Cizinci u nás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15659
3.8.12 21:21

Já když slyším zpotvořeniny slova vířivka, tak mě napadne vozhřivka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená karin
3.8.12 21:54

Já pracuji ve dvou tříhvězd. hot. a ve dvou čtyř. hot. a je pravda, že v těch (hlavně v tom jednom) angličtinu moc nepoužiju, ale v těch 4hvězd. hotel. použiju němčinu opravdu hodně. Němci na mně autom. začnou mluvit anglicky a jsou velmi mile překvapeni, když s nimi začnu mluvit německy. Kdo je velmi vděčný, když se s ním pokoušíte mluvit jeho rodným jazykem jsou hosté z Ruska. ;). Jinak, děsím se vždy toho, když přijdou amíci, páč jim tak dobře nerozumím :(. Jinak, Poláci mi vůbec nevadí, když začnou mluvit svoji rodnou řečí, vždyt je dost podobná té naší, tak proč by to měl být problém. Někteří se snaží mluvit anglicky, ale já jim sama řeknu, at mluví klidně polsky ;)

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
3.8.12 22:36

Já mluvím všude česky a rozumí mi, použiji, ruce a nohy a je to, když se chce všechno jde :lol:

• Citovat
  • Upravit
4691
3.8.12 22:44
@jizvíková píše:
A úplně nejhorší je, když Češi neumí česky
:palec: :potlesk:

Chorvacko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
3.8.12 22:54
@Lucink-a píše: :palec: :potlesk:Chorvacko :mrgreen:

Copak s Chorvackem?

• Citovat
  • Upravit
49
3.8.12 22:58

No na to ze si kazdy turista mysli ze recepcni musi perfektne mluvit jeho jazykem jsem si uz po letech asi zvykla, i kdyz nekdy to dokaze tak vytocit.. clovek kdyz chce, domluvi se, treba i kreslenim obrazku :D spis me rozbiji jejich dotazy na naprosto nepochopitelny a pro vetsinu normalnich lidi logicky a bezny veci.. ted si zrovna nic konkretniho nemuzu vybavit, ale v tu chvili si rikam jak se sem vubec dostali a v cem zijou ze to nevi? :D kolikrat je to opravdu dotaz typu: a na ty mekky veci v pokoji se spi? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
3.8.12 23:02

Možná to turista bere, jako že je klient a chce něco navíc. Spousta Čechů venku taky řekne, že si jdou radši na zmrzlinu nebo do restaurace nebo do krámku k někomu, kdo na ně haleká ahoooj a jak se máš :think:

Za mě je základ angličtina a tou jsem se zatím domluvila skoro všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
3.8.12 23:03

Holky ono to je někdy těžký domluvit se s člověkem, který mluví stejným jazykem :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
4.8.12 11:58
@janibubi píše:
Já chápu, že každej neumí…těm starším to třeba ani nejde, ale tak se aspon nemá rozčilovat a snažit se domluvit :D

no vždyt jo, tu aroganci jsem fakt nechápala

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová