Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neudělala bych to. Nicmoně bych si nechala udělat v cestovce nějaké vyúčtování, aby viděl, že to skutečně stojí tolik a tolik.
Jinak vy utratíte 9tis za 10dnů doma?
Když budete mít jídlo 3×denně, tak bych řekla, že těch 200e je akorát, Na zmrzlinu či nějaké malé občarstvení vám přeci 20e denně musí stačit. A pokud by teda jako jo chtěl mít rezervu, tak skočte do banky a zjistěte si, zda se vašimi kartami dá platit i v zahraničí (většinou je potřeba embosovaná karta), to budete mít jako rezervu pro případný průšvih a nemusíte měnit, a pak zase zbylé eura měnit zpět
Neudělala bych to, asi bych manžela spíš vytočila. A proč mu vysvětlovat, kolik stojí zájezd? Zjistila bych si nabídky cestovek na konkrétní datum, konkrétní destinaci s konkrétní cenou a argumentovala tímto ![]()
Ad kapesné - vzhledem k tomu, že Bulharsko není zas tak drahou destinací a ceny jsou velmi podobné našim, tak tím bych argumentovala ohledně částky, kterou třeba vzít s sebou. Copak doma by utratil 9 tisíc za zmrzliny a „běžný prázdninový blbosti“?
Však jistě není problém tam pak vybrat z bankomatu.
S prckem jsem u moře nebyla, tak svoji zkušenost nemám.
Teda objednat mi přítel dovolenou v bulharsku tak sem teda naštvaná
.
Radši bych to teda s nim konzultovala
@Kamča.dalmatinka tak jsou i tací, kterým to stačí (třeba já
). Nebýt prck, se kterým se mě k moři nechce (ale to je každého věc), tak proč ne ![]()
jojo holky, ja mu taky rikala ze 9tisic doma za tyden neutratime, jenze porad mi trvdi ze nejmin tolik musime mit vymenenych
ja mu uz i ukazovala na internetu kolik to stoji. a o karte jsem mu taky rikala, ze kdyby neco mame kartu na kterou muzeme vybrat, stejne jede to svoje.
@El-Brno píše:
@Kamča.dalmatinka tak jsou i tací, kterým to stačí (třeba já). Nebýt prck, se kterým se mě k moři nechce (ale to je každého věc), tak proč ne
jasně ale stejně bych byla naštvaná.Na rodinou dovolenou by se měla domlouvat celá rodina
@Kamča.dalmatinka a ty myslis ze je na bulharsku neco spatneho??
ja nevim, me to prave prijde ztech vsech zemi takovy nejlepsi, nebo kam by jsi mi poradila letet??
Určitě bych to neudělala
jen bych mu vše připravila pod čumáček aby viděl, že vystačí na ubytování a jídlo dle vašeho výběru těch 20tis.Na útratu by 200 éček mělo stačit ![]()
a v cestovce by mi udelali takovy naky vyuctovani?? jen aby drahy doma videl kolik to stojí ![]()
@Anonymní píše:
@Kamča.dalmatinka a ty myslis ze je na bulharsku neco spatneho??ja nevim, me to prave prijde ztech vsech zemi takovy nejlepsi, nebo kam by jsi mi poradila letet??
no špatného.Podle toho s čim to srovnáváš.Je to taková dovolená adekvátní k ceně to ano.Za ty peníze se asi těžko dostaneš jinam
ale spíš sem to myslela tak že o dovolené rozhodujeme oba společně.Většinou každej chceme něco jiného a ject jen tam kam chce chlap bych nadšená nebyla
@Kamča.dalmatinka píše:
jasně ale stejně bych byla naštvaná.Na rodinou dovolenou by se měla domlouvat celá rodina
tak to souhlasím, pokud by to bylo v takové situaci, jak zakladatelka psala, to by mě taky naštvalo.
Neudělala bych to. Třeba se mu tam nechce a má strach ti to říct na plnou pusu. Můj k moři třeba odmítá jet už od té doby co jsme se poznali. Raději má dovolenou v Čechách.
Jinak kdybych vybírala kam k moři, tak s prckem jednoznačně Bulharsko. Co si pamatuju z našeho dětství, tak tam byly velké písečné pláže a mírný vstup do moře.
@Kamča.dalmatinka aha
jojo to mas pravdu, melo by se rozhodovat spolecne, jenze ten muj je takovej chytrej
ono by mu bylo jedno kam by se jelo, on nikdy u more nebyl, takze kdyz jsme se nekdy driv bavily tak rikal ze by mu bylo jedno kam. a ja vlastne jakoby ani netrvam na bulharsku, jen se mi to tam docela líbí
i kamaradi co tam byli si to vzdy chvalili.
ahoj, omlouvam se za anonym ale chodi jsem znamí a nechci aby to priteli hned vyzvonili. chtela bych letos k mori, do bulharska. jenze pritel otom nechce ani slyset, jenze on ma hrozne zkresleny predstavy, chtela bych letet +/- 10dní a mit all inclusive (nebo jak se to píse), jeli by jsme 2dospelí + jeden 21mesicni chlapecek, ja pocitam s cenou do 20tis. + eura, myslim že v klidu staci 200euro (na zmrzku a neco malyho si koupit,ne??). jenze pritel se semnou hadat ze musime vymenit eura nejmin za 9tisic.
a zajezd ze bude stat kolem 35tis. nevysvetlim mu, ze to tak neni. a ted ktomu problemu, napadlo me jit do cestovky a vse vyridit bez nej, vymenit eura atd. a jen mu zdelit datum odjezdu, udelali by jste to?? mam strach jak zareaguje, jeste krom penez mi argumentoval tim ze se musí psychicky pripravit na let letadlem a ze s nasim malym si tu dovolenou jeste letos neuzijem, ze za nim budem muset porad litat, rekla jsem mu ze za 3roky za nim budu muset litat stejne jak letos. tak ja nevim
dovolenou u nas, nekde u vody uz asi tezko sezenem. na kolik vas vysla dovolena s prckama u more a kolik jste cca. utratily eur?? dekuji