Podkopává jí nohy

211
2.10.16 19:53

Podkopává jí nohy

Ahoj maminky, potřebovala bych radu těch, které mají dvě a více dětí znají sourozeneckou rivalitu.

Jsem z té naší starší zoufalá. Je jí 7,5, chodí do druhé třídy. Mladší je 1,5. Holky se mají rádi, mladší pořád běhá za starší, starší zase za tou mladší, chtějí být pořád spolu, mazlí se, objímají, pusinkují..Starší mi s mladší pomáhá, sama jí přebalí, převlékne, chodí s ní na zahradu.Ve škole o ní pořád mluví, chlubí se s ní.

Jenže…starší té mladší pořád podkopává nohy. Malá jde a větší jí schválně strčí nohu do cesty a má z toho srandu. Mladší samozřejmně zakopne. Už jsme jí to nekolikrát vysvětlovali, že je to nebezpečné. Několikrát dostala vynadáno a dnes večer jí nastavila nohu s koupelně…kde si mohla rozrazit hlavu o dlažbu a vanu :cert: Tak jí manžel dal na zadek a seřval jí. Fakt nechápem proč to dělá. :roll: Přitom když se malé něco stane, tak je z toho starší taky špatná a utěšuje jí.

Pozornosti mají obě dost, obě chválíme, malou třeba za to když hezky jí, starší zase za úspěchy ve škole. Chválím jí když mi s malou pomáhá.

My jsme se s bráchou rvali kolikrát jako psi, ale tohle mi připadá zákeřný… Kolikrát t udělá třeba na trampolíně, někdy v zápalu hry, třeba i nerada, ale teď jí šlo vyloženě o to, aby si mladší nabila… :zed: A to byl celý den pohodový, spíše byla ve výhodě starší, protože byla hodná, lítala venku, byli jsme na procházce, dostala o co si řekla, protože byla hodná a mladší se celý den vztekala a dělali jsme „ty, ty, ty“ na mladší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
2.10.16 19:58

Možná starší chtěla potrestat za to, ze celý den zlobila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.10.16 20:07

Ja bych ji zkusila vysvetlit, co by se mohlo stat, kdyby v te koupelne skutecne spadla na tu dlazbu. Mozna ji to nedochazi.Ono kdyz sebou to batole placne na koberci nebo venku na trave, tak je to prca (syn se 1,5 rocni taky smeje, kdyz se nekde natahne :roll: ),ale stat se to nesikovne..Kluk mi zase jednu dobu delal to, ze dcerce jako miminu slapal na rucicky, kdyz lezela na zemi. Proste porad vysvetlovat, klidne i placnout nebo zakricet (preci jen jde o prime ohrozeni mladsi) a ona z tohi vyroste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.10.16 20:58

7,5 je dost na to, aby věděla, co může svým chováním způsobit. Dobře, že dostala na zadek, ono je to někdy nad všechno vysvětlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.10.16 21:40

@hanka.br. Presne tak.Ja se snazim netrestat bitim, s jedinou vyjimkou-pokud dite ohrozuje sebe nebo nekoho ve svem okoli na zdravi ci zivote.To ji pak klidne lipnu, kort pokud vim, ze to nebylo omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová