Cizinci u nás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
3.8.12 20:43
@Gladys píše:
Myslím, že každý, kdo přichází do styku při práci s cizinci-turisty, je po čase musí šíleně nenávidět :lol:
Já dělala rok ve směnárně, nesnášela jsem idotský Němce, přiblbý Anglány, natvrdlý Italy… :mrgreen: Je to už pár let zpět a už se mi žádná národnost nehnusí a jsou mi šumák :jazyk:
A teda ať lovím v paměti jak chci, tak si nepamatuju, že by přijel někdo třeba z Chorvatska a spustil chorvatsky :nevim: Angličtinu, němčinu, ruštinu jsem brala jako samozřejmost, pro mě to jsou světové jazyky a alespoň něco jsem v nich byla schopná po čase žbleptnout. Francouzsky neumím, neuměla jsem a umět nebudu, nicméně je to světový jazyk, stejně tak třeba španělština, italština, portugalština…Ber to tak, že si rozšiřuješ obzory, já třeba přišla do styku porpvé s ruštinou až tam a aspoň jsem se pár vět naučila. Ale chápu, že tě se.ou, jak já byla ráda, když jsem odtamtud vypadla :andel:

no tak pracovaly jsme v jednom podniku ale v jiné době, já o něco déle než ty a bylo běžné, že Polák předpokládal, že budeme mluvit polsky, Němec německy atd. Ano, kdo pracuje s cizinci- turisti, tak je fakt po čase nenávidí. Ted už je mám zase ráda, co je nepotkávám pracovně.
Btw zdaleka ne každý mluví anglicky- ze,,západních,, turistů

• Citovat
  • Upravit
janibubi
3.8.12 20:43
@LouLou píše:
@janibubi ano, to uz je ten pravej cas na zmenu profese, znam to :P
:kytka:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
janibubi
3.8.12 20:45
@byron píše:
no tak pracovaly jsme v jednom podniku ale v jiné době, já o něco déle než ty a bylo běžné, že Polák předpokládal, že budeme mluvit polsky, Němec německy atd. Ano, kdo pracuje s cizinci- turisti, tak je fakt po čase nenávidí. Ted už je mám zase ráda, co je nepotkávám pracovně.
Btw zdaleka ne každý mluví anglicky- ze,,západních,, turistů

Já chápu, že každej neumí…těm starším to třeba ani nejde, ale tak se aspon nemá rozčilovat a snažit se domluvit :D

• Citovat
  • Upravit
1058
3.8.12 20:50

Taky jsem pracovala v hotelu, jako recepční, jo a předtím taky pár let ve službách a musím říct, že jediný, kdo automaticky počítal, že budu umět jeho jazyk, byli Poláci :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.8.12 20:51

Já myslím, že je to dané i tím, kde člověk dělá. Já dělala ve směnárně, kde jsem intelektuály a vytříbené byznysmeny mohla vidět maximálně tak o půlnoci, když vylezli řádně upravení z nějakýho baru na Václaváku a potřebovali vyměnit prachy na prostitutku.
Stejně tak určitý druh hotelu, dle počtu hvědiček, dle cenové relace přitahuje určitou sortu lidí. Jiní ti budou jezdit do Hiltonu a jiní do penzionu na periferii.
Vesměs platí, že čím blbější ten člověk je, tím menší pravděpodobnost je, že umí cizí jazyk - ergo bude mluvit tím svým :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
3.8.12 20:51

Jinak v hotelu jsem si vystačila v pohodě s angličtinou a němčinou, nikdo po mě víc nechtěl. Jen asi dvakrát jsem použila francouzštinu, ale to spíš abych nezapomněla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
3.8.12 20:53
@Gladys píše:
Já myslím, že je to dané i tím, kde člověk dělá. Já dělala ve směnárně, kde jsem intelektuály a vytříbené byznysmeny mohla vidět maximálně tak o půlnoci, když vylezli řádně upravení z nějakýho baru na Václaváku a potřebovali vyměnit prachy na prostitutku.
Stejně tak určitý druh hotelu, dle počtu hvědiček, dle cenové relace přitahuje určitou sortu lidí. Jiní ti budou jezdit do Hiltonu a jiní do penzionu na periferii.
Vesměs platí, že čím blbější ten člověk je, tím menší pravděpodobnost je, že umí cizí jazyk - ergo bude mluvit tím svým :roll:

Máš pravdu. Pracovala jsem ve čtyřhvězdičkovém hotelu, tam to opravdu bylo někde jinde… Předtím ale na Mekáči :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.8.12 20:53

Jo, vlastně Poláci, no to byla taková kapitola sama pro sebe (jak člověk zapomíná, sladká to amnézie :lol: ).
Ale já se teda setkávala s tím, že třeba Němci počítali s tím, že mluvím německy a když jsme se dostali do nějakého sofistikovanjěšího sporu na téma rozdíl mezi prodejem a nákupem eur a já je požádala, zda můžem ingliš, protože víc německy neumím, tak řvali, že lžu a že umím německy skvěle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
3.8.12 20:54
@Suzume píše:
Máš pravdu. Pracovala jsem ve čtyřhvězdičkovém hotelu, tam to opravdu bylo někde jinde… Předtím ale na Mekáči :mrgreen:

Ja pracuju ve *** hotelu a někdy se blbec ukáže prostě všude:-))))

• Citovat
  • Upravit
1058
3.8.12 20:55
@janibubi píše:
Ja pracuju ve *** hotelu a někdy se blbec ukáže prostě všude:-))))

Tak u nás byli blbci většinou Češi. Si borec třeba myslel, že když má Porsche, tak je king, jenže to tam měl každej druhej - jsem nechápala :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
3.8.12 20:59
@Suzume píše:
Tak u nás byli blbci většinou Češi. Si borec třeba myslel, že když má Porsche, tak je king, jenže to tam měl každej druhej - jsem nechápala :nevim: :nevim:
:mrgreen: :mrgreen: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
LouLou
3.8.12 21:08

No ono k tem hvezdickam…nekdy nejsou „hvezdickovi“ jak hosti, kteri tam jezdi, tak ani samotny hotely..casto jsou to hvezdy jen na papire

• Citovat
  • Upravit
637
3.8.12 21:08
@jizvíková píše:
A úplně nejhorší je, když Češi neumí česky
:potlesk: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
3.8.12 21:13