Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zkus si nohy otírat takovou tou peelingovou rukavicí… Třeba jim to pomůže dostat se ven a nezarůstat ![]()
AnastazieB píše:
Zkus si nohy otírat takovou tou peelingovou rukavicí… Třeba jim to pomůže dostat se ven a nezarůstat
souhlas,mně to hodně pomohlo ![]()
Ahoj,
co jsem slyšela, že při častém vytrhávání se chloupky tak zeslabí, že nemají sílu prorazit až na povrch a proto zarůstají ![]()
Ale nevím, zda je to pravda, já si nohy holím…
já bych zkusila něčím namazat já mám od firmy veet myslím, přímo krém protizarůstávání chloupků a pomáhá mi to ale nevím jestli ten přípravek ještě prodává už ho mám pěkně dlouho
AnastazieB píše:
Zkus si nohy otírat takovou tou peelingovou rukavicí… Třeba jim to pomůže dostat se ven a nezarůstat
Přesně tak, když budeš ve sprše, tak si nohy chvíli masíruj houbičkou, mělo by se to spravit ![]()
Tak já si ve sprše masíruju nohy žínkou z lufy a nebo tělovým peelingem a hodně se mi to zlepšilo. Jednu dobu jsem uvažovala o tom krému proti zarůstání, ale na jiných forech jsem četla, že to jsou vyhozené peníze.
hned druhy den po vytrhani si nozicky vypeelinguj, ja pouzivam normalni kuchynskou sul, muzes to pak vzit rovnou se zadeckem, peeling odstranuje povrchove odumrele bunky, takze po peelingu ti zustane uplne nova jemnounka pokozka.
logicky kdyz na tuto „novou“ pokozku naneses napr. krem proti celulitide ma vetsi uspechy se dostat i do hlubsich vrstev a tim muze lepe pomoct.
peelinguju soli jen ve sprse, v dlani smichas kuchynskou sul s troskou vody, namasirujes si s tim ty nozenky a splachnes vodou, potom se cela normalne osprchuju sprchovym gelem.
kdybys chtela vic info klidne odpovim, zeny si musi pomahat
![]()
souhlas s ostatnima, peeling. A pak jsem jeste zjistila, ze po depilaci cukrovou pastou mi kupodivu nezarustaji ![]()
Holky, děkuju moc za rady, zkoušela jsem ten peeling solí a zdá se, že je to lepší ![]()
Potřebuji oživit diskuzi.
Nikdy jsem si neholila stehna a moje nohy vypadají příšerně. Jeden pupínek vedle druhého. Takové červené tečky, které prostě nemizí. A po porodu je to ještě horší. V tečkách jsem vždy našla takový jemný chloupek a co tak koukám, tak jich mám prostě plná stehna. Jak zepředu, tak zezadu. Mám to i na zadku. Nikdy jsem neměla nohy jak modelka, krásné, hladké. Vždycky jsem měla nohy i zadek takové hrubé, drsné, s různými tečkami, ale teď prostě mám na těch stehnech ty ošklivý červený tečky a nic s tím nejde. Používám peeling, každý večer si nohy drbu houbou, mažu se pak… ale nic. tak se ptám. Co s tím??? Je to hrozný. Dneska vylezlo sluníčko a já místo toho, aybch konečně zahučela do kraťasů, tak jsem nohy schovávala v legínách a pařila se. Je to fakt šílený. Nejen že je mám bílý, ale ke všemu hrozně flekatý od těch pitomých pupínků..
![]()
@Tůmička
jako že ti zarůstají chloupky, i když si ty nohy neholíš?
divné… Tak to asi zkus kožní rovnou.
@jajda32 Mám to už hrozně dlouho, ale teď se to ještě zhoršilo. Nohy mám flekaté a ty červené pupínky a v nich zarostlý chloupek.. A to si ta stehna vážně neholím. Myslíš na kožní s tím jo? Já mám od malička hroznou kůži. Ani jako mimino jsem jí neměla hebkou. Mám ji hrozně drsnou, atopický ekzém a do toho ty pupínky na nohách.
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale téma mi přijde takové citlivé, i když ne zas tak úplně

Dřív jsem si holila nohy a teď asi 5 let chloupky vytrhávám. I když se cítím bezvadně a nemusím se tak týden starat, přesto s tím mám problém. Chloupky zarůstají a dělají se na místech po chloupku na nohách ošklivé viditelné tečky, které nemizí. Mám to už docela dost a stydím se vystavit nožky. Jediné co trochu pomáhá, je samoopalovací krém. To potom není tak viditelné a nohy vypadají líp. Zarostlý chloupek musím někdy jehlou podebrat a chloupek dostat ven, jinak se pupínek nehojí. Ale zase se udělá další někde jinde. Připadám si jak blbec. Pořád si „ošetřuju“ nohy a pořád vypadají takhle. Existuje vůbec něco, co by pomáhalo? Minulé léto jsem zkoušela holit, a stejně bez výsledku. Takže tím to asi nebude. Díky moc za všechny reakce