Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na dotek mně bolí bradavky je mně 55let ale těhotná nejsem jsem v přechodu jsem už 5 let a nikdy jsem potíže neměla ale cvičím myslela jsem si že třeba mám ze cvičení ale nehorší se to ale jak se dotknu prsou tak to bolí děkuji Olga
tak mě se tohle stalo až po kojení…vždycky jsem měla strašně mazlení prsou ráda…pomalu mě to dokázalo uspokojit a po kojení přesně ty pocity co popisuješ. odeznělo to teď a nevím, jestli je to dalším těhotenstvím nebo to chtělo prostě čas. každopádně kojení se neboj…já teda kojila přes kloboučky a nic nepříjemnýho jsem nepociťovala. ale možná bych zkusila kontaktovat nějakou laktační poradkyni a zeptat se na to - třeba něco poradí?
![]()
Zakladatelko, mám kamarádku, která měla stejný problém. Rodit šla s přesvědčením, že kojit nebude, protože je jí prostě dotyk na prsa tak strašně nepříjemný, že to nedokáže překonat.
No a jak porodila a chovala si malého, ten se jí sám od sebe chytil bradavky a začal sát. Byla z toho tak v šoku, že ani neprotestovala. No a malý se nepustil až do dvou let
Nechala bych to na přírodě. A když to přece jen nepůjde, tak se přece nic zas tak strašného neděje ne?
Ahoj holky
Předesílám, že nejsem těhotná
Už od započetí mého sexuálního života mám takový nepříjemný problém s prsy.
Nevím čím to je ..
Přítel si sice zvykl se moc na těchto mísech nedotýkat, ale vím, že to má rád a jsem z toho smutná 

U prvního partnera to nebylo tak znát, ten se nemazlil, takže jsem si toho nevšímala..
Teď mám už pár let jiného muže a všimla jsem si (už na začátku vztahu), že je mi nepříjemné, když se dotýká mých prsou. Není to „v hlavě“, je mi to prostě fyzicky nepříjemné.. Není to žádný blok z dob minulých.. Při dotycích na kůži prsou to ještě jde, ale jakmile se přítel dotkne kůže prsního dvorce a bradavky je to pro mne hrozné. Nepříjemné, bolestivé.. Ne nijak extra, připomíná mi to spíše takovou bolest jako způsobuje tření (např. když si nevezmu podprsenku a prsa se třou o triko).. Je to hnusné a vždy se od přítele odtahuji.. Je mi z toho mizerně, protože nechci, aby se cítil, že ho odmítám..
Dotyky na bradavkách mne nevzrušují a mají přesně opačný účinek
Další věc co mne na toto téma trápí je budoucí možnost/nemožnost kojení. Napadají mě takové myšlenky jako: „Když je mi to nepříjemné od přítele, který je jemný, co budu cítit, až jednou budu mít miminko a budu ho chtít nakojit?“ To je asi větší tlak, když miminko saje MM než jen dotyky od muže??
Měla jste to něterá stejně? Co s tím?
Nebude toto pro mne v budoucnu problém právě při kojení?
Lze s tím něco udělat - zvykat prsy na dotyky..? Četla jsem kdysi kdesi, že pokud žena ví o své citlivosti prsou, má si během těhotenství jemně třít dvorce kartáčkem - třeba na zuby - a prsa si zvyknou?… 

Přeji pěkný večer
Káča