Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tichošlápek píše:
Já někdy jen zírám. Copak jste neměli žádné info než jste si psa pořídili?Vencíš ji v osm ráno a pak az v šest večer? Kdepak je dcera, pro kterou se pes kupoval? Marjá je to šťeně, musí chodit často, navíc společenské plemeno psa a vy ji takto malou mate doma cely den samotnou?
A pak po tom samém steneti chceš, aby o víkendu slapalo několik kilometru? Jsi úplně mimo.
Když nechce ven v mrazech, pořídila bych ji svetr, odnesla vždy kus od domu a nechala ji doťapat samotnou zpět.
A jak myslíš, že to dělají jiní kteří mají psa a chodí do práce?
.
Dcera překvapivě, chodí na střední
v 16 letech co jiného by mohla přes den dopoledne asi dělat?
.
Plno lidí má doma psa, a věnčí před a po práci. Jen v svém okolí, jich znám takto několik dokonce, i u nás v paneláku.
Snad jen důchodci, kteří jsou celé dny doma můžou, venčit psa i v všední dny bez omezení na čas.
Ukaž mi člověka, co chodí do práce a venčí psa 5 krát denně já takového
neznám, a to pejskařů znám spoustu. ![]()
@Tereza759 píše:
A jak myslíš, že to dělají jiní kteří mají psa a chodí do práce?.
Dcera překvapivě, chodí na střední![]()
.
Plno lidí má doma psa, a věnčí před a po práci. Jen v svém okolí, jich znám takto několik dokonce, i u nás v paneláku.
Snad jen důchodci, kteří jsou celé dny doma můžou, venčit psa i v všední dny bez omezení na čas.
neznám, a to pejskařů znám spoustu.
Tobě to ještě prijde vtipné? Ze nechavas male štěně samotné a vencis dvakrát denně? Psala jsi, ze vencite v šest večer. To je dcera na střední celkem vytizena ne?
A poté se straaasne divis, ze ti o víkendu pes nechce šlapat kilometry? Tohle je vazne smutne. Proč jste si alespoň nevzali již dospělého psa, který samotu a menší frekvenci venceni snese lepe?
Sobeckost některých lidí nepochopím
@Tereza759 jenže štěně potřebuje venčit častěji. Syn taky chodí na SŠ a pokud by to bylo nutné tak venčí v obědové pauze. pak chodí domů v 15h takže i on jako studující by zvládnul vyvenčit častěji. 2× denně je málo i pro dospělého psa. k čemu si pořizovat psa když na něj nemám čas. Pak budete nadávat že je pes čuně a venčí se doma jak ho napadne ![]()
@Tereza759 píše:
A jak myslíš, že to dělají jiní kteří mají psa a chodí do práce?.
Dcera překvapivě, chodí na střední![]()
.
Dcera asi nemá školu do 18h? Jinak moc nechápu proč si pořídí psa někdo kdo je cely den v práci. Standardně se na venceni podílí celá rodina, stěně potřebuje častější venceni, třikrát dene stačí až dospělému psovi.
@Proto02 píše:
Moc tě prosímco je to EŠŇ, já asi fakt nejsem ve formě nebo co 🤣 🤣 🤣 🤣
zesm ĚŠŇ ování.
Taková blbost a tolik práce to dalo ![]()
@Ivan PPZ píše:
zesm ĚŠŇ ování.
Taková blbost a tolik práce to dalo
@Tereza759 píše:
Nikdy bych nesvolila s pořízením psa, kdybychom na něj neměli čas.
Je to živá bytost a potřebuje svoji smečku - společnost. Ano, já pracuji. Jedno dítě studuje VŠ a pracuje. Druhé dítě studuje SŠ. Na venčení spolupracujeme a když tak nad tím přemýšlím, pes má přes rok a třičtvrtě a 8 hodin v kuse sám doma ještě ani nebyl.
Párkrát jsme fakt nestíhali, většinou to bylo spojené s tím, že někdo z rodiny byl mimo město (kam psa vzít nemohl), ale potom jsme vždy měli domluvené buď hlídání nebo aspoň vyvenčení. Když jsme pořizovali, tak jsme si předem zařídili volno tak, že štěně doma nebylo samo ani chvilku. Už jenom proto, že zpočátku jsme s ním lítali čůrat opravdu každou chvilku, i v noci. Aby se nenaučilo čůrat v bytě.
8-12týdenní štěně jen 2× denně ven
proboha to nedělám ani našim už dávno dospělým. Jednoho jsme si pořizovali přes prázdniny, abych s ním mohla být 1.měsíc doma a chodit snad co hodinu, dvě, vždy když se probudil nebo najedl. Druhého jsem měla možnost mít ze začátku v kanceláři. Do roku jsme chodili 5×denně a doma se střídali všichni. Zhruba od roku až venčíme 3× doteď, po těch cca 8hodinách. Proč nejdete aspoň ráno 1-2×, odpoledne kolem 1-4 dcera, pak jak přijdete z práce a jednou než jdete spát, to je přece zvládnutelné i pro pracující s dcerou na SŠ. Já mám většího psa a když byl štěně tak ven jedině v bundě. Co znám čivavy tak je v zimě nosí v náručí/tašce a položí na chvíli na pěkný plácek a během 15 minut zase v náručí domů, žádné dlouhé procházky to až v létě a až bude větší. Teď potřebuje spíš častěji, ale klidně na krátko.
Mám pocit, že netušíte jak to s takovým malým štěnětem funguje.
I dcera musí přistoupit na to, že nejdříve se postará o štěně hned po škole a pak teprve může jít na kroužky nebo s kamarády. Takový prcek by měl i jídlo dostávat tak do půl roku víc než 2× denně.
@Tereza759 píše:
A jak myslíš ty chytrá osobo![]()
že to dělají lidí co mají psa a chodí do práce.
Opravdu bych chtěla vidět jiné lidi co chodí do práce a se psem jdou ven 5 krát denně když je člověk 8 hodin v práci pak cesta domu.
To možné někdo kdo je v důchodu pracující člověk určitě ne.
Nejdřív se zamyslí bez něco napíšeš.
Pes v pohodě vydrží 8 hodin sám domaříkej si co chceš.
Já pracuji…
psa si má pořizovat ten co se o něj zvládne plnohodnotně postarat, fakt to není nárok každého pablba co nechá zvíře samotné celý den doma.
@Tereza759 a ještě se tomu směj, jaká to je legrace vzít štěně v 7mi týdnech od mámy, trápit celý den samotné doma, nevzít ho měsíc ven, učit se vyprazdňovat doma a další lahůdky. Pořídili jste si psa, tak se o něj starej. ![]()
@Tereza759 píše:
A jak myslíš ty chytrá osobo![]()
že to dělají lidí co mají psa a chodí do práce.
Opravdu bych chtěla vidět jiné lidi co chodí do práce a se psem jdou ven 5 krát denně když je člověk 8 hodin v práci pak cesta domu.
To možné někdo kdo je v důchodu pracující člověk určitě ne.
Nejdřív se zamyslí bez něco napíšeš.
Pes v pohodě vydrží 8 hodin sám domaříkej si co chceš.
Přizpůsobí se tomu stvoření, které si pořídili. Zvlášť u malých plemen, ta tou samotou hodně trpí, protože jejich povaha je většinou extrémně společenská. Prostě pořídit si malého pejska a nechat ho celý den doma je prasárna.
Já jsem si den plánovala tak, abych se mohla vrátit okolo 1, když ne, zaskočil muž. (Hodně pak oceňoval, že jsem schopná si ty dny takto poskládat).
Kamarádka to samé, místo oběda šla venčit nebo ráno vzala psa k mámě aby nebyl sám a máma ho pustila na zahradu se vyčůrat. Sousedka z vedlejšího vchodu to samé, plánovala si klienty tak, aby měla čas přijít domů a to venčila sama.
V rodině kde je více lidí by snad měla být taková snaha automatická.