Cizinci u nás

Anonymní
3.8.12 20:22

Cizinci u nás

Holky,
docela sem dost cestovala a taky pracuju na hotelu, teda jen chvíli, ale pěkně mě štve jak každej co přijde do ČR si myslí, že musím umět jejich jazyk.
jako ja kamkoliv sem cestovala musela sem se přizpůsobit, nedovedu si představit, že bych někam došla a nadávala, jaktože recepční neumí česky…
:cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15659
3.8.12 20:24
@Anonymní píše:
Holky,
docela sem dost cestovala a taky pracuju na hotelu, teda jen chvíly, ale pěkně mě štve jak každej co přijde do ČR si myslí, že musím umět jejich jazyk.
jako ja kamkoliv sem cestovala musela sem se přizpůsobit, nedovedu si představit, že bych někam došla a nadávala, jaktože recepční neumí česky… :cert:

Tak specialita na tohle jsou východní turisti. Zápaďáci většinou spustí anglinou jako lingua franca, nebo se zeptají jestli mluvíš německy… angličtina je prostě základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
3.8.12 20:26

zakladatelka

Přesně, já se se prostě všude domlouvala nglicky, nikde nic po mě jiného nechtěly, ale tady…ted tady na me rval nemec co si myslim, ze neumim nemecky, sem ho skoro poslala do p…

• Citovat
  • Upravit
31594
3.8.12 20:30

Myslím, že každý, kdo přichází do styku při práci s cizinci-turisty, je po čase musí šíleně nenávidět :lol:
Já dělala rok ve směnárně, nesnášela jsem idotský Němce, přiblbý Anglány, natvrdlý Italy… :mrgreen: Je to už pár let zpět a už se mi žádná národnost nehnusí a jsou mi šumák :jazyk:
A teda ať lovím v paměti jak chci, tak si nepamatuju, že by přijel někdo třeba z Chorvatska a spustil chorvatsky :nevim: Angličtinu, němčinu, ruštinu jsem brala jako samozřejmost, pro mě to jsou světové jazyky a alespoň něco jsem v nich byla schopná po čase žbleptnout. Francouzsky neumím, neuměla jsem a umět nebudu, nicméně je to světový jazyk, stejně tak třeba španělština, italština, portugalština…

Ber to tak, že si rozšiřuješ obzory, já třeba přišla do styku porpvé s ruštinou až tam a aspoň jsem se pár vět naučila. Ale chápu, že tě se.ou, jak já byla ráda, když jsem odtamtud vypadla :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.8.12 20:33

A úplně nejhorší je, když Češi neumí česky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
3.8.12 20:34

Ale nejde o to, že se nechci nic naučit, od každého jazyku umím něco, ale s němčinou teda bojuju, ale jde o to jak se chovají, myslí si, že se z nich pos…
Jde o to, že sem se s tím nikde nesetkala, v anglii, Bosně, Chorvacku,Irsku…jen tady…

• Citovat
  • Upravit
LouLou
3.8.12 20:34
@jizvíková píše:
:lol:
  • Citovat
  • Upravit
janibubi
3.8.12 20:35
@jizvíková píše:

O tom ta debata není, jde o chování ne o to kdo a jak umí česky…

• Citovat
  • Upravit
15659
3.8.12 20:35

@Gladys mě lezli na nervy Maďaři, právě proto, že si mysleli, že maďarština je světový jazyk a když budou mluvit dostatečně pomalu a nahlas, tak jim budu rozumnět. Nejhorší bylo, že po dvou letech už jsem jim aspoň částečně rozumněla a chránila se to dát najevo :lol: V tom samém oboru, i když v jiném městě, pracuju pořád a baví mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
3.8.12 20:36
@Jaji77 píše:
@Gladys mě lezli na nervy Maďaři, právě proto, že si mysleli, že maďarština je světový jazyk a když budou mluvit dostatečně pomalu a nahlas, tak jim budu rozumnět. Nejhorší bylo, že po dvou letech už jsem jim aspoň částečně rozumněla a chránila se to dát najevo :lol: V tom samém oboru, i když v jiném městě, pracuju pořád a baví mě to.

Jj tak to je jak Japonština pro mě:-))))))

• Citovat
  • Upravit
LouLou
3.8.12 20:36
@janibubi píše:
Přesně, já se se prostě všude domlouvala nglicky, nikde nic po mě jiného nechtěly, ale tady…ted tady na me rval nemec co si myslim, ze neumim nemecky, sem ho skoro poslala do p…
tak to nevim, nevim, jestli jsi ta spravna osoba na praci na recepci…
ale chut posilat nekam ma clovek za chvili i Cechy, ja byla po letech „prace s lidmi“ zrala tak akorat nekam do skladu mezi krabice kde neni zivy nohy 8)
  • Citovat
  • Upravit
15659
3.8.12 20:37

@janibubi nám tam furt lezli Číňani… tak příšernou anglinu jsem neslyšela snad nikde, a čínsky jsem se učit nechtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
3.8.12 20:38
@LouLou píše:
tak to nevim, nevim, jestli jsi ta spravna osoba na praci na recepci…
ale chut posilat nekam ma clovek za chvili i Cechy, ja byla po letech „prace s lidmi“ zrala tak akorat nekam do skladu mezi krabice kde neni zivy nohy 8)

JJ vsak ja to delam 10.let a uz to delat nebudu raci budu čistit WC:-))))

• Citovat
  • Upravit
LouLou
3.8.12 20:40

@janibubi ano, to uz je ten pravej cas na zmenu profese, znam to :P

• Citovat
  • Upravit
16986
3.8.12 20:41
@jizvíková píše:
:potlesk: