Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můžete mně prosím poradit, která místo jsou hezká Istrie, okolí Ninu a okolí Zadaru nejníže? Máme už i kousek větší děti, tak aby to nebyla úplná prdelka, ale i obchůdky u pláže, večerní procházky, zmrzka, piza … a tak a pro prdě zas hezká pláž. Děkuji za tipy.
My jsme jezdili několik let na ostrov PAG do městečka PAG, což je nad Zadarem, a byli jsme tam spokojení
Je to takové maličké městečko, ale jsou tam stánky, pizza, obchůdky, dá se tam jezdit na výlety (i lodí), marina je blízko a na pláži jsou kamínky a jsou tam hrozně milý lidičky
My jsme tam byli vždycky spokojení a rádi jsme tam jezdili (byli jsme tam asi 5×)
Za mě, když do Chorvatska, tak jedině sem ![]()
My byli Starigrad Paklenica, ale je to trošku taková vesnice spíše, ale je tam hrozně krásně. ![]()
Známá byla na Pagu a slanovala se na pláž po skalách
a navíc se říká, že tam dost fučí a celkově to není hezký ostrov, ale asi zase záůleží v jaké části. ![]()
Jezdíme roky do Biogradu, je to jen další sjezd z dálnice dál než je Zadar a je to malé město, takže je tam fakt všechno, mraky hospůdek, obchodů, po velké obchodní centrum, pláže dlouhatánské jak kamínkové tak i písková, velký tobogán, v sezoně i jakoby pouť a tak.
Byli jsme v Crikvenici, nádherné místo, fakt bomba, doporučuju.
Ahojky…tak tento příspěvek mi nedá ,abych nereagovala… v loni jsme byli V Zatonu ,je to asi 8 kilometrů od přístavního města Zadar. Musím jen pět samé ody…protože tak krásnou dovolenou jsem nezažila. Prostě nádhera.V Zatonu je Holidej Resort…je tam vše na co si vzpomeneš nádherná PÍSČITÁ pláž . Do vody se jde postupně asi půl kilometru a máš vodu pořád po pás a postupně se to prohlubuje.Já jsem měla děti 14 a 11 a mohla jsem je tam nechat v klidu samotné…prostě pohodička potápěli se a lovili si mušle…nádhera.Byli tam různé atrakce na vodě nafukovací prolízačky v moři,půjčování skůtrů…bezva zážitek…šlapací lodky…hned vedle moře bazén s tobogánem.minigolf,dopravní hřiště s autíčkama pro mrnata.Krásná kolonáda s různýma obchůdkama…okolo plno restaurací s jídlem ,vedle i palačinkárna. Dalo se bydlet bud v mobilních domech ,nebo v apartmánech . Tam taky všechno super.Všude se tančilo nebo probíhali celodení programy na zabavení dětí…všech věkových kategorii.Na procházky jsme chodili do vedlejšího města Nin…tam byla zátoka s černým léčivím bahnem …takže všechny jsi viděla jako černochy…byli tím napatlaní od hlavy ,až k patě. Prej je to tam vyhlášené široko daleko…a všichni se patlají a pak se sluní na sluníčku,že je to výborné i na klouby. A do Zadaru jsme jeli autem na výlet…nádherné město…po celé boční délce je přístav a lodě,které jsem velikostí nikdy neviděla. Plno atrakcí také …svést se v takové ponorce a sledovat vodní svět.Kdyby tě ještě něco zajímalo,tak klidně napiš.
Příspěvek upraven 12.06.12 v 09:51
A nemáte typy na ubytko prosim vás ?
V tom Biogradu jsme se byly podívat,ale asi jsme najely z jiné části, vůbec se nám tam nelíbila pláž, to bylo asi někde blíž k centru. Na Zaton jsem se dívala na netu, vypadá nááádherně, jen mně přijde, že je to jiná cenová kategorie, z mé zkušenosti nejvíce co jsme asi kdy platily nás vyšel apartmán 50 euro a tady se mně to zdá podstatně dražší. Kdybych se na tu cenu dostala, hoodně bych přemýšlela, ale mám pocit, že je to nereálné.
Tip na ubytování to asi takhle nemám …my jsme jeli přes cestovní kancelář a celá dovolená nás přišla na 45 tisíc se vším . Pro dva dospělé a dvě děti.My jsme byli ubytovaní v tom Holidej Resort v apartmánech a vedle byli rodiné domky a ty poskytovali samé ubytování…to je pro Chorvaty taky velké terno přes sezonu ubytovávat hosty…to je vlastně i živí.Myslím si ,že kdyby jste jeli jen tak na pasblink…jak se říká…tak ubytování seženeš okamžitě a všude.
ten holiday resort se da booknout i na primo pres ne, tady je odkaz www.zaton.hr
Jedeme tam za tyden, tak se dobre cte, ze jste byli spokojeni, uz se tesime ![]()
Ale ty apartmány jsou taky jakoby cestovky ne? A Majdulko 83 vy budete bydlet včem a na kolik vás to vyjde-kolik lidí?
Jo my jezdíme pas blink, ale většinou se mně zdá, že přes ten den, člověk nevidí, jestli je to město, či víska, jestli jsou tam promenády a tak…
@majky33 My bydleli předloni kousek od Ninu a tam jsme se jeli jen podívat, ale bylo tam nádherně, moc pěkný městečko, mělká voda, bylo tam hodně lidí s vodními sporty. Ale přímo na Ninu není zavedená voda, nevím jak to tam dělají domorodci ![]()
No ty apartmany v tom resortu jsou jakoby hotel - nepatri to soukromnikum, ale je to proste areal…
My jedeme ve 2 plus rok a pul dite, ale vybrali jsme vetsi apartman, aby byla zvlast loznice - mala je zvykla spat sama, my budeme v te obyvaci mistnosti.. Takze to stoji na 10 noci cca 23 tis. Ale jsou tam i levnejsi moznosti. Tenhle apartman je az pro 4 dospele, takze kdyby byl plnej, tak je to taky o dost levnejsi na osobu. Budeme v tomhle apartmanu - http://zaton.hr/en/apartments#…
My jsme byli taky v Biogradu a super. Na městskou pláž jsme ale nechodili, tam je ten tobogán a tak, ale na můj vkus moc lidí. Chodili jsme dál od centra, jakoby na opačnou stranu od té městské a většinou jsme měli pláž sami pro sebe, nikdo tam nebyl
Pláž byla kamínková, sestup do moře pozvolný, jenom občas nějaké řasy, ale nebylo jich moc. Město je fajn, spousta obchodů, občerstvení a zmrzliny ![]()
My jsme po několika letech ježdění do Chorvatska objevili Istrii a jsme nadšení. Jeden rok jsme byli v Rabacu, kde je asi nejhezčí moře, co jsem v Chorvatsku viděla a vcelku to tam žije a další rok jsme pak byli ve Sveta Marina v kempu, ale bezva. Jen je to tam za zábavou kus cesty, ale nás bylo hodně, tak jsme se bavili sami