Otec a syn

1119
30.10.16 18:28

Otec a syn

Ahoj holky, potrebuji se vyzpovídat. Nějak to na mne opět dolehlo. Zacalo to narozenim syna. Od té doby co se narodil jsem pro manžela „vzduch“ porad ma s necim problém, nějaké požadavky ale na oplatku nedostavam nic ani uznání, lásku, pohlazeni… Tohle všechno dává synovi. Dává mu víc než je zdrávo. Syn je nim rozmazlovan stejne tak jeho matkou. Ja jsem přísnější, podle manžela zla. Syn miluje tatínka. Mne více méně odmítá a to už odmalička. Kdyz chce uspat tak od táty, kdyz ma špatný sen vola tátu…dochazi mi síly nejradsi bych se na celou výchovu vyprdla. Oba jen berou a nevrací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
30.10.16 18:32
@Walerka píše:
Ahoj holky, potrebuji se vyzpovídat. Nějak to na mne opět dolehlo. Zacalo to narozenim syna. Od té doby co se narodil jsem pro manžela „vzduch“ porad ma s necim problém, nějaké požadavky ale na oplatku nedostavam nic ani uznání, lásku, pohlazeni… Tohle všechno dává synovi. Dává mu víc než je zdrávo. Syn je nim rozmazlovan stejne tak jeho matkou. Ja jsem přísnější, podle manžela zla. Syn miluje tatínka. Mne více méně odmítá a to už odmalička. Kdyz chce uspat tak od táty, kdyz ma špatný sen vola tátu…dochazi mi síly nejradsi bych se na celou výchovu vyprdla. Oba jen berou a nevrací

To je smutný. :?
Tohle většinou prožívají muži, že se ženská upne na dítě a on je na druhé koleji.

Pokud ten vztah jinak funguje, třeba by pomohlo druhé dítě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
30.10.16 18:40
@Bábrdl píše:
To je smutný. :?
Tohle většinou prožívají muži, že se ženská upne na dítě a on je na druhé koleji.Pokud ten vztah jinak funguje, třeba by pomohlo druhé dítě. :think:

druhý dítě určitě ne, bylo by to ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
30.10.16 18:43
@střepina píše:
druhý dítě určitě ne, bylo by to ještě horší

Asi pozde, zakladatelka ma ve svem profilu syna (2012) a dcerku (2015) :think:

Zakladatelko a dceri se venuje take tak intenzivne?

• Citovat
  • Upravit
33005
30.10.16 18:45

@Walerka Vcelku Tě chápu. Kluk je tatánek, navíc od mimina nekontaktní, nepříliš empatický. Já jsem navíc doma ta přísnější a ta méně trpělivější, které spíš rupnou nervy. Když má svůj den (respektive ho většinou máme oba, jsou to spojené nádoby), tak to umí vyšperkovat větou typu „Jsi fuj, bude mi číst táta.“ Taky si říkám, že z nás dvou jsem v podstatě jen ta, která jen dává, on je zatím jen spíš takový malý vysavač energie.
V krizových momentech si vždycky říkám, že a) to, co řekne nemyslí doslova, neb jeho verbální komunikace je ještě stále komunikace dítěte b) umí být i milionový c) na porodním sále jsem mu slíbila, že ho budu mít ráda, ať bude jakýkoliv (i když to nebude úplně podle mých představ).
Naštěstí mladší dítě a manžel mi to dost vynahrazují. Starší je ale prostě svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.10.16 19:01

Ne o dceru se nezajima nikdo tolik jako o syna např. ted jsme byli v tatralendii a manžel se nemuže venovat v bazenu i dceři protože syn by brečel, synovi jsou čtyři dceři rok a pul, tchyně to same, čtyřletaka mazlí, krmí jak malé dítě, dceru necha brečet na zemi…ja i kdybych se rozkrájela a malá začla metat kozelce tak stačí aby tadeáš zabrečel a všichni jsou posraní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.10.16 19:02

@Svistice manžel je bohužel jako syn stejný vysávač energie jak píšeš, už mi dochází síly vychovávat někoho koho ostatní jen brání a rozmazlují, ale co z něj vyroste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.10.16 19:19

@Walerka To je fakt blbý. My s chlapem vcelku táhneme za jeden provaz. Syn není rozmazlovanej, ale je celkově takové komplikovanější povahy. Tudíž ta pozornost na něj bývá celkově víc upřená. Naštěstí teda máme rozumné příbuzenstvo a nedochází k upřednostňování jednoho před druhým (ona malá umí být taky slušné éro a vydobýt si svou dávku pozornosti).
A já respektuju, že syn má prostě svoje preference, ale když to jde přes čáru, tak ho chlap usadí, že to co řekl/udělal je ošklivé, mámě je to líto, je z toho smutná a takhle se prostě chovat nebudeš.
Já se teda zase musím hlídat, abych nějak „neprotěžovala“ dceru, protože ta je mi prostě tím, že umí tu lásku víc oplácet a je celkově méně náročná, tak nějak bližší.

Co nějaká rodinná terapie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
30.10.16 19:32

Tak chtěl tatínek asi syna a navíc se narodil jako první… Pro někoho pořád nejsou holky dost dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.10.16 19:50
@Walerka píše:
Ne o dceru se nezajima nikdo tolik jako o syna např. ted jsme byli v tatralendii a manžel se nemuže venovat v bazenu i dceři protože syn by brečel, synovi jsou čtyři dceři rok a pul, tchyně to same, čtyřletaka mazlí, krmí jak malé dítě, dceru necha brečet na zemi…ja i kdybych se rozkrájela a malá začla metat kozelce tak stačí aby tadeáš zabrečel a všichni jsou posraní :nevim:

Aha :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.10.16 20:20

@JayLee ja jim nic v tomhle směru nezakazuju ani si nestěžuju, nikdy jsem neřekla synovi že chodi jen za tatinkem nebo tak, pišu to tady vam, pokud zakazuju tak v ramci vychovy, zvykam si už 4 roky, ale zaboli když syn řekne ne s tebou nejdu jdu s tatou a na to manželovi nestojim ani za pohlazení, syna snesu a budu doufat ale s takovym chlapem cely život bez naklonnosti asi nevydržím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.10.16 20:23

@JayLee a nevim jak by sis zvykla že jsi pro ne jen služka a jeste se u toho usmivala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
30.10.16 23:32

@walerka Vsadim se ze kdyby to tve druhe dite byl taky kluk, situace by byla jina…jak zde nekdo jiz zminil, pro nekoho nebudou holky nikdy dost dobre. Situaci nezavidim a docela se ti divim, ze jsi sla do druheho ditete, kdyz jsi videla jak se manzel chova…tohle nebyla trefa do cerneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.16 01:30

Prosim o anonym. Holka, je to tezke, ale je nejvyssi cas zakrocit. Mam dva sourozence. Bratrovi je o 15 let a sestre o 18 let mene, nez mne. Kdyz se narodil bracha, bylo mi cerstvych 15. Mam nevlastniho tatku, ktery me vychoval, ale prece jen se v braskovi videl a nejen on, ale i ja. Byl to nas milacek. Segra, co prisla o 3 roky pozdeji byla sice milovana, ale prece jen v zavesu. Protoze byl bracha velmi protezovan, tak se jaksi neresilo, ze se k segre chova hnusne. Segra je take milacek mych rodicu, tef uz enormne, ale brachama stejne pozici prvorozeneho a to, co se promine jemu, segre nikdy neprojde. I kdyz je povahove jina nez bratr (18), tak si od brachy vytrpela mnoho ponizovani a nelasky, cemuz nadi rodice nezabranili. Sice bratra okrikovali, ale milovali ho, takze to bylo s rezervou. Segra (15) je pro nas zdrojem stesti, je usoesna, komunijativni, citliva, zkratka milacek, nicmene to, co ji pusobil (a castecne pusobi) bracha, se neda vratit zpet. Z bratra je spratek. U vas je ta situace o to horsi, ze tatinek protezuje vylozene syna a syn logicky teto vyhody zneuziva.

Tak bych se zeptala manzela, jestli neni psychicky labilni, ze se chova tak a tak a jestli neni na case zacit chodit na terapii. Ze i kdyz se snazi byt otcem roku, tak se chova jako nemocny clovek, ktery neni kompetentni vychovavat dite. A i kdyz to zni tvrde, tohle bych mu vazne rekla a pak si dala odchod a nejaky vhodny cas s nim nekomunikovala.

O dceru bych se nebala, o syna ano. A o sve manzelstvi. Nenech si to libit. Ja jsem teda takova povaha, ze bych mu vynadala do deb.lu a ten by koukal. K tomu, kdyz se nekdo chova jako retard, mam prirozene nulovou toleranci a hrozne me to vytaci. Drz se :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová