Jízda na koni, potřebuji posílit svaly!

164
13.10.16 20:43

Jízda na koni, potřebuji posílit svaly!

Začala jsem jezdit na koni. Na to že mám za sebou první hodinu, tak říkala poje trenérka že to bylo mooc dobré. Ale jsem trošku pevnější postavy a nedělám žádný sport takže nemám posílené svaly nic… Jenomže ty svaly jsou opravdu potřeba!… Je mi 14 a proto to nechci s tím cvičením nebo tak moc přehnat.. Trenérka mi radila že mám chodit třeba na procházky ze psem, rychlá chůze a chůze do schodů. Souhlasím s ní ale chci pro to udělat něco víc… Poradili by jste mi co bude pro 14 holku nejlepší cvičení na hubnutí a hlavně zpevnění svalů? Kdyžtak díky za odpovědi. Hezký večer! Horselove :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
13.10.16 20:48

Na hubnutí je nejlepší změnit stravu. Pohyb taky - ty procházky jsou pro začátek fajn. Pak třeba běhat.
Svaly si zpěvníš i na koni, taky jsem kdysi jezdila a začínala jsem taky od nuly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.10.16 20:51

Ahoj, jezdim na koni pres 20 let a nejlepsi ke vseobecny trenink celeho tela. nejlepe s vidlema, lopatou, kostetem a koleckem a kydat boxy, krmit, cistit kone atd. zadny dalsi trenink neni potreba.tuto praxi jsem praktikovala od 12ti let a vyplatilo se to.take jizda na holem hrbetu, voltizni cviceni nebo jizda bez trmenu a cviceni v sedle.tak preju aby te to bavilo i nadale a nejlepe cely zivot. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.10.16 20:52

@leleczech jo, to jsem zapomněla dodat, že prací kolem koní se zpevní dost a dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.10.16 20:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.10.16 20:56

:) Práce je ten nejlepší pohyb! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.10.16 20:57

A nemám třeba nějak cvičit? Třeba jako nějaký aerobik nebo tak něco? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.10.16 20:59

@Horselove neni potreba. pokud nemas treba andvahu coz nemas asi tak staci prace u koni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.10.16 20:59

Pilates a pochopitelně co nejvíce kydání hnoje (zádové svaly a svaly na rukou), vožení koleček (ramena, svaly na rukou), hřebelcování (záda a břich), tahání vody a sena a tak.

No a do stáje a ze stáje chodi pěšky.

Příspěvek upraven 13.10.16 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.10.16 21:00
@leleczech píše:
@Horselove neni potreba. pokud nemas treba andvahu coz nemas asi tak staci prace u koni

No nadvahu právě že mám… Proto chci nějakou aktivitu ale nevím co :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
13.10.16 21:09

No asi jakoukoliv aktivitu. S nadváhou bych zvážila běhání a cvičení kde se skáče, aby to nebyla moc velká zátěž pro klouby. Záleží, jestli chceš chodit do nějakého kroužku, nebo cvičit doma. Procházky, protažení a takové lehčí cvičení nikomu neublíží a dá se provozovat denně chvilku. Z nějakých kolektivních aktivit mě třeba nejvíc oslovil tanec a pohybové improvizace, teď až odrostou děti pokukuju po párové akrobacii.
Ale jinak souhlasím s ostatními, práce je výborný trénink :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.10.16 21:28
@Suzuveverka píše:
No asi jakoukoliv aktivitu. S nadváhou bych zvážila běhání a cvičení kde se skáče, aby to nebyla moc velká zátěž pro klouby. Záleží, jestli chceš chodit do nějakého kroužku, nebo cvičit doma. Procházky, protažení a takové lehčí cvičení nikomu neublíží a dá se provozovat denně chvilku. Z nějakých kolektivních aktivit mě třeba nejvíc oslovil tanec a pohybové improvizace, teď až odrostou děti pokukuju po párové akrobacii.
Ale jinak souhlasím s ostatními, práce je výborný trénink :-)

Spíše doma. Teřeba mě napadlo cvičeni to Michel Julien 30 shared(nevím jak se to píše..) Znáte to je to dobrý i pro lidi s nadváhou?? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.10.16 21:55

@Horselove Jillian Michaels 30 day shred. muzeš i s nadváhou, i když na můj vkus se tam často poskakuje. Víc mi sedí Tiffany Rothe, je na youtube a má toho fakt hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
13.10.16 21:55
@Horselove píše:
Spíše doma. Teřeba mě napadlo cvičeni to Michel Julien 30 shared(nevím jak se to píše..) Znáte to je to dobrý i pro lidi s nadváhou?? :nevim: :nevim:

Tam je právě dost skákání. Za pokus nic nedáš, koukni na to video pro začátek jen tak bez cvičení. Já se tam jen inspirovala a některé cviky zařadila do svého cvičení. Ale co jsem slyšela, tak výsledky jsou dobré, když to člověk ten měsíc vydrží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
13.10.16 22:03

Pokud jde o svaly, nejlepší je opravdu práce u koní a dlouhé procházky nebo jízda na kole.
Na hubnutí v podstatě totéž plus změna jídelníčku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová