Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, našla jsem vcelu slušný zájezd s cestovkou new dama. Máte s ní někdo zkušenost?
Díky.
Pet
Jezdíme s nimi zimní lyžařské zájezdy už leta letoucí a vždy perfektní, jednou jedinkrát nebyl problém, jen jednou se nám nezdálo ubytování, ikdyž odpovídalo popisu z katalogu, ale delegát na místě to okamžitě vyřešil na místě a perfektně. Já tu cestovku mohu jen a jen doporučit.
Tedy tpět, my jezdíme s nev-dama, jestli je to totéž, jen je chybně w
Neměla bych strach, prodávali jsme je v ck, jak zimní tak letní zájezdy, mají dobré ceny a nikdy nebyl problém
A ano je to NEV-DAMA. netuším kdo tak blbej název vymyslel ![]()
Byla jsem s nima na několika zimních zájezdech do Alp a vždycky bylo všechno v pořádku ![]()
Holky a na co si mám dát pozor, když chci jet na last minute ( at pak nejsem zklamaná). hlavně tedy asi otázka na ty, co dělají v cestovce. ano, máte pravdu - je to nev dama.
pet
@pet14 klasika, chtít vědět, která CK je pořádající CK - většina cestovek a agentur prodávají též provizně jiné cestovky. Nechat si předložit nebo najít na webu certifikát, že je cestovka pojištěná. budou na tobě chtít podepsat cestovní smlouvu, takže si pořádně zkontroluj všechny údaje, než podepíšeš, přečti si podmínky
všechny dokumenty si schovat, včetně dokladu o zaplacení - u lastminutů většinou chtějí cestovky platbu v hotovosti nebo vkladem na účet.. tam jde o rychlost, potvrdit ti rezervaci většinou mohou až když mají tvoje peníze.. neodjet bez tzv. voucheru, který si buď vyzvedneš v cestovce spolu k pokyny k zájezdu nebo ti ho pošle poštou.. některé na to rády zapomínají… nevím jak je to teď, ale před těmi x lety, kdy jsem tam dělala, tak klient měl právo mít voucher týden před odjezdem (u klasických zájezdů), u lastů tak nějak po domluvě
kdyby na místě cokoliv se ti nelíbilo, neodpovídalo cestovní smlouvě, sepsat, nafotit, řešit s delegátem ![]()
Já s nimi byla ve Španělsku a účel to splnilo, dovezli nás tam i zpátky a měli jsme vše, co jsme si zaplatili.
Otázka je, do jaké míry jsou delegáti odrazem celé cestovky. Protože ta naše si nás všimla jen jednou, když chtěla prachy za výlet, ale když se na něj odjíždělo, nechala nás tam stát, že my ke skupině nepatříme, aniž by se podívala na naše vouchery. Prachy vem čert, ale zážitek byl v trapu a ani kompenzace to nevynahradila
![]()
My jedeme s NEV DAMA letos a od známých jsem slyšela je samé chvály ![]()
My s nimi také letos jedeme poprvé, do Itálie. Tak doufám, že bude vše v pořádku.
@madi píše:
Neměla bych strach, prodávali jsme je v ck, jak zimní tak letní zájezdy, mají dobré ceny a nikdy nebyl problémA ano je to NEV-DAMA. netuším kdo tak blbej název vymyslel
Pracovala jsem u nich, jak v kanceláři, tak jako delegátka v Itálii ![]()
Byla to akciovka, která vznikla spojením majitelů cestovních kanceláří NEMO, VESTA, DAMA, odtud NEV-DAMA
![]()
Jinak jejich služeb bych se nebála. Lidi, kteří to mají na starosti, to dělají léta letoucí, delegáty mají myslím, taky víceméně stálý, takže určitě by zásadní problém být neměl. Samozřejmě občas se vyskytne, když cestovku vypeče zahraniční partner, ale to se nedá moc ovlivnit.
Jinak ted vlatně Nev-Dama už patří pod Fischer, a ten si svojí úroveň a spolehlivost hlídá ![]()
Byli jsme s nev damou před týdnem na dovolené v Peniscole ve Španělsku a bylo to super. Žádné problémy řidiči byli super a delegátka byla moc hodná.
Rozhodně doporučuji cestovat s nev damou. ![]()
@zazubek píše:
Jediné na co si musím stěžovat byl svozný autobus do Prahy
Co konkrétně?