Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ležím doma se zlomenou nohou (holenní kost pod kolenem) - https://www.emimino.cz/…rzaci-12949/, tak pokud někdo taky leží doma se zlomeninou, přijďte sem, ať se trochu navzájem povzbudíme…už mi občas hrabe…
Oproti tobě je to samozřejmě banalita, ale nadpis zní zlomené kosti, tak jsem přišla ![]()
@kaja00 nic moc, noha v ortéze, nesmím na ní šlapat, takže ležím, sedět moc nevydržím. Děsím se toho, co bude, ve středu jdu na kontrolu, jak rychle se budu moct vrátit do práce. Bojím se, že to nerozhýbu úplně, mám z toho trochu depku. Navíc se blíží zima, kluzké chodníky. Psychika teda poslední týden nic moc. Takovýhle úraz mám poprvé a totálně mě srazil na dno…proto jsem založila tuhle diskuzi, abych se i trochu vykecala a viděla, že jsou i jiní v podobné situaci
@alena36
Neboj, to bude dobrý, brzy bude lépe. Zima se sice blíží, ale je možné, že bude tak teplá jako minulý rok a led bude jen ráno ![]()
Na práci nemysli, hlavní je zdraví, to máme jen jedno ![]()
@kaja00 díky, všichni mi to říkají, já taky vím, že zas budu chodit, ale je to všechno tak strašně vzdálené…
@kaja00 každý má něco, ono je problém, aby ti vypsali i sanitku na kontrolu. Sice tě odoperují, ale pak už se starej sám. Mám dvě malé děti a nebýt manžela a babiček, tak skončili v klokánku…týden v nemocnici a teď si dojdu tak na WC…berle moc neovládám, nejsem svalnatý chlap, co má bicepsy, takže i pohyb na berlích je takový neobratný…člověk má pocit totální odkázanosti na ostatních. Když si nic nemůžeš vzít do ruky a přenést, balancuješ na jedné noze, podvědomě se bojíš, že na ní šlápneš..nějak se to nakumulovalo a já už z toho cvoknu. Teď jsem 7 týdnů po operaci (zrovna dnes je to 7 týdnů, co jsem ležela na JIP) a vyhrožovali 3 měsíce nešlapat. Jen doufám, že už mi dovolí po kontrole aspoň ohýbat koleno, nebo se o to aspoň pokoušet. Sice tam mám železa jak ve Vítkovicích, ale snad mi tu holeň k tomu kolenu nepřišroubovali a půjde to postupně ohýbat
![]()
@alena36 Je dobře, že máš manžela a babičky, pomoc je důležitá ![]()
Je to běh na dlouhou trať, ale věř, že brzy budeš moct chodit, nesmíš se tomu poddávat ![]()
@alena36
To je snad samozřejmé
Teď jdi spát, rychleji ti to uteče ![]()
Já mám zlomený zápěstí, uklouzla mi noha na schodek a skutálela jsem se dolů. Né že bych byla nadšená, ale jsem ráda, že to odneslo jen to zápěstí a není to nijak zlomená noha nebo něco horšího. =)
@Kačkyss ruce jsou blbé, ale chodíš. Ale taky vopruz, co. Já ještě do 30.11. nesmím šlapat na tu zlomenou, ale už mohu ohýbat koleno, pomalu, jak to bolest dovolí. Holt moje zlomenina opravdu 3 měsíce nešlapat. Ale hojí se to jinak dobře.