Lyže, brusle, dvě děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43034
21.10.16 22:10
@Zirafka11 píše:
Jojo nosítko také praktikujeme :)
To by šlo, dámy :srdce: :srdce:

tak presne do toho bych nesla, prijde mi to dost rizikove, pokud nebudes mit na nohach macky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.16 22:11
@Pudloslava píše:
tak presne do toho bych nesla, prijde mi to dost rizikove, pokud nebudes mit na nohach macky

Rizikové??? V Rakouských střediscích, což máme kousek lidé chodí v botaskách než jdou do přeskáčů :D a pokud bude dcerka hodinku s instruktorem, nebudu tam přeci lítat v přeskáčích :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25179
21.10.16 22:14

@Zirafka11 Tak ať tatínek hlídá. U nás se lyžování ujal tatínek (na to jsem neměla podmínky = sníh), bruslení teda já, protože by to časově nestíhal a já na to mám čas i hlídání. Mladší děti (letos jen dítě) hlídala babička s dědou. Musela jsem to rozplánovat tak, aby vyšlo kojení a ideálně spala.

Nebo prostě ještě rok počkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.10.16 22:16

@Zirafka11 Nosítko/šátek mě taky napadlo, ale max. na to lyžování na pidi kopeček, kde budu dceru jen slovně instruovat, sem tam pomůžu. Ale na lyžování je nejlepší zaplatit párkrát školičku.
Na led bych s tím nevlezla ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
21.10.16 22:26

@Pudloslava jakože trávení soboty či neděle s rodinou ať už na lyžích, na kole, procházkami prostě čímkoliv společným bere tatínek jako flákání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
21.10.16 22:35
@Zirafka11 píše:
Ahooj, jdu se Vás pozeptat, vy co máte dvě či více dětí :-)
Loni dcera 4roky ještě moc na lyže nechtěla, letos to chceme zkusit a naučit aspoň trochu, ale jaksi jsem nedomyslela, že budeme mít už malou (momentálně měsíční) sestřičku.. :mrgreen: kterou plně kojím.. Jak to vymyslíme s lyžováním a kojením? To nevím :(
Chceme chodit s malou i bruslit. Což to hodinku vydrží s babi v kočárku.
Taťka se s námi nezůčastňuje ani jednoho, nelyžuje, nebruslí :(

brusle jsou u nás na hodinu a půl, takže to v klidu zvládne někdo povozit venku miminko ;) na lyžování zajistit instruktora a nebo opět ideálně druhou osobu, která bude hlídat miminko u vleku. Pokud nemůže manžel, co prarodiče? Nejeli by s vámi? Ideálně vybrat sjezdovku, kde je i zázemí (restaurace s přebalovacím koutkem). Na Šumavě můžu doporučit třeba Samoty ;) Ve 4 letech je to ideální věk, naučí se většinou rychle. My po dvou lekcích jezdili na vleku na sjezdovce. A nelíbí se mi ochuzovat starší kvůli miminku.
Ale každopádně bych se snažila zaúkolovat tatínka - nelyžuje, tak může zajišťovat servis u vleku. Vzít miminko na procházku s kočárkem. Až ty budeš kojit, tak on může pro změnu vzít starší na saně nebo na boby. Horský vzduch prospěje všem :palec:
@Jana206 tak nejde o to to uspěchat. Ale tohle je ideální věk, pokud má dítě chuť a samo chce. A to bych zdůraznila. Pokud nemá chuť samo dítě, tak to nemá cenu a je lepší ještě počkat. V 6, 7 letech už je dítě starší, více si uvědomuje riziko a o to hůře se učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.16 22:53
@lecijasek píše:
brusle jsou u nás na hodinu a půl, takže to v klidu zvládne někdo povozit venku miminko ;) na lyžování zajistit instruktora a nebo opět ideálně druhou osobu, která bude hlídat miminko u vleku. Pokud nemůže manžel, co prarodiče? Nejeli by s vámi? Ideálně vybrat sjezdovku, kde je i zázemí (restaurace s přebalovacím koutkem). Na Šumavě můžu doporučit třeba Samoty ;) Ve 4 letech je to ideální věk, naučí se většinou rychle. My po dvou lekcích jezdili na vleku na sjezdovce. A nelíbí se mi ochuzovat starší kvůli miminku.
Ale každopádně bych se snažila zaúkolovat tatínka - nelyžuje, tak může zajišťovat servis u vleku. Vzít miminko na procházku s kočárkem. Až ty budeš kojit, tak on může pro změnu vzít starší na saně nebo na boby. Horský vzduch prospěje všem :palec:
@Jana206 tak nejde o to to uspěchat. Ale tohle je ideální věk, pokud má dítě chuť a samo chce. A to bych zdůraznila. Pokud nemá chuť samo dítě, tak to nemá cenu a je lepší ještě počkat. V 6, 7 letech už je dítě starší, více si uvědomuje riziko a o to hůře se učí.

Dík moc za tip.
Dle tatínka je to zbytečné a jak pravil… „naučí se to na lyžáku se školou“… 8o v tomhle se trochu neshodujeme totiž.
Jinak babička je též lyžující - může klíďo s námi.
O šátku na lyžích ani bruslích jsem v nejmenším neuvažovala :)

• Citovat
  • Upravit
56295
22.10.16 00:06

Anonymní, když jsem měla mladší miminko, tak jsme se na tyhle aktivity většinou rozdělovali. Teda tahali jsme ji s sebou, když bylo možné a když ne, tak jsme se o děti prostřídali.
Kdy dát dítě lyžovat poprvé je diskutabilní a hlavně o tom, jak je na tom dítě pohybově, já začala lyžovat v předškolním věku a ten první rok byl úplně o ničem.
Syn 7 let na lyžích ještě nestál, nejeví o to zájem, dělá jiné sporty, ale až nám doroste mladší, chtěli bychom všichni zkusit běžky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
22.10.16 07:19
@Anonymní píše:
Rizikové??? V Rakouských střediscích, což máme kousek lidé chodí v botaskách než jdou do přeskáčů :D a pokud bude dcerka hodinku s instruktorem, nebudu tam přeci lítat v přeskáčích :mrgreen: :mrgreen:

ty jsi nikdy neuklouzla na snehu ci ledu?
asi jsem divna
letos jsem zjistila, ze jsem evidentne i jedina, kdo nekdy pichnul kolo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
22.10.16 07:20
@Kacka2 píše:
@Pudloslava jakože trávení soboty či neděle s rodinou ať už na lyžích, na kole, procházkami prostě čímkoliv společným bere tatínek jako flákání?

tak presne to nerika, rika „ty si uzivas s detmi a ja musim pracovat“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.10.16 07:29
@Pudloslava píše:
hele o rok se treba pockat da (coz malokdy pomuze), ale starsi deti nemohou preci trpet tim, ze maji mladsiho sourozence. nehlede na to, ze ne v kazde rodine jsou deti jenom dve.
a zrovna kojeni mi prijde to nejsposlednejsi, daleko za cinnosti pro osobni rozvoj (jako treba lyzovani)

Rok dva pockat pomůže, protoze dítě je na tom motoricky nekde jinde, učí se to líp, jak jsem sama pozorovala. A kojení považuji za důležité, pokud to jde ze strany matky i dítěte, i proto, aby byla plná penezenka na to ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
22.10.16 13:02

Tak já si nemyslím, že je nutné tady rozhodovat, jestli kojení nebo lyžování, to se dá vcelku v pohodě přece skloubit dohromady 8o Matka s dítětem na sjezdovce, otec s miminem v kočáru, když má hlad, zaleze se na polívku do tepla, nakojí a zase znovu :nevim: Tohle jsme praktikovali skoro pořád než mladší dorostla a mohla se účastnit, byť omezeně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
22.10.16 16:28
@Jana206 píše:
Rok dva pockat pomůže, protoze dítě je na tom motoricky nekde jinde, učí se to líp, jak jsem sama pozorovala. A kojení považuji za důležité, pokud to jde ze strany matky i dítěte, i proto, aby byla plná penezenka na to ostatní.

no decku to pomuze, a lemsituaci rodiny moc ne, za rok nemas dite v kocarku, ale batole, takze je to z hlediska organizace lyzovani spis jeste horsi. a za dalsi rok se ti rtreba uz narodi treti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
22.10.16 18:16

@Pudloslava nejsi divná. Kloužu nejen na sněhu a ledu což mi přijde naprosto normální. Já kloužu třeba z kopce i na kamínkách :lol: A kolo jako bycikl jsem píchla několikrát. Na autě já sama bohudík ještě ne, ale jednou jsme měli výživnou cestu na jarňáky. Napřed píchli naši, asi o 100 km dál my, pak začalo mokře sněžit a namrzat, takže se nám cesta protáhla na úžasných 12 hodin. Normálně to jezdíme tak max. 8.

A co se týká toho užívání a práce. Jestli on Tvůj manžel raději nepracuje v klidu než aby si užíval 3 děti :lol: Prosím to ber s nadsázkou a humorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
22.10.16 19:30
@Kacka2 píše:
@Pudloslava nejsi divná. Kloužu nejen na sněhu a ledu což mi přijde naprosto normální. Já kloužu třeba z kopce i na kamínkách :lol: A kolo jako bycikl jsem píchla několikrát. Na autě já sama bohudík ještě ne, ale jednou jsme měli výživnou cestu na jarňáky. Napřed píchli naši, asi o 100 km dál my, pak začalo mokře sněžit a namrzat, takže se nám cesta protáhla na úžasných 12 hodin. Normálně to jezdíme tak max. 8.A co se týká toho užívání a práce. Jestli on Tvůj manžel raději nepracuje v klidu než aby si užíval 3 děti :lol: Prosím to ber s nadsázkou a humorem.

to mi nemusis vykladat, ja z toho jeho vyroku „uzivas si“ rostu, jako by rostla kazda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová