Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Navíc brát si zimní štěně je nic moc nápad. jaro je pro tohle jednodušší, štěně vezmu do náruče a jdu. než bych oblékla mikinu, bundu tak je louže
. Já brala štěně od 1 dne co bylo doma. proč ho učit venčit doma?
Takže jste ji měli 4 týdny jen doma? To není morče proboha. Naučíte ji na podložku, je dost možné, že vám bude čůrat po bytě úplně všude. A co to je za argument, že na ni nemáte čas a bude se venčit jen 2× denně. Jste normální? Pořídí si psa a nechá ho zavřeného doma, s vidinou venčení dvakrát denně, ach bože.
I když chodím do práce tak svého dospělého psa venčim aspoň 5×. Se štěníkem se lítalo furt. K čemu jste si to pořídili.
Naše madam chodí dobrovolně ven jen za příznivého počasí ![]()
Jak je zima, déšť a nebo sníh, tak nejde.
Naštěstí si alespoň dřepne hned u schodů a hned zase domů.
@Tereza759 píše:
@Aspera na podložku naučená je taky musí já pracuji 9-17 ráno ji bereme v 6:30 a já pak ještě v 8 než jdu do práce pak jde na vycházku až večer okolo 18 v týdnu stihneme 2-3 procházky maximálně.
Spíš mi šlo o to že o víkendu kdy by mohla chodit venku celé dopoledne třeba i pár kilometrů to prostě nechce což je škoda.
Promiň, ale proč jste si pořizovali psa, když je celý den doma sama? Chápala bych ještě hlídacího psa, ale společenské plemeno? Navíc jak píšeš, čivava je ještě malá. Vzpomínám si, že když jsme si my přivezli naši pejsku od chovatelky, tak spočátku jsem ven vybíhali co hodinu-dvě, v noci tedy méně často, ale i tak to několikrát za noc dalo. S čivavou zkušenost nemám, ale v tomhle počasí bych jí určitě pořídila obleček, aby jí nebyla zima. Pokud by ven nechtěla, prostě bych ji na vyčůrání kousek přenesla.
@Ivan PPZ píše:
Jako, když tam není 15 smajlíků a srdíček, tak nic?
Ne, právě že něco
Jen jsou lidé schopni špatnou manipulací udělat kýlu i tak malému pejskovi ![]()
V téhle zimě ti čivaví mimino nebude chtít běhat nikde…je mu prostě zima…navíc v tomhle mrazu nemají chodit na dlouhé procházky žádní psi, natož taková myška. Toho našeho jsem měla v zimě v županu nebo v mikině ve výstřihu. 7 týdenní mimino má být navíc ještě u mámy…venči jí jen chvilku, zatím bych jí nechala venčit na podložku…ale fakt je, že jste celý den v práci a ona doma sama, to pro ní není úplně dobré…
@Tereza759 píše:
@Aspera na podložku naučená je taky musí já pracuji 9-17 ráno ji bereme v 6:30 a já pak ještě v 8 než jdu do práce pak jde na vycházku až večer okolo 18 v týdnu stihneme 2-3 procházky maximálně.
Spíš mi šlo o to že o víkendu kdy by mohla chodit venku celé dopoledne třeba i pár kilometrů to prostě nechce což je škoda.
Chudák je skoro cely den sama doma.. Je to malé štěňátko, je zima, civavy obecně zimu moc nemusí. Vemte ji do náruče, chvilku se projdete, sem tam ji postavte na zem. Neočekávej, ze 11tydeni stěně civavy bude v narazí chodit několik kilometru, to je blbost.
Já někdy jen zírám. Copak jste neměli žádné info než jste si psa pořídili?
Vencíš ji v osm ráno a pak az v šest večer? Kdepak je dcera, pro kterou se pes kupoval? Marjá je to šťeně, musí chodit často, navíc společenské plemeno psa a vy ji takto malou mate doma cely den samotnou?
A pak po tom samém steneti chceš, aby o víkendu slapalo několik kilometru? Jsi úplně mimo.
Když nechce ven v mrazech, pořídila bych ji svetr, odnesla vždy kus od domu a nechala ji doťapat samotnou zpět.
@Ivan PPZ píše:
A slovo kýla znáš? To není jen tak, vzít psa do náručí a táhnout ho třeba 20m.
Prosím tě, co to povidas? Vzít čivavu do náručí, má kilo to stěně, proč by měla mít kylu? Proč táhnout? Ona směrem domů půjde sama a ráda…kolik psů jsi vychoval a vycvičil?
@Proto02 píše:
Prosím tě, co to povidas? Vzít čivavu do náručí, má kilo to stěně, proč by měla mít kylu? Proč táhnout? Ona směrem domů půjde sama a ráda…kolik psů jsi vychoval a vycvičil?
Dělá si legraci ![]()
@Proto02 píše:
Když něco vezmu do náruče, pak to asi netáhnu za vodítko. Zaměň slovo táhnout za se vším úsilím sotva držet v náruči a nést.
To nebylo myšleno vážně, že ne? Tedy myslím ten tvůj příspěvek. U toho mého se z kontextu dalo ledasco vytušit, ale z tvého na mě dýchl odsudek… ![]()
@Ivan PPZ píše:
Když něco vezmu do náruče, pak to asi netáhnu za vodítko. Zaměň slovo táhnout za se vším úsilím sotva držet v náruči a nést.
To nebylo myšleno vážně, že ne? Tedy myslím ten tvůj příspěvek. U toho mého se z kontextu dalo ledasco vytušit, ale z tvého na mě dýchl odsudek…
Rozmyslím si to… ale žaloba za dvacet let je taky možná… pro nepochopení a zesměšňování na epipi. ![]()
BTW: boží kombinace ĚŠŇ
@Ivan PPZ píše:
Rozmyslím si to… ale žaloba za dvacet let je taky možná… pro nepochopení a zesměšňování na epipi.
BTW: boží kombinace ĚŠŇ
Moc tě prosím
co je to EŠŇ, já asi fakt nejsem ve formě nebo co 🤣 🤣 🤣 🤣 ![]()
@Barbucha3 píše:
Takže jste ji měli 4 týdny jen doma? To není morče proboha. Naučíte ji na podložku, je dost možné, že vám bude čůrat po bytě úplně všude. A co to je za argument, že na ni nemáte čas a bude se venčit jen 2× denně. Jste normální? Pořídí si psa a nechá ho zavřeného doma, s vidinou venčení dvakrát denně, ach bože.
I když chodím do práce tak svého dospělého psa venčim aspoň 5×. Se štěníkem se lítalo furt. K čemu jste si to pořídili.
A jak myslíš ty chytrá osobo
že to dělají lidí co mají psa a chodí do práce.
Opravdu bych chtěla vidět jiné lidi co chodí do práce a se psem jdou ven 5 krát denně když je člověk 8 hodin v práci pak cesta domu.
To možné někdo kdo je v důchodu pracující člověk určitě ne.
Nejdřív se zamyslí bez něco napíšeš.
Pes v pohodě vydrží 8 hodin sám doma
říkej si co chceš.