Umělý potrat a nové těhotenství

95
23.10.16 21:23

Umělý potrat a nové těhotenstvi

Tuto diskuzi bych rada zalozila kvuli informacim od zen, ktere se ocitly v tak neprijemne situaci jako ja.
Dnes jsem umele potratila(porodila) po 4 dnech vyvolvani porodu v 16. tydnu tehotenstvi sve prvni dite kvuli velmi tezke VVV(rostep, absence mozku).Chtela bych tedy vedet, zda a jak vam dopadli geneticke testy a za jak dlouho se vam podarilo pocit dalsi dite, popripade jakym zpusobem a jak jste se s potratem vyporadali. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
634
23.10.16 21:25

Zkušenost nemám. Ale mrzí mě tvá/vaše situace. Přeji mnoho sil a držím palečky aby se brzy znovu poštěstilo. Věřím, že tentokrát to dopadne dobře. :kytka: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
23.10.16 21:27

@NicoleX Dekuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.16 21:41

@berushka2 mrzi me to :,( my sice nemely vyvojovou vadu, ale tez jsem potratila v tomto tydnu. Nastesti pro me jsem nemusela rodit k vuli jinym zdravotnim kompikacim. Takze jsem byla v narkoze. Ale i tak jsem byla strasne zlomena. Nemohla jsem se s toho dlouho vzpamatovat a jelikoz jsem na tom nebyla zdravotne tenkrat dobre, radili mi cekat nejmene rok… Tak jsme tedy cekaly a pak hned na poprve se zadarilo. Verim, ze dalsi mimi na sebe nenecha dlouho cekat :hug: Dalsi tehotenstvi probehla v poradku i kdyz to teda byli nervy moje

• Citovat
  • Upravit
3590
23.10.16 22:23

Zažila jsem to stejné v lednu 2015 za rok od početí tedy v říjnu jsem otěhotněla znovu. Pořád jsem se tím trápila nedá se na to nemyslet. po nějaké době už to kamarádka nemohla poslouchat tak jsem šla k psycholožce. Ale pomohlo mi když jsem sama sobě řekla ( a teda Bohu jsem věřící ) že pokud se mi nepodaří otěhotnět do konce roku tak už to hodim za hlavu a nebudu se tím trápit no a podařilo se v říjnu jsem opět otěhotněla a naše zdravá holčička má teď 3 měsíce. :srdce:
Držím pěsti ať to co nejdřív překonáš a podaří se zdravé miminko.
Jo genetické testy nic neprokázali a doktoři to docela blbě dali ve zprávě najevo zkrátka že se nedá určit jestli to bylo tak závažné že by se s tím nedalo žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.16 22:26

@berushka2 8.7. vyvolany porod/potrat v 15tt z duvodu fatalnich VVV, otrepala jsem se rychle, geneticke testy vysly dobre, jsme oba v poradku, holt blba nahoda. Ted jsem v 8tt tehotenstvi neplanovane po 2 MS se zadarilo, asi osud. Preji hodne sil a at se brzy dockate dalsiho bezproblemoveho tehotenstvi :hug: :hug: :hug: :hug:.

• Citovat
  • Upravit
6388
23.10.16 23:02

Ahoj, já byla na potratu v červenci ve 22 týdnu. VVV srdce, absence sleziny atd..Mám v ruce už i pitevní zprávu a pravděpodobnost opakování je prý mizivá. Naštěstí jsem o. k.O miminko se budeme snažit až příští rok z důvodu svatby

Hodně sil, čím je to dýl tím více mi to dochazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.10.16 23:20

@berushka2 Potratila jsem uměle své první miminko ve 22.tt, sice nemělo VVV, ale dostala jsem infekci, přišla o všechnu plodovou vodu a miminku se v děloze přestalo dařit - už bychom to nezvládli dotáhnout do zdárného konce. Bylo to těžké, ale nějak se mi to povedlo zkousnout, ani nevím jak. Hodně mi pomohlo soustředit se na přípravy na další těhotenství a pak těhotenství samotné, dali jsme si pauzu 2 měsíce, abych se zregenerovala, pak to zkusili a zadařilo se napoprvé. Další těhotenství a porod už bez problémů a další jakbysmet, mám dva skvělé kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
27.10.16 13:17

Děkuji za informace, zatím ležím doma a snažím se uzdravit. V lékárně jsem si pořídila kontryhelový čaj, dostala od doktorky nějaké léky, abych nedostala zánět(Entizol). Na genetice a doktorka mi doporučují otěhotnět až za 6 měsíců, v nemocnici říkali 3 menstruační cykly, tak uvidíme. Nechci se na to moc upínat, aby se nám pak zadařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.10.16 13:25

@berushka2 Hlavně se na to nové otěhotnění musí člověk cítit mentálně. Moje gynekoložka říká, že těch 6 měsíců je přežitek, nemá to žádné lékařské opodstatnění a vychází spíš z toho, že by se měl člověk dát dohromady psychicky. Ale někomu to vyčkávání naopak neprospěje. Ona sama mi radila 2 menstruační cykly - první, aby člověk věděl, že se cyklus nastartoval, jestli je všechno v normě, že roste sliznice apod, a druhý kontrolní, aby věděl, jak dlouho cyklus trvá a kdy asi ovuluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
27.10.16 13:34

@Hoa Mai To určitě, já myslím, že právě to nové těhotenství by mi pomohlo se z toho dostat. Sice ten strach po celou dobu bude příšernej, ale lepší než ten smutek, co mám teď. Taky jsme čekali kluka, moc jsme si ho přáli. Uvidím ještě, co mi poví až pojedem na genetiku pro výsledky testů. Moje doktorka je starší, takže možná jede podle toho přežitku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
27.10.16 14:27

Holky a za jak dlouho jste od revize dostali MS??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.10.16 14:36

@berushka2 Taky jsem se bála toho strachu při dalším těhotenství, ale nakonec to bylo mnohem lepší, než jsem myslela. I když jsem často myslívala i na to první miminko, tak to bylo mnohem lepší, než před těhotenstvím. Cítila jsem to tak, že kdybych se zahrabala do smutku, tak by jeho smrt byla zbytečná, nikdo by nebyl šťastný.
Pro mě byly i ty dva měsíce hrozně dlouhé, natož nějakého půl roku. Myslím, že by mě to psychicky rozložilo ještě víc. Moje gynekoložka mi hodně pomohla v tom, že to se mnou probrala, mluvila jsem s ní i o tom, že moje mamka i moje babička mají za sebou potraty (z různých důvodů, není v tom žádná genetická souvislost) a ona mi říkala „no a vidíte, obě nakonec měly děti“.
Budu držet palce, ať se vám podaří zvládnout tuhle nelehkou životní situaci a ať se vám brzo zadaří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
27.10.16 14:49

@Hoa Mai Děkuji, jinak to prostě nepůjde, jen čas to může zahojit, což víš určitě sama nejlépe. Moje gynekoložka se se mnou o tom moc bavit nechtěla. Chce do mě po uzdravení cpát nějaké hormony(asi antikoncepci či co), ale to se nenechám, nebrala jsem jí ani před tim, tak nechci ani teď. Už aby byl tak leden, bylo by mi lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.10.16 15:00

@berushka2 taky bych hormony nebrala, nevidím důvod. Já jsem taky HA nikdy nebrala, gynekoložka to má napsáno v papírech (přihlásila jsem se k ní krátce před tím prvním těhotenstvím) a ani mi žádnou antikoncepci nenabízela, věděla, že budu chtít brzo zase otěhotnět. Jen mi říkala, že pokud budu chtít, neuškodí braní těhotenských vitamínů, ale že to není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová