Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dotaz holky - dnes ráno jsme s malou jeli nakoupit a měli jsme nehodu. Přede mnou jel nějaký dědáček, který prudce zabrzdil a já i přestože dodržuji rozestup jsem to už nedobrzdila a vrazila to do něj. Děda měl jen uraženou zásuvku od tažného a já naprasklý nárazník a odepsanou mřížku a pohlý chladič. Volali jsme policajty a ti mi oznámili, že viník jsem já. Že prý vždy je to ten kdo má nabouraný předek. Jo a podle policie má děda na autě škodu 10000 kč a já 5000 kč. Samozřejmě jsem s tím nesouhlasila a tak bude ještě správní řízení. Holky nevíte co bude následovat dál? Jsem z toho nějaká přepadlá?
Nevím, co myslíš. Viníkem velice pravděpodobně zůstaneš, výši škody ti tady asi nikdo neodhadne
Máte pojištění, ne?
U podobného typu nehody se za viníka prakticky ve všech případech považuje ten zadní.
@lejkas Viníkem seš Ty, na tom asi není co řešit… A škodu my Ti tady neodhadneme když neznáme typy aut ani jak moc velká ta nehoda byla. Ale jeho škodu uhradí tvoje pojišťovna.
Já mám taky za to, že viník je ten, kdo naboural zezadu. Maximálně kdyby ten před tebou třeba odbočoval nebo zastavoval (aby někdo vystoupil) a neblikal - to mě napadá, ale nejsem policista.
Vinik jsi 100% Ty. Policie k tomuto nejezdi. Staci nafotit, podepsat od obou ucastniku a na formulari popsat skodu.
nevim, s cim nesouhlasis.
@lejkas viník jsi ty a to, že jdeš do správního řízení nechápu, pravděpodobně dostaneš ještě pokutu, nevím o co ti jde ty nejsi pojištěná?
Příspěvek upraven 06.10.16 v 13:51
To buď ráda, že jsi ještě nedostala pokutu za to, že jsi volala policajty
teda pokud jsi je volala ty. Viník jsi ty, i kdyby děda nedal třeba blinkr, tak se to nedá dokázat, jedině mít svědky, což je nepravděpodobný
jinak dědovi to uhradí tvoje pojišťovna, kde máš povinný ručení, tobě to asi neuhradí nikdo, musela by jsi mít havarijko, ale tam bude stejně nějaká spoluúčast
ale stane se, hlavně že jste celý ![]()
Viník jsi ty, tvoje pojištovna uhradí škodu dědovi, pokud nemáš havarijní, svoje si zaplatíš sama
Viník jsi ty. Taky mi před několika lety dědek zabrzdil na zelenou, že si nechtěl najet do křižovatky, pač za ní stála fronta aut. Já už to nedobrzdila. No jo no, kdo je vzadu ten je viníkem vždy.
Ve správním řízení se dozvíš to samé + ještě zaplatíš náklady za řízení. Nabourala jsi ty jeho.
Já když couvala a najela do Hondy za mnou, tak jsem byla viník já
proč se volali policajti? To se u takových případů ani nedělá, ne? Pokud máš pojištění, což bys měla, tak to neřeš…
@lejkas To by mě tedy zajímalo z jakého důvodu si s tím SAMOZŘEJMĚ nesouhlasila?