Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tereza759 píše:
Je z chovné stanice a i od paní majitelky nám bylo doporučeno týden po očkování s ní nechodit ven vůbec.
Brali jsme si ji v 7 týdnech teď je jí 11 týdnu.
Ano normální jsem.
Hned druhý den po přinesení domu šla na očkování pak byla týden doma nicméně chodíme do práce a dcera do školy takže procházky tak jako tak v všední den stíhamé maximálně 2-3 podle toho v kolik se vrátíme domu.
Jde mi spíš o to že o víkendu kdy by mohla jít větší vzdálenost se jí nechce.
V 7 týdnech?? Twl to je teda chovatelka jako řemen
tak hlavně že musíte mít psa, když na něj nemáte čas.
@Tereza759 píše:
Je z chovné stanice a i od paní majitelky nám bylo doporučeno týden po očkování s ní nechodit ven vůbec.
Brali jsme si ji v 7 týdnech teď je jí 11 týdnu.
Ano normální jsem.
Hned druhý den po přinesení domu šla na očkování pak byla týden doma nicméně chodíme do práce a dcera do školy takže procházky tak jako tak v všední den stíhamé maximálně 2-3 podle toho v kolik se vrátíme domu.
Jde mi spíš o to že o víkendu kdy by mohla jít větší vzdálenost se jí nechce.
To není solidní chovná stanice. Je to množírna, která se schovává za chovnou stanici. Nikdo solidní nedá štěně v sedmi týdnech. Jak může jít takové štěně na delší vzdálenost?
Jsi troll nebo nejsi normální? Bylo to štěně vůbec na veterině?
@Tereza759 píše:
@Aspera na podložku naučená je taky musí já pracuji 9-17 ráno ji bereme v 6:30 a já pak ještě v 8 než jdu do práce pak jde na vycházku až večer okolo 18 v týdnu stihneme 2-3 procházky maximálně.
Spíš mi šlo o to že o víkendu kdy by mohla chodit venku celé dopoledne třeba i pár kilometrů to prostě nechce což je škoda.
Celé dopoledne bude chodit venku? Leda v té tašce nosit nebo v kapse jak někdo psal. Víš, jaké štěně jste si pořídili? Četla jsi o té rase něco?
@Tereza759 píše:
@Aspera na podložku naučená je taky musí já pracuji 9-17 ráno ji bereme v 6:30 a já pak ještě v 8 než jdu do práce pak jde na vycházku až večer okolo 18 v týdnu stihneme 2-3 procházky maximálně.
Spíš mi šlo o to že o víkendu kdy by mohla chodit venku celé dopoledne třeba i pár kilometrů to prostě nechce což je škoda.
Vy jste čivavu nikdy neměli, to jinak není možné, je to malé štěňátko, je mu zima a venku je pro něj hnusně.
Má 3 měsíce, jediné co se teď dělá je to, že ho odneseš ven xkrat denně na chvíli, ať se zkusit vyčůrat a pak zase domů.
Čivavy zvládnou hodně, ale ne takto malinké!
@Tereza759 pokud neumíš drapnout několika gramovou čivavu a vyhodit ji před barák, tak ti neporadí nikdo
. Byla týden doma, je to mimino, nevím jak u Vás, ale u nás je půl metru sněhu. Nemůžeš chtít po čivavě, ať s tebou chodí na několika km procházky
. Ty uděláš jeden krok, ona kolik? 10? Ty ujdeš v pohodě 5 km, ona po jednom chcípne a poneseš ji v kabelce
.
Obecně, nezdá se to ale čivavy dokáží být vytrvalé a ujdou hodně. Ale postupně, postupný návyk, teď je jí nepříjemné jen být venku. Takže vzít, položit, nechat vyčůrat nebo dojít ke vchodu a chce to obleček, aspoň prostřihnout chlupaté velké ponožky.
Dospělá! Čivava umí chodit i v tomto nečase pár km, ale kvalitně oblečená a musí na to být zvyklá. Zvyká se po pár metrech, ani od velkého plemena nikdo! nemůže chtít, aby jako štěňátko šlo x km, je to na ně moc, jsou to miminka.
Přesně tak. My jsme ani s tím naším mamutem nemohli chodit hned celé dopoledne a dlouhé procházky. Musel si postupně zvykat po troškách. Do roku ani nemá připravené kosti, aby tolik chodil na šup. Kratší a pravidelně procházky. Procházení trénovat. Ale teď je zima na učení, takže má těžší podmínky mimino čivavy. První měsíc doma se nám na vodítku sukoval. Dělal mrtvolu, ať nemusí nikde jít. Pak se to obrátilo a chtěl chodit na procházky. Bez vodítka jsme ho museli cvičit/zvykat na polní cestě, aby se nestalo, že u cesty mi skočí rozjívený pod kola.
Nějak nevěřím, že tohle je opravdové. On je to spíš troll. Teď v to i doufám.
@Tereza759 kolik jí je měsíců? Já vždy každé štěně odnášela kus od baráku. štěně se od svého obydlí nechce vzdalovat tak se musí odnést dál. ale tohle počasí nic moc, to chce rychlé vyvedení a hned domů.
@Proto02 píše:
Tak jí čapni a chvíli jí nes, zpátky pošupe sama, ne?
A slovo kýla znáš? To není jen tak, vzít psa do náručí a táhnout ho třeba 20m.
Štěně zalezlé doma, venku se bojí, počasí, že by psa nevyhnal (proč asi?) a paní majitelka je v údivu. ![]()
@Ivan PPZ píše:
Myslíš kýlu u majitelky u toho 500g psa, že ano? ![]()
@Temnástranasíly píše:
Myslíš kýlu u majitelky u toho 500g psa, že ano?
Jako, když tam není 15 smajlíků a srdíček, tak nic?
@Tereza759 píše:
Je to mimino a navíc čivava. Loni jsme touto dobou měli štěně setra. Chodili jsme s ní ven na max. 15 - 20 minut. V mrazu méně. Letos už nemá problém v normálním počasí ujít 6 km, v tomto počasí se vracíme ke 20 - 30 minutových procházkám. Choď s ní často ven na chvilku a ona se časem naučí, ale klidně bych počkala až přejdou tyto mrazy.
@Ivan PPZ píše:
Tyhle myši se berou do náručí v pohodě. ![]()