Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Clostilbegyt mi napsal obyc. gyn. Mám ho brát 3-7DC 2×1.UZ chce dělat 13DC.Pry je „riziko“ dvojčat, když dozraje více folikulu?
Kdyby jenom dvojčat
. Jedné diskutující tady dozrálo 11folikulů. Ten ultrazvuk je opravdu nutný.
Brala jsem bez ultrazvuku. Doktor s tim problem nemel. Trpim na PCOS a doktor rikal ze moznost vicercat je ale neni vysoka. A take mame jen jedno mimi. ![]()
@Janli píše:
Kdyby jenom dvojčat. Jedné diskutující tady dozrálo 11folikulů. Ten ultrazvuk je opravdu nutný.
No a co potom s tím, když jich je tolik?
@Janli píše:
@Marcelka146 zákaz sexu
Tak to by mě kleplo. Já bez ovulace, díky práškum by k ovulaci došlo a pak by mi zakázali plodit ![]()
No jsem zvědavá až Clostilbegyt začnu brát, jestli to nějak pomůže a dozraje aspoň jeden folikul.
@Marcelka146 píše:
Tak to by mě kleplo. Já bez ovulace, díky práškum by k ovulaci došlo a pak by mi zakázali plodit
Tak to vem z druhé strany. Jak by jsi se cítila, kdyby jsi otěhotněla a zjistilo se, že těch embryí je třeba šest a ty musíš podstoupit redukci? Nebo nedejbože by se v průběhu těhotenství zjistilo, že některé plody mají genetickou vadu, protože pokud uzrává více vajíček a všechna nejsou kvalitní. Pak je nutné poškozený plod v děloze usmrtit. Ona to fakt není sranda a doktor, co předepíše CB bez folikulometrie by měl vrátit diplom.
@Janli
Je to děs. Budu šťastná, když to zafunguje a budu mít aspoň jeden folikul.
Hodně tady čtu, že CB píšou 1× denně. Mě ho gyn. napsala 1-0-1 a po přečtení pribalaku se toho i děsím.
@Marcelka146 Většinou se začíná jedním denně, pak se případně přidává. Já jsem brala tři.
@Janli
Právě jsem to tak četla, proto mě překvapilo, že mi napsala hned 2× denně.
@Marcelka146
Ja mela take hned 2 a oni asi vedi proc to predepisuji oni vidi vysledky a vidi te na utz takze asi to nevypada s tebou dobre co se tyce ovulace.
ale kazdopadne jsme ve svobodne zemi takze pokud s medikaci nesouhlasis muzes jit k jinemu doktorovi a nebo to nebrat a mohlit se ze to treba vyjde
ja byla u trech ginekologu a posledni mi pomohl do te miry ze jsem se dockala mimina.
Tak modlit se můžu, ale jelikož ovulaci nemám, tak to asi nevymodlim.Brat je chci, jen mě překvapilo, že hned 2 denně. Ale jsem na tom asi tak blbě, že se asi nechtěla zdržovat měsícem po jedne tabletě. Měnit gyn nechci, jsem s ní spokojená. Snažíme se teprve 5. Měsíc a hned to začala řešit.
@Marcelka146
Tak pokud nemas ovulace tak tezko cekat na zazrak tak je docela fajn ze to resi. Nejaky doktor to neresi a az treba po roce by zacal neco vymyslet. Navic CB se snad nema brat vicekrat nez 6 mesicu
takze pokud by ti doktor dal tabletky po 1 denne a nezabralo to pak to navysil a nezabralo to no tak co pak no IVF a takove a to neni vubec nic hezkeho, prijemneho a ani dobreho a vyjit to take nemusi a pak uz je jen umely a to je teda brutus. Vse tohle podstoupila svagrova a uprimne fakt obdiv… Vsechny ty odbery prasky a injekce fakt sileny… ![]()