ale našla jsem si,že je normálně na obličej,no a zázrak-mám přecitlivělou suchou pleť s pupínky,jediné,co jsem jakž takž snesla,byla bioderma,ale i tak jsem řešila pupínky…teď ráno a večer vyčistím tamponem s Bioderma micelární vodou,pak ten Lameloderm,a obličej dokonalý,suchost, pnutí a červenání je pryč,pupínek výjimečně,spíš po sladkém nebo tak.Není mastný,je lehoučký a výborně se roztírá.Je dost drahý,myslím přes 700,–,ale ta tuba je obrovská,už ho mám od narozenin,t.j.5 měsíců a chybí tak 1/3,možná ani ne…a to sním občas mažu synovi nohy ![]()
Miriamm píše:
AHOJ DĚVČATA,PORADÍTE MI NĚKDO JAKÝ KRÉM NA CITLIVOU PLEŤ??Už jsem vyzkoušela všelicos,různé značky,ale zatím sem nenarazila na nic,co by mi pomohlo,pokaždé mi pleť zčervená a všechno mě svědí a pálí,někdy míň,někdy víc,ale zčervená pokaždém krému zatím,hlavně tváře
Ahoj,já rozhodně nedám dopustit na značku La Roche-Posay,je sice dražší,ale jsem max. spokojená.Levnější variantou může být Eucerin.
Ahojky holky, tak já používám Mandlové mléko od Justu, není drahý a vydrží dlouho, je ho 125 ml. Ale nekupujete si někdo krém na zimu? Četla jsem, že je dělá firma Bioderma nebo Avene, ale u nás v lékárně nemají vzorečky a nechci vyhodit tři stovky jen tak. Bojím se toho, že se tím krémem natřu a pak se budu lesknout jako bych se namazala indulonou! Díky za rady, Lada
zdravim! ja teda nemam problem s pokozkou ale vim a cem to je. pred par lety jsem narazila na kosmetiku PREMIER z Mrtveho more a muzu rict ze je vyborna. vyrobky obsahuji mineraly, vitaminy a liposomy a maji lecive ucinky. www.premier-deadsea.cz/…ty/body-care
pekny den!
ahoj já jsem taky hledala dlouho vhodnou kosmetiku,protože mám citivou plet taky,hlavně oči,ty mi hned svědí a zčervenají,mám i ekzém,
jsem naprosto spokojená s řadou avene,mám krémy eluage a hlavně odličovací micelarní vodu,která je super používám očni odličovač,je bez parabenů-konzervantu které můžou provokovat právě citlivou plet,a mají i řadu na plet co hned zčervená..maji i dekorativní kosmetiku,kterou ještě moc vyzkoušenou nemám,ale např.make-upy jsou lehký,dobře roztíratelný a nevysušují plet.
anebo používám rostlinnou kosmetiku,bez konzervantů a alergenů jako je např.lavera nebo dr.hauschka
Ahoj, mate nekdo taky tak citlivou plet ze se ji skoro nemuzete ani dotknout? Nesnesu zadne kremy uz jsem jich vyzkousela opravdu hodne, nesnesu ani vodu (mame ze studne miminkovskou) moje plet snese myti maximalne dvakrat za tyden kokosovym olejem jinak se mi po vsem udela hned akne plet se okamzite zblazni masti a svedi. jsem jediny exot nebo to ma jeste nekdo? je pravda ze jsem to driv hodne prehanela s kosmetikou pak jsem ji pouzivala cim dal mene a postupne se to zacalo zhorsovat
nebo mate nejaky tip co pouzivat?
Jestli ti nevadí olej, nechceš zkusit Hádka nebo Nobilis Tilia? Přírodní kosmetika, jsou to vesměs olejíčky. Me vyhovují hodně a dokonce i muj muž krem od NT používá.
Asi zas takto citlivou ji nemám. Kdyz jsem ji umyla vodou, hned mi zčervenala a celkově byla citlivá na dotek. Od doby, co jsem začala používat kosmetiku Darhin řadu Intral, tak je to mnohem lepší. Jedinou nevýhodou teto kosmetiky je, ze je celkem drahá, ale za to fakt pomaha.
Zajděte na kožní a také bych to vzala přes alergologii a gastro-entero, může to být příznak něčeho špatně fungujícího uvnitř těla.
jinak mně na hysterickou pleť (byť teda výrazně decentnější, než máte vy) velmi dobře funguje mandlový krém pro citlivou pleť od Veledy.
Zkoušela jste kefirové masky? Je docela dobře možné, že máte nějak narušenou mikrofloru na povrchu pleti a tak tam sídlí kdoví co a působí záněty.
Zkuste nechat přes plátno (třeba vyprané, staré bílé tričko, které nenapustíte aviváží, nebo kapesník či plenku, či několik vrstev gázy - prostě nebarvená bavlna) vykapat tak deci kefíru (jogurt má příliš málo druhů žádoucích mikrobiálních kultur), dokud z toho nebude hustá kašička. Do toho přimíchejte lžičko kokosového oleje a napatlejte to na očištěnou pleť a nechte působit tak 20 minut a pak to jen setřete, neumývejte vodou. Pokud vás to nebude drážit, tak to opakujte třikrát týdně tak po dobu měsíce.
Já mám děsně citlivou pleť, zkusila jsem krémů snad za desetitisíce a jediný který mi nedělá zle je obyčejná Nivea soft - bílá za pár kaček. Podivné, ale používám jí už několik let a dobrý.
Holky, co používáte na čistění citlivé pleti? Vodu, tonikum, krém? Já nějak nevím, co koupit, aby mi to sedlo
Co se osvědčilo vám?
AHOJ DĚVČATA,PORADÍTE MI NĚKDO JAKÝ KRÉM NA CITLIVOU PLEŤ??Už jsem vyzkoušela všelicos,různé značky,ale zatím sem nenarazila na nic,co by mi pomohlo,pokaždé mi pleť zčervená a všechno mě svědí a pálí,někdy míň,někdy víc,ale zčervená pokaždém krému zatím,hlavně tváře