Zkratky v SMS apod.

17968
19.9.11 16:16

Zkratky v SMS apod.

Prosím jaké zkratky používáte v SMS pro zkrácení textu, resp. které jsou všeobecně užívané a srozumitelné? Které považujete za vhodné pouze pro soukromý styk a které i pro formální SMS? Vadí vám, nevadí, považujete je za přínosné a proč?
Sama užívám zkratek minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
19.9.11 16:22

„Formálně“ užívám pouze zkratky, které by se vyskytly třeba v knize - apod., hod., min. a tak. Nenapsala bych ředitelce třeba jj nebo něco takového… To v neformální zprávě napíšu. Ale moc zkratky ráda nemám, pak té smsce kolikrát nejde rozumět - to radši zaplatím korunu navíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4886
19.9.11 16:26

ahoj, já něco málo používám, takové to jj, nj… ale když mi někdo napíše imho, btw a spol. jsem z toho šílená, rozčiluje mě i pls. Naštěstí už vím, co to znamená :mrgreen: ale já sama nepoužívám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
19.9.11 16:28
a co je to vlastně za zkratku to btw a pls?Díky
Kima-o píše:
ahoj, já něco málo používám, takové to jj, nj… ale když mi někdo napíše imho, btw a spol. jsem z toho šílená, rozčiluje mě i pls. Naštěstí už vím, co to znamená :mrgreen: ale já sama nepoužívám…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65393
19.9.11 16:28

Nepoužívám zkratky…
jen třeba přijedeme odpo,dopo…
Ale mě vůbec nebaví psát SMS,to než to napíšu raději zavolám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17968
19.9.11 16:30

A třeba české typu O5, QULI (kvůli) apod.? Jsou nějaké více zajeté?
Jj užívám osobně jen v chatu a na diskusích, zprávu to moc nezkrátí - oproti jo 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
19.9.11 16:32
ivulik123 píše:
Kima-o píše:

btw- by the way, znamená mimochodem a pls- please, znamená prosím..sama používám hod., apod., zkrátka takové ty známé..

• Citovat
  • Upravit
4886
19.9.11 16:33
ivulik123 píše:

btw - by the way - tedy mimochodem
pls - please - tedy prosím

já teda nepoužíván ani české zkratky, teď mi přišlo ve zprávě mmch, tak jsem na to koukala, až po dlooouhé době mi došlo, že je to mimochodem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.9.11 16:34

jediný co používám je jj a nn :lol:
a moje mamča,když píše dlouhou zprávu tak používá zkratky jako,že zkrátí slovo v půlce a nedělá mezery mezi slovama,ale odděluje je velkým a malým písmenem :roll: a to je občas pocuc vyluštit,jsem jí už xkrát říkala ať mě radši prozvoní,že jí cinknu zpátky,že to bude rychlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.9.11 16:34
Eliška píše:
A třeba české typu O5, QULI (kvůli) apod.? Jsou nějaké více zajeté?
Jj užívám osobně jen v chatu a na diskusích, zprávu to moc nezkrátí - oproti jo 8-)

Ale oproti jo jo už jo :mrgreen:

České nepoužívám vůbec, nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
19.9.11 16:35
a díííky,to mě nenapadlo že se jedná o anglickou zkratku,díky
sterezie píše:
ivulik123 píše:
Kima-o píše:
btw- by the way, znamená mimochodem a pls- please, znamená prosím..sama používám hod., apod., zkrátka takové ty známé..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
19.9.11 16:41

kamarádkám, rodičům, muži, tchánům a podobně píšu stejně jak mamka rohlice a je mi šumák,zda jim to vadí, ale asi ne, bo někteří začali psát stejně :lol: asi zjistili, že je to rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.9.11 16:49
thea píše:
kamarádkám, rodičům, muži, tchánům a podobně píšu stejně jak mamka rohlice a je mi šumák,zda jim to vadí, ale asi ne, bo někteří začali psát stejně :lol: asi zjistili, že je to rychlé.
:lol: normoš mi to nevadilo,ale teď co mám těhu demenci tak mi to fakt trvá dlouho než zjistim co tím chtěla říct a musím to číst několikrát a někdy mi stejnak nedoteče co to mělo být a radši jí zavolám :oops: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17968
19.9.11 16:50

Petro, já zas nerada volám, ono se to prodraží :roll: Speciálně moje maminka má tendenci „si pokecat“, tj. klidně minutu do mobilu mlčí a čeká na „konverzaci“. Já takové to plkání nemusím, to se radši sejdu osobně - tedy když je ta možnost. Samozřejmě jednou za čas, když se nevidíme, ale nebydlíme daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
19.9.11 17:06

Vzhledem k tomu, že mám doma pubertáka, který zkratky používá, tak občas nevím co po mně vůbec chce a musím mu volat. :mrgreen:
Ale zvykám si :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky