Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My je loni měli smutné já s deckama sama, manžel v práci v zahraničí, dojel až nějak 29. ustali jsme to, nestresovali, vše proběhlo, jak běžně, ale nebylo to zrovna lehké psych. letos to bude opačné na Vánoce bude doma, ale na silvestra a nový rok už budeme zas každý jinde.
Reklamy mi nevadí, zbožňuji tu na Colu, navádí mi Santa ani sobi, jak nesnasim červenou barvu o vánocích ji miluju.
Máme své tradice, jak nám vyhovuje, aby nám bylo dobre.
A těším se na Vánoční kolotoč pro pocit napětí.
Vanoce trvajici od pulky rijna vylozene nesnasim. Nema rada reklamni masirku, precpane obchody. Navic, z detstvi si vanoce pamatuju jako svatky hadek, nevkusu, hysterickych vylevu a vycitek, ze ten a ten dostal drazsi darek… Az co mame deti vzala jsem tyto svatky na milost a snazim se je udelat detem nezapomenutelnymi.
Ano i ne, vadí mi takovej ten shon, stres, to že nám obchody a reklamy vánoce předhazují už od září, ale nadruhou stranu mam ráda, když se v klidu sejde celá rodina, společně se najíme, koukáme na pohádky, jdeme na procházku, prostě to co se v běžném pracovním shonu nestíhá ![]()
Vánoce miluju, respektive spíš asi to chystání na Vánoce a samozřejmě radost dětí. Peču cukroví, zdobím perníčky, hraju si s balením dárků a sjíždím u toho vánoční filmy. Je to tedy trochu infantilní, ale každý máme nějaký zlozvyk ![]()
Ano miluju, miluju jak je celé město rozsvícené, miluju vůni trhů. Miluju vůni živého stromku, mám ráda koledy. Nechápu pro nás nejsou vánoce stres, koupíme si jeden dárek a hotovo, Vánoce jsou takové jaké si je uděláme. A jestli vás baví běhat po nákupech a vařit deset chodů
Nám stačí kapr a pak procházka v lese (kéž by zase jednou v zasněženém) a krmení ptáčků
Telku nevedeme, jsem mimo dosah reklamy ![]()
@LadySi píše:
@fragola @Adrasteia Holky, a že to není jednoduché to všechno promyslet, aby byli všichni spokojení, uklizeno, navařeno, příjemná atmosféra..U nás na Štědrý den je živý betlém, celá dědina se sejde v parku, zpívají se koledy, všichni si popřejí, děti si pohladí zvířátka, popije se grog a pak šup na polévku domů a užít si nějakou tu pohádku a hlavně těšení na dárky![]()
Není, no. Co si budeme povídat, když jsou v tom děti, tak se člověk nemůže úplně vykašlat na některé věci - výzdoba, pečení, úklid, dárky - vyžaduje to čas. Ale naučila jsem se to zkrátka nehrotit. Navíc jsem zvyklá mít vše hotovo den před Štědrým dnem, aby byla od rána pohoda, procházka apod. Minulý rok jsme se byli dopoledne projít a ves byla jak vymetená, nikde nikdo, protože ženský zažívaly infarktové situacu u sporáku - tomu se snažím vyhnout za každou cenu.
@Adrasteia taky mam vše předem, jen polévku vařím ráno, aspoň to provoni:-D. Letos možná poslední rok věři nejstarší na Ježíška, tak si to chci uchovat v pameti ![]()
Já je miluji
Letos budeme u stromečku tři, s měsíčním miminkem
O to víc se těším, celkově na všechno. Cukroví, pohádky, ozdubky, a třeba i sníh
![]()
Miluji Vánoce, výzdobu, vůni cukroví, perníčků, vanilky, svařáku. Jsem vánoční úchyl, nejsem vůbec romanticky založená, ale Vánoce mě vždycky strašně rozněžní a když jdu po krásně vyzdobeném městě, stmívá se a začne chumelit, tak mě to dojímá
Miluju i vyzdobené obchoďáky od listopadu, vůbec mi nevadí, že je to tak brzo, tím dýl jsem milá a rozněžnělá ![]()
@Aletheia píše:
Ano miluju, miluju jak je celé město rozsvícené, miluju vůni trhů. Miluju vůni živého stromku, mám ráda koledy. Nechápu pro nás nejsou vánoce stres, koupíme si jeden dárek a hotovo, Vánoce jsou takové jaké si je uděláme. A jestli vás baví běhat po nákupech a vařit deset chodůNám stačí kapr a pak procházka v lese (kéž by zase jednou v zasněženém) a krmení ptáčků
Telku nevedeme, jsem mimo dosah reklamy
Krásně napsáno, souhlasím. Dárků teda máme víc, protože já jsme nakupovací maniak, ale nemáme z toho žádný stres, naopak neuvěřitelnou pohodu. Pečení cukroví miluju, pokud nemám čas, tak holt není dvacet druhů a co jako?
Mám to takové, jaké si to udělám, my jsme šťastní a všichni pohromadě.
@radkka píše:
Miluji Vánoce, výzdobu, vůni cukroví, perníčků, vanilky, svařáku. Jsem vánoční úchyl, nejsem vůbec romanticky založená, ale Vánoce mě vždycky strašně rozněžní a když jdu po krásně vyzdobeném městě, stmívá se a začne chumelit, tak mě to dojímá![]()
Miluju i vyzdobené obchoďáky od listopadu, vůbec mi nevadí, že je to tak brzo, tím dýl jsem milá a rozněžnělá
Jo to je ten správný výraz rozneznela
mám to stejne.
My nejezdime do města do obchodu denně dostaneme se tam dá se říct jednou za týden az dva. Tak je nám vzácné a jak přivedou nějaké výzdoby a klidně i ty ozdoby na stromek tak hned nás to praští do očí a i já klidně nahlas řeknu jeee to je pekne, to je milé, za mnou se ozve 3× ozvěna
.
Akorat teda na Štědrý den den 2 druhy polevek, 2 druhy masa, doma se dělaly i 2 druhy prilohy. Mám to tak od decka, že nám nikdo nenutil kapra, když to není je. Nemám s tim žádný problém pripravit víc druhu, plotny jsou 4 tak žádný problém. Důležitější je, že každý máme to nac máme chuť a nikomu se nenutí co nechce. Než dodelam večeři, muž zpracuje decka v koupelně a na večeři. Žádný problém. Nechapu co furt lidí říkají, že stresují. Spis je to povahou nervni.
Jako dítě jsem vánoce milovala, strašně jsem se těšila. Později už nééééé
@Kelsey píše:
Jo to je ten správný výraz rozneznelamám to stejne.
My nejezdime do města do obchodu denně dostaneme se tam dá se říct jednou za týden az dva. Tak je nám vzácné a jak přivedou nějaké výzdoby a klidně i ty ozdoby na stromek tak hned nás to praští do očí a i já klidně nahlas řeknu jeee to je pekne, to je milé, za mnou se ozve 3× ozvěna.
Akorat teda na Štědrý den den 2 druhy polevek, 2 druhy masa, doma se dělaly i 2 druhy prilohy. Mám to tak od decka, že nám nikdo nenutil kapra, když to není je. Nemám s tim žádný problém pripravit víc druhu, plotny jsou 4 tak žádný problém. Důležitější je, že každý máme to nac máme chuť a nikomu se nenutí co nechce. Než dodelam večeři, muž zpracuje decka v koupelně a na večeři. Žádný problém. Nechapu co furt lidí říkají, že stresují. Spis je to povahou nervni.
Přesně tak. Já to prostě strašně miluju, už se nemůžu dočkat, až to zase přijde
i když jdeme ke stromečku, tak mám pořád stejné šimrání v břiše, jako když jsem byla malá ![]()
@radkka Přesně!! Jít se večer projít a všude světýlka a atmosféra
Taky to miluji a taky si někdy připadám jak uchyl
Ale podle mě je to jedno z nejkrasnejsich období ![]()