Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, stala se mi nemilá věc, rozlomil se mi před chvílí zub, už byl opravovaný, čištěné kanálky a vytrhané nervy. Nijak to nebolí, ale půlka zubu se mi hýbe, druhá půlka drží. Kdybych chtela, tak bych ten kus asi i vytáhla.
Jde mi o to, že jsem po očkování na kovid a beru pro jistotu kvůli leidenské mutaci na deset dní clexane, ty si píchám každé ráno. Na očkování jsem byla v pátek. Mám před sebou ještě osm injekcí. Předpokládám, že zub bude muset ven. Může se při píchání clexane vůbec trhat zub? Máte někdo zkušenosti? Mám to první stoličku nahoře v pravo.
Muze. Pacienti co maji treba warfarin se na zakroky prave prevedou na clexane, protoze je nizkomolekularni.
Dle mě zkušenosti z nemocnice: v den trhání zubů jsme clexane většinou vynechávali ale vždy teda po poradě s tím zubařem… většinou se ten den nedávaly ani jiné léky „ředící“ krev…např anopyrin
Můžeš jít s clexane, já byla s fraxiparin, jen jsem měla dodržet odstup 12 hodin po zákroku.
Mělo by to být v pořádku, ale každopádně běž k zubaři a řekni mu to. Mamce normálně zubař zub vytrhnul.