Clexane k porodu, proč?

zrzana2
6.8.12 16:58

clexane k porodu, proč?

ahoj…dnes jsem byla poprvé v poradně a dostala jsem recept na clexane, s tím, že je to standardní postup a že si ho mám vyzvednout a dostanu ho v den porodu a tuším tři dny po. Když jsem si o něm něco našla, dost jsem se zděsila. Používá se u nějakých mutací, či co…Já ale nic takového nemám. Jediné, co mě napadlo, že to souvísí s varixama, co mám na pipce. Ale jinak fakt nevím? Poradíte někdo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
6.8.12 17:00

A ty budeš rodit císařem??Pokud ano tak je to v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
6.8.12 17:02

Vím, že se používá jako prevece žilní trombózy. Asi k tomu měla doktorka nějaký důvod (křečové žíly nebo počet krevních destiček při odběrech). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
6.8.12 17:03

Myslím, že ne i když ty varixy mám fakt hnusný a prej to občas bývá důvod, ale zatím se mnou nikdo o císaři nemluvil

• Citovat
  • Upravit
24837

Taky jsem měla píchaný Clexane při porodu a rodila jsem vaginálně. U mě to bylo kvůli křečovým žilám, je tam pak zvýšené riziko trombózy. Clexane krév naředí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
@katule9 píše:
A ty budeš rodit císařem??Pokud ano tak je to v pořádku :kytka:

Jo jo a samozřejmě císařský řez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.12 17:05

Ahoj já jsem aplikovaa clexane mám nějakou tu mutaci.Tak abych neměla embolii.Je to na ředění krve a já jsem ho dostala 1týden před porodem. A pokud bych chtěla epidural u porodu tak bud 12 nebo 24 hod(ted už jsi to nepamatuju)před porodem ho nesmíš met pichnutý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.8.12 17:08

@zrzana2
pokud máš varixy tak je to běžný postup i při klasickém porodu. jedná se nízkomolekulární heparin a dává se proto aby lehce rozředil krev a snížil riziko trombózy. nejen žilní, ale i plicní, mozkové nebo srdeční. jedná se o dávku v 0,2-1 ml v den porodu a pak ještě několik dní. je to tenoučká jehla a aplikuje se do břicha, paže nebo stehna. skoro to nebolí ničeho se neboj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
6.8.12 17:08

Dávají ho při problémech s žilami a tři botou, při císaři nebo pro vysoké váze rodicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
6.8.12 17:09
Díky, tak to budou ty křečáky :?
@vaneska honzik : mám si ho přivézt do porodnice a co se epidurálu týká, tak doufám, že přežiju bez něj, ale třeba taky ne
  • Citovat
  • Upravit
novo123
6.8.12 17:11

Je to 12 hodin před porodem - mají asi strach ze sraženin, tak tě pro jistotu naředí. Já si píchala celé těhotenství - mám trombofilní mutaci - doktor mi řekl, že když si to budu píchat, tak rizika jsou minimální, když ne, tak můžu potratit nebo umřít na sraženinu přímo já. V rodině už jsme pár příhod měli, tak jsem byla ráda, že mi ty injekce dali. Je to docela drahá sranda a většina doktorů se spíš brání a napsat to nechce, aby ušetřila peníze pojišťovně, pokud Ti to sami dali, měla bys být ráda. Clexane se na ředění některým pacientům doporučuje po jakékoli operaci a při delším ležení - třeba něco z toho platí i pro porod :-)

• Citovat
  • Upravit
6.8.12 17:12

zrzana2

Já jsem si ho taky musela přivézt sebou. Já jsem přežila i bez epidurálu. TAk ti přeji rychlý a bezbolestný porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
6.8.12 17:17

Já jsem si píchala v sedm večer a kontrakce jsem začala mít někdy v jednu, takže mi bylo řečeno, že ten večerní Clexane nemám píchat a vyšlo to skvěle - epidural jsem měla.

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
6.8.12 17:20

Jen mě napadá ještě jedna věc, když mi tu krev zředí a pak mě třeba nastřihnou, nebo ten křečák praskne, není pak nebezpečné i to…Možná mi to přemýšlí blbě…

• Citovat
  • Upravit
2292
6.8.12 17:23
@Kaczenka píše:
Jo jo a samozřejmě císařský řez.

Tak to je opravdu standartní postup :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...