Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@byron píše:
no tak pracovaly jsme v jednom podniku ale v jiné době, já o něco déle než ty a bylo běžné, že Polák předpokládal, že budeme mluvit polsky, Němec německy atd. Ano, kdo pracuje s cizinci- turisti, tak je fakt po čase nenávidí. Ted už je mám zase ráda, co je nepotkávám pracovně.
Btw zdaleka ne každý mluví anglicky- ze,,západních,, turistů
Já chápu, že každej neumí…těm starším to třeba ani nejde, ale tak se aspon nemá rozčilovat a snažit se domluvit ![]()
Taky jsem pracovala v hotelu, jako recepční, jo a předtím taky pár let ve službách a musím říct, že jediný, kdo automaticky počítal, že budu umět jeho jazyk, byli Poláci ![]()
Já myslím, že je to dané i tím, kde člověk dělá. Já dělala ve směnárně, kde jsem intelektuály a vytříbené byznysmeny mohla vidět maximálně tak o půlnoci, když vylezli řádně upravení z nějakýho baru na Václaváku a potřebovali vyměnit prachy na prostitutku.
Stejně tak určitý druh hotelu, dle počtu hvědiček, dle cenové relace přitahuje určitou sortu lidí. Jiní ti budou jezdit do Hiltonu a jiní do penzionu na periferii.
Vesměs platí, že čím blbější ten člověk je, tím menší pravděpodobnost je, že umí cizí jazyk - ergo bude mluvit tím svým ![]()
Jinak v hotelu jsem si vystačila v pohodě s angličtinou a němčinou, nikdo po mě víc nechtěl. Jen asi dvakrát jsem použila francouzštinu, ale to spíš abych nezapomněla ![]()
@Gladys píše:
Já myslím, že je to dané i tím, kde člověk dělá. Já dělala ve směnárně, kde jsem intelektuály a vytříbené byznysmeny mohla vidět maximálně tak o půlnoci, když vylezli řádně upravení z nějakýho baru na Václaváku a potřebovali vyměnit prachy na prostitutku.
Stejně tak určitý druh hotelu, dle počtu hvědiček, dle cenové relace přitahuje určitou sortu lidí. Jiní ti budou jezdit do Hiltonu a jiní do penzionu na periferii.
Vesměs platí, že čím blbější ten člověk je, tím menší pravděpodobnost je, že umí cizí jazyk - ergo bude mluvit tím svým
Máš pravdu. Pracovala jsem ve čtyřhvězdičkovém hotelu, tam to opravdu bylo někde jinde… Předtím ale na Mekáči ![]()
Jo, vlastně Poláci, no to byla taková kapitola sama pro sebe (jak člověk zapomíná, sladká to amnézie
).
Ale já se teda setkávala s tím, že třeba Němci počítali s tím, že mluvím německy a když jsme se dostali do nějakého sofistikovanjěšího sporu na téma rozdíl mezi prodejem a nákupem eur a já je požádala, zda můžem ingliš, protože víc německy neumím, tak řvali, že lžu a že umím německy skvěle ![]()
@Suzume píše:
Máš pravdu. Pracovala jsem ve čtyřhvězdičkovém hotelu, tam to opravdu bylo někde jinde… Předtím ale na Mekáči
Ja pracuju ve *** hotelu a někdy se blbec ukáže prostě všude:-))))
@janibubi píše:
Ja pracuju ve *** hotelu a někdy se blbec ukáže prostě všude:-))))
Tak u nás byli blbci většinou Češi. Si borec třeba myslel, že když má Porsche, tak je king, jenže to tam měl každej druhej - jsem nechápala
![]()
@Suzume píše:
Tak u nás byli blbci většinou Češi. Si borec třeba myslel, že když má Porsche, tak je king, jenže to tam měl každej druhej - jsem nechápala![]()
No ono k tem hvezdickam…nekdy nejsou „hvezdickovi“ jak hosti, kteri tam jezdi, tak ani samotny hotely..casto jsou to hvezdy jen na papire
@Nikca_Ko píše:![]()
Dnes na nove rikala vedouci aquaparku v televizi slovo „vejřivka“ ![]()
no tak pracovaly jsme v jednom podniku ale v jiné době, já o něco déle než ty a bylo běžné, že Polák předpokládal, že budeme mluvit polsky, Němec německy atd. Ano, kdo pracuje s cizinci- turisti, tak je fakt po čase nenávidí. Ted už je mám zase ráda, co je nepotkávám pracovně.
Btw zdaleka ne každý mluví anglicky- ze,,západních,, turistů