Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jsem se přistihla, že ani tak klasické dětské, jako třeba lidovky nebo folkové. A pochopitelně u rádia (paradoxně se nejvíc líbí jednoduchá muzika jako jsou třeba Kabáti
).
Mému 6měsíčnímu synkovi zpívám za sebou černé oči jděte spát,ach synku,marjánko marjánko,hoho watanay a s těmito písničkami na mě hledí a přestane plakat a někdy i usne.
starší 5 letý má rád spíš jede mašinka,strašidýlko Emílek a pak má hrozně rád vánoční koledy,ale někdy mu vadí,že zpívám
My pouštíme rock a metal, když hrajem na kytaru, tak vyžaduje Lojza a Líza - u toho se jako menší strašně řehtal (milá Lízo, milá Lízo). Cokoli jiného mám zakázáno hrát ![]()
Ahoj-my máme celý den puštěný potichu rádio a zpívám pořád,co hrají-i anglicky-ale mojí fonetickou angličtinou doplněnou nananá,protože anglicky neumím
A když zpívám jenom Matýskovi,tak ted vede táto mámo v komoře je myš-na tu myš čeká a chechtá se až škytá ![]()
sjíždíme Svěráka s Uhlířem, Mládka, písničky z Yamahy, Skoumala, Radůzu…
Bojím se dne kdy přijde ze školky s Dádou nebo Maxim Turbulenc… ![]()
Já zpívám veškeré lidovky na které si vzpomenu (listuju v Já, písničce a zpívám vše, co znám). Pak taky Tři sestry (Zelená je oblíbená) a pomalejší písničky od Beatles, u toho vždycky usne.
Angua píše:
My pouštíme rock a metal, když hrajem na kytaru, tak vyžaduje Lojza a Líza - u toho se jako menší strašně řehtal (milá Lízo, milá Lízo). Cokoli jiného mám zakázáno hrát
u nás je to stejné,rock a metal nejčastěji.Pak se jí docela líbí od Zvláštní školy Modrá a bílá.A nedávno jsme na youtube našli nějakou neznámou českou písničku,ani nevím jak se správně jmenuje,ale to se jí teda strašně líbí.Tancuje celou dobu,zpívají tam „máš nejhezčí zadek na světě,tydydada…“
Je trochu taneční.
U dcerky teď jede Beruška (beruško pujč mi jednu tečku ze zadečku …) synek miluje Cars (Auta) a stačí aby slyšel ty písničky a radostí trojčí až běda
. Dokonce to začal „zpívat“ anglicky … a to m ještě nejsou tři
. Nejarději máme když ale taťka veme kytaru a pak zpíváme cokoliv celá rodina … Akorát když si děti přinesou píšťalky a trumpety tak to tatínka vždycky trochu rozhodí ![]()
Cherilin píše:Angua píše:u nás je to stejné,rock a metal nejčastěji.Pak se jí docela líbí od Zvláštní školy Modrá a bílá.A nedávno jsme na youtube našli nějakou neznámou českou písničku,ani nevím jak se správně jmenuje,ale to se jí teda strašně líbí.Tancuje celou dobu,zpívají tam „máš nejhezčí zadek na světě,tydydada…“
My pouštíme rock a metal, když hrajem na kytaru, tak vyžaduje Lojza a Líza - u toho se jako menší strašně řehtal (milá Lízo, milá Lízo). Cokoli jiného mám zakázáno hrátJe trochu taneční.
Prej nějakou neznámou písničku.
Není to tak dávno, co to hráli na všech rádiích. ![]()
Jinak my zpíváme hodně lidovky, ale malýmu je to celkem fuk, hlavně, že máma zpívá.
Příspěvek upraven 09.09.11 v 12:55
Malou jsem uspávala lidovkama, ale hlavně cizíma - irské, americké… Nejraději měla asi Loch Lomond, Pill a rún ó a Doneygala. Taky jeden čas fungovaly na uspávání metalový balady, na který jsem ploužila s miminem v náručí.
![]()
Teď má taky ráda Svěráka/Uhlíře (třeba písničky z Lotranda nebo včelích medvídků), Skoumala, když mám náladu na Mládka (což není často), líbí se jí taky. V autě si pouštíme rock a hardrock, to miluje, vždycky si vyžádá sluneční brýle a kejvá hlavou do rytmu.
![]()
Ale teď už chce zpívat spíš sama a když se k ní chci přidat, tak mě honí po bytě a řičí, ať toho nechám.
![]()
Tak na youtube sjizdime jine nez mu zpivam (napr. Mnam mnam Bobik, Chnapik krokodyl, Patrasovou, Kdyz se zamiluje kun, Male kote, Kluci kočičí atd.).
Uspávám ho Černé oči nebo Rozvíjej se poupátko. Pak zpívám někdy lidovky Na tom pražským mostě, Červená modrá fiala a taky Rolničky. ![]()
U nás se zpívá to, co si mladej poručí - zná už některý šlágry z našeho repoertoáru … někde mu to v hlavičce bloudí a najednou se domáhá třeba Mámo, táto v komoře je myš nebo Hají belí koně v zelí, Jede jede poštovský panáček - tyhle tři umí zpívat se mnou, brouk (a občas ho přistihnu v pokojíčku jak si jezdí autíčkem a u toho si je zpívá
).
A s rádiem u nás frčí Svěrák+Uhlíř … a umí si pobroukávat u písniček k Lotrando a Zubejda (jsou i na youtube s „videoklipama“, dopouručuju) - zejména zbožňuje pasáž „ať to mááááááááááá-á-á-á ten švuňk“ a pak hitovku pod dubem za dubem - to se pokouší frázovat taky, ale zatím z něj leze jenom u-e-é, u-e-é! ![]()
A trochu výčitky svědomí mám, když si brouká znělku z Lokomotivy Tomáš (důraz dává na závěrečné „féééééns“), protože se na ní poslední dobou až nezdravě často vejrá
(lump si umí pustit TV i DVD, já přijdu do obejváku a už to tam frčí
sjíždí si furt dokolečka 8 dílů a umí je snad už nazpaměť, protože předevčíem se mi snažil vysvětlit, že chce pustit hůhů bim bam báááác - aneb jak Duncan upustil zvon
)
Takovýty lidovky na youtube jsou fainý, jen k tomu furt člověk musí chodit to překlikávat dál a dál a dál ![]()
Bersaba píše:
Malou jsem uspávala lidovkama, ale hlavně cizíma - irské, americké… Nejraději měla asi Loch Lomond, Pill a rún ó a Doneygala.
Odkud znáš cizí lidovky
Jsi dobrá ![]()
Jaká je Loch Lomond - byli jsme tam na dovolený a je to naše zamilovaný místo …
No klasika - prostě lidovky ( prší prší, pec nám..)
Pak Svěráka a Uhlíře - hlavně Maminko tatínku posílám vám vzpomínku z letního tábora, jistě víte, že vám píše vaše dcera Báááárboooooráááááá.
No a minulý týden jsem z palice nemohla dostat píseň z filmu: Pane vy jste vdova a lidé někteříííí, stále opakují znova, že tomu nevěří…atd..Furt jsem slyšela toho Spálenýho.. ![]()
Ahojky.
Které písničky se líbí Vašim dětem, když jim zpíváte?
Jaké kojenci, jaké batoleti, jaké předškolákovi atd?
Nám se líbí snad všechny, ale nejradši si pustím rádio a zpívám a tančím s ním.
Jak to máte vy?