Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Miluji Vanoce a vanocni obdobi - opravdu si ho uzivam.
Byt je uz vyzdobeny na 1.adventni nedeli, pecu spolecne s detmi cukrovi, spolecne delame adventni venec - chci aby deti mely na toto obdobi nejkrasnejsi vzpominky.
Na Stedry den mame sve ritualy.
Vanoce travim v klidu a pohode, nikdy to u me neni o stresu.
Strašně. A celý rok se na to těším. Ale myslím tu předvánoční atmosféru jako takovou. Naopak šílenství v obchodech ze srdce nesnáším.
Ano milují pohádky, filmy atmosféra už se tesim. Jak chytnu tu správnou náladu uz od Mikuláše tzn. dekorace, svíčky, nějaké pečení, mivam napecene už od začátku adventu to suché a marmeladove, dávám jim na příděl na talíř mls. V době adventu cukroví rodině chutná nejvíc.
Letos jsem poprvé v srps školky, tak pomáhám vybírat dárky na Mikuláše, sama chci udělat každému z děti jako dárek neco do balíčku.
Akorat letos nebude tolik času na pečení, jak jsem zvyklá, ale na základní 4-5 druhů si čas udelam, aby decka viděli, že se to děla.
Mám je ráda moc, ale s dětmi je to hlavně o předpřípravách už od září. Pak, když se to blíží, tak si toho chci užít hlavně v klidu.
Ano, mám. Dárky kupuju od prázdnin (holt 10 dětí je 10 dětí)
Jen pak nesmím zapomenout, kde jsem je schovala
Miluju vánoční výzdobu, pečení s dětmi a pak tu radost u stromečku ![]()
Ale jinak bych si reklamní masáž klidně opustila ![]()
Užívám si ho. Mám krásné vzpomínky na dětství a tak chci, aby stejně krásné okamžiky prožil i můj tříletý syn. Těšíme se, až budou chodit čerti, vyprávíme si o Vánocích a o zimě, vyrábíme výzdobu, pečeme cukroví, každý večer rozsvěsujeme světýlka v oknech. S Vánoci je spojeno hodně práce - snažím se dělat spoustu věcí s předstihem, aby to pak nebyl jeden velký kolotoč - letos už chodím do práce, tak mám v plánu mít nakoupené a zabalené všechny dárky do konce listopadu. Nesnáším tu příšernou komerční atmosféru v obchodech v prosinci, tomu se vyhnu za každou cenu.
Cukroví budu péct o víkendech se synem. Úklid budu řešit normálně - co stihnu, bude, co nestihnu, nebude. ![]()
Jop. Moc. Uz se tesim, letos to bude poprve s miminem.
Ale beru je s nadhledem, uzivam si je, misto abych se stresila. Uklid moc nehrotim, darky shanim uz od prazdnin, takze no stress…
@fragola @Adrasteia Holky, a že to není jednoduché to všechno promyslet, aby byli všichni spokojení, uklizeno, navařeno, příjemná atmosféra..U nás na Štědrý den je živý betlém, celá dědina se sejde v parku, zpívají se koledy, všichni si popřejí, děti si pohladí zvířátka, popije se grog a pak šup na polévku domů a užít si nějakou tu pohádku a hlavně těšení na dárky
![]()