Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky ![]()
Další téma pro pobavení.
Přemýšlely jste někdy kolik „normálních“ slov nahradíte citoslovci ve spojitosti s dětmi?
Jako např.: Půjdeme pápá, dělat cák, cák, uděláme míchy, míchy…
Jaké citoslovce používáte vy? Hlavně ty legrační ![]()
teda ikdy mě to nenapadlo, ale když na to přišla řeč, tak když jdeme na plavání nebo do vany, tak říkám: jdeme dělat cáky cáky
nebo, když si hraje na zemi a bouchá ručičkou, tak říkám: děláš bum bum?
jinak mě nic moc nenapadá
ový věci jako pápá ještě nedělá
AHOJ, my delame taky bum bum do stolu, kdyz se prituli tak mazli mazli nebo tuli tuli a kdyz jdeme koupat tak zblunky zblunky
))) zatim jsme maly tak toho vic neni… ![]()
Snažím se s dětma mluvit „normálně“. Naše Mája kupodivu reaguje spíš na „sedni“ než na „hačí“
![]()
Tuhle jsem šla do kolen ze sousedky, která se mi naklonila nad kočár a přeněžněle vrkala: „Kuki kuki.“ ![]()
tak kromě cáky cáky a možná nějakýho bum nepoužívám nic. Osobně ani moc nechápu takový ty tramvajky, sloníčky, človíčci bydlí v baráčku.. Pak dítě ještě v první třídě mluví jak hotentot ![]()
Ywett píše:
Snažím se s dětma mluvit „normálně“. Naše Mája kupodivu reaguje spíš na „sedni“ než na „hačí“![]()
Tuhle jsem šla do kolen ze sousedky, která se mi naklonila nad kočár a přeněžněle vrkala: „Kuki kuki.“
naše sousedka říká naší Ami, že má krásný očička, jako nebíčko a další takový přeslazený řeči..Achjooo
no tak to moje tchýně je to samý, vždycky nemůžu z toho, když tam přijdem a ona hned: kuší kuší kulíšky! to je moc i na mě. Ještě ke všemu, když hodí takovej škleb, že to vyzní spíš jako „kilíšky“ než „kulíšky“ komolení slov a šišlání teda taky nesáším. Ale cáky cáky nebo bum bum není šišlání.
No, myslela jsem to trochu jinak, asi jsem se špatně vyjádřila
Spíš jsem si uvědomila jakou blbost jsem kolikrát schopná vymyslet jenom abych malýho zaujala a zajímalo jestli to máte taky podobně
Samozřejmně na něj nešišlám, to nesnášim, ale jako magor občas mluvim ![]()