Zlomené kosti - sem!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1515
19.10.16 16:45

Mám stejnou diagnózu, jako ty, @alena36
Tříštivá zlomenina holeně, v koleně, šroubky a deštčiky titanové v koleně, po operaci náročné, ortéza na 3 měsíce, nešlapat.
Ale snáším to psychicky zatím mnohem líp, než ty (jak tě tak čtu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.10.16 19:22

@anonymouss jé tak taky zlomeňák…já dnes byla na kontrole, už aspoň smím cvičit koleno v nezátěžovém stavu, ale min do 30.11. ještě nešlapat. Ale už je mi psychicky líp, viděla jsem tam na ambulanci horší případy. Hojí se to dobře, jen koleno je ještě nestabilní, proto nešlapat. Ale práci mi posílají dom (naštěstí mohu dělat i z domova - na počítači, dělám stavební rozpočty), takže práci mi neseberou, tak jsem i klidnější. A co ty? Co jsi dělala? Já mám podle zprávy luxační zlomeninu tibie…kolik tam mám šroubů a dlah nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
19.10.16 19:33

@alena36
Já jsem to roztočila v autě :mrgreen:
(technická chyba vozidla, ale hezky to prý lítalo po cestě)

Půjdu na kontrolu někdy v příštích 10 dnech, jak mi zavolají. Jinak se taky jen „válím“ :roll: Pracuju z domova, takže maily, telefony, lidi, všechno zvládám. Ale to omezení pohybu je fakt na palici, to znáš :)

Doufám, že budu moct začít rehabilitovat co nejdřív, jinak mě švihne. Děti nemáme, ale zase je v domácnost pes. Takže taky starost.

U mě se 3 ortopedi nedohodli na diagnóze :D Jeden říkal tříštívá zlomenina, jeden depresivní, jeden kompresní zlomenina tibie.. Plus mě ještě museli brát z pánve kostní štěp, takže mám také jizvu na boku. Moc luxusní. První týden ani natáhnout ruku, pčíknout, zakašlat, smát se (to nejde ani teď moc). A o berlích to s tou jizvou přesně na boku bylo také luxusní - hodně nepříjemný pocit.

Zdá se, že je ti líp :) Tak ať ti to vydrží. Ber to tak, že teď si „odtrpíš“ ty 3 měsíce a pak už to bude dobré. Jako jo, je to hodně blbé (my máme teď v práci úplně nejhorší 3 měsíce v roce a já jsem ležák :roll: ) ale co s tím teď my naděláme? Nic, žejo. Prostě musíme vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.10.16 19:43

@anonymouss no zítra zkusím to koleno, uvidím, jak je ztuhlé, naštěstí mám tchýni a mamku, takže se zvládají i děti. Ale je to vopruz. Ale už jsem si zvykla i na tu nataženou nohu, jen musím spát na zádech a to moc neumím. Mě štěp naštěstí nebrali, takže jsem této lahůdky byla ušetřena. Ale ještě štěstí, že mohu být doma, nemocnice ani omylem…ani kafe ti tam nedaj :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.10.16 19:46

@anonymouss no dneska tam byl asi 40 letý pán, který spadnul v horách z 12 m před 16 měsícema a dodnes to nemá srostlé a chodí o berlích, 3 operace…tak ještě máme štěstí, že nám to srůstá. Já si koupila Mumio, po tom prý dobře srůstají zlomeniny a pak beru 2 tablety denně Caltrate plus. Mám genetickou křehkost kostí, takže proto to tak prdlo, každý jiný by se sebral ajel na kole dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.10.16 20:16

.

Příspěvek upraven 01.07.17 v 15:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.10.16 20:19

@kaja00 no mám nějaké staré úrazové pojištění ještě co mi sjednávala za totáče mamka, ale jiné nemám a ni neuvažuji. Něco snad dostanu z toho starého. Ono je na dnešní poměry výhodné, proto ho nám ho doporučují pojišťováci zrušit…protože stojí málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.10.16 20:23

.:

Příspěvek upraven 01.07.17 v 15:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
20.10.16 09:19

@alena36 Žejo, ani kafe! A každé ráno kakao.
Největší absťák bylo kafe :D a ten spánek na zádech :( To znám, to taky neumím, takže spím tak 5 hodin denně, víc to nejde (ta poloha je děsná).

O nějakých doplňcích uvažuju také, zatím jsem to nestihla ještě guglit, ale něco by určitě bodlo, ať to jde rychleji.

@kaja00 žádné pojištění jsem nemala a ani nemám
Tohle je po dlouhých desítkách let první a jediný úraz, který se mi stal (ale o to víc to stojí za to, že :mrgreen: ) Další už také neplánuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
20.10.16 11:01

@anonymouss ten caltrate plus maj v každý lékárně, je to 600 ng vápníku v každý tabletě, jíst tvaroh, vitamín D a mák, ten má víc vápníku než tvaroh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
25.10.16 10:08

@anonymouss tak jak se daří, mě se to po kontrole hojí velmi dobře, ale až do 30.11. kdy mám další kontrolu nešlapat, ale už smím rozhýbávat koleno. Je to ztuhlé jak prase, tak každý 2 hodiny sundám ortézu a cvičím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
25.10.16 11:56

@alena36
Mám kontrolu zítra, tak uvidím. Došlap nehrozí, to vím, ale možná budu moci alespoň rehabilitovat, jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
26.10.16 22:26

@anonymouss tak jak dopadla na kontrole? á cvičín 2× denně po 30 minutách a bohatě mi to satčí, noha je už večer unavená. Už si dokonce sednu na posteli s pokrčenou nohou bez zátěže. Ale mám pocit, jakoby mi ta noha nepatřila, no bude to ještě fuška to rozchodit.

Řekli ti, co s tou nohou už smíš dělat? Jaké cviky? Já mám trochu výhodu v tom, že moje mamka je rok skoro po tom samém úrazu (nesměla na to šlapat 5 měsíců), ale chodí a zahojilo se jí to velmi dobře. A ta mi řekla, jaké cviky s ní dělaly ty rehabilitační sestry, když ležela na rehab. klinice, protože měla ještě zlomenou ruku, takže berle nepřicházely v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
28.10.16 09:03

@alena36
Tak ortéza pryč, mám začít rhb.
Byla jsem i u doktorky, ukázala mi asi 5 cviků, hodně z rychlíku, takže si moc nepamatuju a přijde mi to dost málo :/ Nevím. Googlit si nějaké cviky se bojím, abych si to nepoškodila.

V podstatě říkala, že v leže mám zkusti krčit koleno, pokud to půjde. V nataženém stavu tisknout patu do podložky / vyvýšené podložky (flexe zadních svalů), zatínat stehno a také to klasické zvedání nohy v leže na boku (pilates jak má třeba).
Nic víc. Tak nevím :(

Nohu ze židle svěsím, ale ne úplně, je tam pořád nějaký úhel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
28.10.16 12:03

@anonymouss já jsem našla toto http://lepsipece.cz/…niho-kloubu/ a zhruba to odpovídá tomu, co cvičila mamka. Nedělám teda vše, ale nohu nahoru dolu vleže na zádech, nohu do strany taky z vleže na zádech, nohu natáhnout a skrčit, zatínat svaly v noze a tlačit koleno do podložky, sednout si na posteli (už zkouším i nohu v sedě dopředu a zpět) a pokud si chodidlo položím na podlahu tak propínat nárt (zvedat střídavě patu a špičku).
Je to dost fuška, cvičím 2× denně po 30 minutách. Ale chodit smím bez nášlapu jen v ortéze. Koleno mám ještě nestabilní.

Příspěvek upraven 28.10.16 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová