Lyže, brusle, dvě děti

1163
21.10.16 21:31

Lyže, brusle, dvě děti

Ahooj, jdu se Vás pozeptat, vy co máte dvě či více dětí :-)
Loni dcera 4roky ještě moc na lyže nechtěla, letos to chceme zkusit a naučit aspoň trochu, ale jaksi jsem nedomyslela, že budeme mít už malou (momentálně měsíční) sestřičku.. :mrgreen: kterou plně kojím.. Jak to vymyslíme s lyžováním a kojením? To nevím :(
Chceme chodit s malou i bruslit. Což to hodinku vydrží s babi v kočárku.
Taťka se s námi nezůčastňuje ani jednoho, nelyžuje, nebruslí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
999
21.10.16 21:33

Ahoj, dcerka jezdila s instruktorem…ja pod svahem s kočárkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.10.16 21:43

Dávám do kurzů s instruktory.Na hory bych čtyřleté dítě samo neposilala, ale za dva tri roky by to mohla zvládnout. Moji školáci jezdí uz několikátý rok o jarních prázdninách.
Podle me neni kam spěchat, dnes je hlavne moderní, aby si dite vyzkoušelo vse co nejdřív, včetně zimních sportů, které by s nadšením plně ovladalo :jazyk: Ve skutečnosti mu nic neuteče. Dala bych přednost kojení miminka. Pokud na tom trvas, existují lyžařské školy, ktere dítě vyzvednou že školky nebo školy a dovezou ho tam zpět. U nás je od 4 let vikendova škola brusleni, bez rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
21.10.16 21:50

To takhle úplně nechci, spíš jsem myslela vyloženě na svahu bývají (já sama jako malá jsem na tom byla) ty pásy a instruktoři co vozí děti a učí a tam bych cca hodinku s kočárkem vydržela, ne? :)
Ne, že bych to chtěla úplně uspěchat, jak to možná vyznělo, jen bych ráda, aby se dcera hýbala a nebyla pecivál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
21.10.16 21:54

@Zirafka11 Strašně závisí na miminku, to teď nikdo neposoudí. Pokud bude jíst, co tři hodiny, mezitím spát a nebude nějaké šílené počasí, tak to v pohodě zvládnete. Pokud to bude, jak tu kdosi psal, věčně přicuclá mihule a ještě nebude chtít být v kočárku, tak bych měla obavy větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
21.10.16 21:54

My dali dceru na lyzovani v 5letech, sla normálně do kurzu- objednate lefefonicky a pak na dany cas dorazite. takze hodina na detskem vleku s instruktorem. Loni jme tam s ni byli všichni i s malym braskou v nositku. Byl teda uz vetsi, sice kojeny ale uz na prikrmech. Ona ta hodina malemu ditku uplne stačí. Vetsinou u vkeku byvaji restaurace. Kde by se dalo taky nakojit pokud ditko nevydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
21.10.16 21:57

Jo a s tím druhým typem, tou dobou už 6 měsíčním, a jeho staršími sourozenci se chystáme na konci roku na týden na hory, ale lyžovat s nimi bude manžel. Já jsem spíš na zajištění technické podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
21.10.16 21:57

Nějak to moc nechápu. I když tatínek nelyžuje, může přece jet s vámi a procházet se po okolí s kočárkem. Ty můžeš učit lyžovat starší a udělat přestávku na kojení kdy je potřeba. Bruslení je třeba u nás a zimáku na hodinu, to přece může být s miminkem taky tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
21.10.16 21:59

Pokud jsi samostatná( mas k dispozici auto) a jsi schopna dojet ke svahu na které funguje lyžařská školička tak to das…u nas jsou takové 2 kopce cca 30 min. autem od domu, takže to šlo…potom dcerka jezdila cca od 5 let se školkou, to ji moc bavilo.. Taky jsou možnosti tydeni dovolené s programem pro deti- lyžování i zábava odpoledne a večer.. Záleží kterou cestu upřednostňujes ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
21.10.16 22:00

@Zirafka11 tak kdyz tatinek nesportuje, tak to se ted hodi, ne? at jede taky a zatimco ty lyzujes/ bruslis, postara se o mimco. pak si odskocis nakojit a je to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.10.16 22:03
@Zirafka11 píše:
Ahooj, jdu se Vás pozeptat, vy co máte dvě či více dětí :-)
Loni dcera 4roky ještě moc na lyže nechtěla, letos to chceme zkusit a naučit aspoň trochu, ale jaksi jsem nedomyslela, že budeme mít už malou (momentálně měsíční) sestřičku.. :mrgreen: kterou plně kojím.. Jak to vymyslíme s lyžováním a kojením? To nevím :(
Chceme chodit s malou i bruslit. Což to hodinku vydrží s babi v kočárku.
Taťka se s námi nezůčastňuje ani jednoho, nelyžuje, nebruslí :(

potrebujes dospelou osobu na kazdy kus, nebo dost tlustou penezenku, abys zaplatila hlidani. Jinak je to nejen desne neprakticke, ale podle me i nebezpecne - jako treba lyzovat s deckem na zadech, nebo opustit dite v kocarku u sjezdovky… k tomu druhemu jsme se z nouze na chvilky uchylovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.10.16 22:04

@peta81 @Kacka2 to bude takjovy ten tatinek, co se neflaka (jako maminka) ale furt tezce pracuje, aby vsichni nepomreli hladem… taky mame takoveho doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.10.16 22:07
@Jana206 píše:
Dávám do kurzů s instruktory.Na hory bych čtyřleté dítě samo neposilala, ale za dva tri roky by to mohla zvládnout. Moji školáci jezdí uz několikátý rok o jarních prázdninách.
Podle me neni kam spěchat, dnes je hlavne moderní, aby si dite vyzkoušelo vse co nejdřív, včetně zimních sportů, které by s nadšením plně ovladalo :jazyk: Ve skutečnosti mu nic neuteče. Dala bych přednost kojení miminka. Pokud na tom trvas, existují lyžařské školy, ktere dítě vyzvednou že školky nebo školy a dovezou ho tam zpět. U nás je od 4 let vikendova škola brusleni, bez rodičů.

hele o rok se treba pockat da (coz malokdy pomuze), ale starsi deti nemohou preci trpet tim, ze maji mladsiho sourozence. nehlede na to, ze ne v kazde rodine jsou deti jenom dve.
a zrovna kojeni mi prijde to nejsposlednejsi, daleko za cinnosti pro osobni rozvoj (jako treba lyzovani)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
21.10.16 22:08

Jojo nosítko také praktikujeme :)
To by šlo, dámy :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.10.16 22:09
@Zirafka11 píše:
To takhle úplně nechci, spíš jsem myslela vyloženě na svahu bývají (já sama jako malá jsem na tom byla) ty pásy a instruktoři co vozí děti a učí a tam bych cca hodinku s kočárkem vydržela, ne? :)
Ne, že bych to chtěla úplně uspěchat, jak to možná vyznělo, jen bych ráda, aby se dcera hýbala a nebyla pecivál :)

ja to tak delala u detskeho arealku s pasem, ale idelani mi to neprislo. jeste ti taky musi dite v prislusnou dobu v pohode usnout, coz taky nejde na povel. na svahu se tezkjo uspava, v preskacich tezko nekam dojdes s tim starsim..je to proste cele takove nesikovne. neni nad pomoc druhe osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová