Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli můžu čivava dělat Agility
…Další rok si možná pořídím Čivavu a chtěla bych sní cvičím Agility…Je to vhodné plemeno???!Předem děkuji za odpověď… ![]()
Že jsem viděla i něco podobného ale to je v zahraničí…https://youtu.be/Gp9kwGecltE to je odkaz
@uživatelka61 Tak zrovna nejvhodnější plemeno pro vrcholový sport to není. Čivavy jsou přeci jen subtilní a křehcí psi. Dělat to pro zábavu asi může, poku nemá zdravotní problémy. Pokud plánuješ sportovat, zkus se mrknout na papillona. Nejsou o moc větší, zato jsou to obvykle super sportovci, co se na agility závodech hojně vyskytují a pravidelně umisťují ![]()
Pokud nemáte ambice na mezinárodní turnaje, může agility dělat jakýkoliv pes se zdravými klouby. Doporučuji už teď začít hledat chovku, kde mají čivavy které i sportují. Pes po rodičích co nějaký ten sport dělají budou mít lepší předpoklad pro sportovního ducha. Protože pokud to psa bavit nebude, bude to trápení pro vás oba. Vídám to na cvičáku pořád, lidi přijdou třeba s velkým kníračem, že chtějí dělat agility, ale zrovna jejich pes má srdce obranáře. Chce poslouchat a kousat na rukáv a ne si hrát na srnku a skákat přes překážky. Trápí se pak všichni.
Děkuji za odpovědi…Já znám pár lidí z výstav(od Čivav) který mají takové sportovní chování…běhají, skáčou atd…(doma mám Cane Corso výstavní fenku)