Citron
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Tarinka ja vim, nijak sem to nerěsila..nejsme tam tak casto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje obě dvě holky (10m a 3 roky)milují citrony. A nevidím žádný problém je jim dávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nezdula píše:
@Tarinka ja vim, nijak sem to nerěsila..nejsme tam tak casto
tak fajn, příště teda už malej dostane asi pivo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tterka píše:
@nezdula Tak mě by v první řadě zarazilo to, že citronová kůra je ve většině případů chemicky ošetřena a já osobně tu chemii někdy cítím i přes důkladné vydrbání v horké vodě
Jinak tedy trpím tím, že když jím citrusové plody, tak mám potom citlivé, podrážděné dásně
Citronová šťáva není úplně OK na zubní sklovinu, ale při občasném smlsnutí si na citronu to nic neudělá, jen potom pár hodin nečistit zoubky.
No, a v neposlední řadě si tedy dost dobře dokážu představit toho drobečka, kdyby si sáhnul do očíčkaOvšem tedy, nechápu, proč tchýně dává takovému mimču zrovna citron. Proč mu nedá třeba jablko, nebo banán?
Přesně s tím očičkem mě to taky hned napadlo.
A proč nedá tchyně banán nebo jablíčko? No asi proto, ze se u jedeni banánu či jablka nekoná žádné šklebení, kterým se lze bavit.
- Citovat
- Upravit
@brko píše:
A startuje souboj citron ano vs citron ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nezdula no pokud umyla kůru, tak z jedné záležitosti bych si hlavu nedělala. Osypal se? Měl průjem? Divím se, že mu to chutnalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne by vadila ta chemicky osetrena kura, pokud by to byl bio citron, tak bych to neresila. Ochutnavat i nesympaticke chute zarazuji k rozvoji ditete. V nejhorsim se dite osype, to muze i po jahodach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nezdula
to fakt musí být lahůdka, tchýni bych místo dezertu taky nabídla citron at si dá. Dítěti bych dala křupku nebo kus rohlíku, určitě ne kůru z citronu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam rocni syn tehdy (ani ne, je lednovy) sebral mesicek citronu ze stedrovecerniho stolu.Od te doby miluje citron a kdykoli ho vidi, tak ho musi mit. Kolikrat slysim „maminko, citron prosim“
![]()
EDIT:Ale naucila jsem ho nejist kuru, kterou poradne omyvam. A nic mu neni,vubec.Sice to nechapu, ale ono mu to fakt chutna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když byl malé rok, dala jsem jí líznout, ale ne do ruky, aby neolizovala kůru…nemyslím, že by to bylo škodlivé, aspon do sebe na podzim dostal trochu céčka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nezdula jestli se tvůj manžel dožil dospělosti v plném zdraví /a s dobrou sklovinou
/, tak bych to asi prošla… Patrně ten citron taky žvachlal
Jinak tchýni moc nechápu, ale tak to už k některým tchýním jaksi patří, co tak čtu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dianaa píše:
Syn má citron rád, na lízání. Pokud není bio, má chemicky ošetřenou slupku, tak určitě oloupat. Taky změkčuje zubní sklovinu, tak po citrusech několik hodin nečistit zuby. V 8 měsících bych dávala radši české zralé jablíčkoPříspěvek upraven 30.09.15 v 12:25
to mne presne taky napadlo napustena slupka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@nezdulato fakt musí být lahůdka, tchýni bych místo dezertu taky nabídla citron at si dá. Dítěti bych dala křupku nebo kus rohlíku, určitě ne kůru z citronu
To je dobrý, že bych ho příště tchýni nabídla.:-) Přijde mi to vtipný, tak třeba by se zasmála i tchýně. Když to může malý dítě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nezdula z toho si nic nedělej, tady se zhádáme skoro v každé diskuzi. Poznáš sama.