Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
už dlouho se snažíme o mimíska,ale bohužel kvůli anovulačním cyklům se nějak nedaří.Beru již 2 měsíce na podporu ovulace Clostilbegyt,ale cykly jsou pořád anovulační.Za jak dlouho vám zabral Clostilbegyt?Jsem z toho nešťastná,bude mi 30 a mimčo bych moooooooooooooooc chtěla.Potřebovala bych si o tom s někým pokecat a nemám s kým,tak se třeba ujme tato diskuze.
no 2 cykly bez odezvy je dost…, mozna by se dala zkusit vyssi davka, tusim 100mg/den… vsichni dr. zacinaji na te nizsi, ale ne kazdemu zabere…
jo a muzes klidne pokecat na profi snazilkach, novacky bereme porad a skoro vsechny tam nejakym zpusobem stimulujeme…
Zdeníku v pátek jdu na folikulometrii k doktorce,tak snad mi řekne víc.Díky za pozvání k profisnažilkám.Hned tam mrknu.
tak uvidis.. kazdopadne pokud ani tentokrat nezabere, tak uz bych dal nezkousela…aspon ne tu samou davku
Ahoj,
já také beru tento lék druhý měsíc. U mě, ale první měsíc zabral a
teď druhý měsíc podle BT ne. Měla jste to některá také tak? A co další
měsíce - nastartovalo to OVU?
beriem clostyl prvy mesiac a od ms stale spinim, je to v pohode?
ave, soptik beriete nieco aj v druhej faze cyklu? ja duphaston. pred x rokmi mi nastartoval ovu aj ked som brala len ten
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda Vám předepsal Clostil Váš „obyčejný“ gyndr. (nebo navštěvujete CAR) a jestli Vám sleduje zda ovulace probíhá (folikulometrie, krev. test).
Mě to totiž předepsal můj obyč. gyndr., ale žádným způsobem nesleduje, zda ovu proběha či ne (jedině si můžu měřit teplotu, na to mi řekl, že pokud ovu neproběhne, teplota se nezvýší - jen pouhým působením léku).
Díky za odpovědi, do Profisnažilek se chystám … vylíčit celý průběh a poptat se na zkušenosti.
sisina
Dancul, beru také Duphaston (dva měsíce) a teď mi ho
lékař napsal ještě na další dva (už, ale bez Clost.).
Jak rychle Ti vyvolal OVU? A bylo to v poho i další měsíce?
Sisino, oba léky mi předepsal obyč. gynekolog a také mě nijak
nesleduje - než mi je předepsal, udělal strandard. vyšetření a
ultrazvuk. Další říkal, že udělá po dobrání dalších dvou balení.
Určitě bych, ale uvítala větší kontrolu.
DANCUL já pak ke Clostilu beru taky ještě od 16-25 DC Duphaston.Duphaston beru už 2 roky,na úpravu menstruace.
SISI mě to napsala moje gynekoložka,do CARu nechodím.A jsem sledována každý měsíc / přesně 12 DC / ultrazvukem,jak se vyvíjí vajíčka.
AVE vím od své doktorky,že je důležitá ta kontrola,protože by mohlo dojít k předávkování.Každá potřebujeme jinačí dávku léků a tak by tě doktorka měla určitě sledovat.Já chodím jak už jsem psala vždy 12DC na folikulometrii / UTZ /.
ave duhp mi zabral tak 6cyklus a 7 som uz bola tehu. na druhy pokus som zacala brat duph. a nezabral za cely rok. vy:,–(ila som. jednu ms som nemala skoro ziadnu. zmenila som dr. 1.cyklus mi dal len duph a mala som taku ms ze az (proste normalnu) a teraz mam aj clostyl.
dr mi dnes nasiel 2 foliky 18mm. mate niekdo skusenost ze by nepraskli? je to pre mna nocna mora, pretoze inak by som s clostylom musela skoncit.
sisina urcite by ta mal sledovat, lebo ak sa tvoria cysty tak treba liecbu stopnut. pripadne ked sa netvoria folikuli tak zvysit davku.
Dobrý den, s přítelem se už od srpna 2013 snažíme o miminko, a furt nic, dnes mi doktor předepsal Clostilbegyt 2 tabletky denně, nevíte prosím někdo jak to funguje? musí se tabletky brát pravidelně? 1rána a 1 večer? musí to být po nebo před jídlem? nebo je to jedno? a za 3měsíce se chodí na kontrolu? Děkuji za odpovědi.
Ahoj všem,
Nemam ovulaci. Doktor mluvil o léku Clostilbegyt že pokud se mi ovulace nedostavi tak ho nasadíme. Mate s tím někdo zkušenost? Cetla jsem ze při bráni prášku mám byt doktorem kontrolována ale mám doktora z Prahy a jsem z Liberce a mám blbe dojíždění. Bral někdo clostilbegyt bez kontroly lékaře? ![]()
Ahoj holky,
protože jste mi některé z Vás v těchto diskuzích dodaly odvahu a taky víru v to, že se „to může podařit“, rozhodla jsem se stejně tak dodat víru dalším z Vás.
Necelý rok se nám s manželem nedařilo otěhotnět, po kontrolovaných 3 ultrazvucích jsem se dozvěděla, že mám anovulační cykly způsobené pravděpodobně tím, že jsem předtím užívala cca 10 let antikoncepci. Pan doktor mi nasadil cca 5. den cyklu na noc Gynprodyl, k tomu Clostilbegyt (1 tbl/denně) a 12. den cyklu jsem přišla na ultrazvuk, kde byly krásně narostlé dvě vajíčka (20mm a 21mm), píchnul mi injekci na vyvolání ovulace no a pak jsme se dva dny snažili. Výsledkem je, že jsem nyní v 7tt a malému už bije i srdíčko. Nevěřila jsem, že otěhotním po prvním pokusu s touto léčbou, ale podařilo se a jsem za to moc ráda. Takže pro ty z Vás, které máte anovulační cykly mám výbornou zprávu - dá se to zvládnout a nebojte se „hormonů“, dost možná kdybych se dál léčila jen bylinkama (kapala jsem Gynex, pila čaje, cvičila jogu), tak čekám ještě roky.
Ahoj, gratuluji
je to povzbudivé..já jsem uprostřed prvního cyklu s clostylbegytem, včera večer nebo dnes byla ovu (včera odpo pozit ovu test, mám ho vždy pozit 17DC)tak jsme se zasnazili a v neděli nasadim Duphaston a budu cekat..