Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky, užívali jste některá pouze clostilbegyt bez duphastonu nebo utrogestanu? Včera jsem byla na kontrole mám pěkný folík(ovulace každým dnem), ale nízkou sliznici, paní doktorka mi nedala žádný hormon progesteron,viz duphaston nebo utrogestan, ty právě zvyšují tu sliznici, tak se chci zeptat jestli to nevadí? Mám strach aby se případně, pokud by se povedlo, mělo kam uhnízdit. Děkuji za informaci a přeji všem krásný víkend ![]()
ahoj, tak pani doktorka je asi pekne hlupa. ![]()
na to, aby sa vajko uhniezdilo musi byt sliznica minimalne 8mm.
clostil ju znizuje teda rapidne.
ja som mala len jednu tbl clostilu denne a duphaston mi na sliznicu nezabral vobec.
otehotnela som, az druhy cyklus po dobrani clostilu.
ak Ti to odmieta predpisat, tak skus v prvej casti cyklu pit alchemilku- kontryhel, dva krat denne dva deci, za horuca. je to velmi dobre na sliznicu. ![]()
majka, doktorka Ti povedala, ze mas nizku sliznicu a ten cyklus si otehotnela?
alebo si brala clostil bez progesteronu a otehotneli si?
lebo niekomu sliznicu neznizuje az tak moc- to su skor vynimky. ale ked je nizka sliznica, tak sa potom vajko proste nema ako uhniezdit ![]()
Soldi já jsem to tak měla z CARu, prostě mi ho nepředepsal a řekl, že to zkusíme bez něj. Ono se tak trochu počítalo s tím, že to nezabere, protože u nás bylo více problémů. Taky se nám podařilo ž v druhém cyklu s clostíkem. Při prvním cyklus s clostíkem jsem byla na UTZ a krásně folík narostl a při tom druhém už jsem ani na UTZ nejela. Dr. řekl, že záleží na mě. Prostě jsme se snažili v té době, kdy jsemm věděla, že by měl být folík narostlý a tak to dopadlo ![]()
@Majo, měla si pouze clostil jo? Po něm MS nepřišla a našla si // je to tak? A ani potom si žádný progesteron nebrala? @Soldi tak snad paní doktorka ví co dělá, kontryhel jsem pila 1-2dc pak jsem raději přestala a pak včera 12DC, tak ještě si ho uvařím dnes velký hrnek. Ptala jsem se ještě na to v lékarně,( Dr. jsem se zapomněla zeptat, byla jsem štastná že tam mám folík!) v lekarně mi řekli, že to není podmínkou… ach jo, pořád mi něco musí vrtat hlavou.. když se povede jedno, příde druhý.
neli, patrim do temy, kde nas je okolo 70, mame vela skusenosti s takmer so vsetkym, co sa tyka snazenia.
nie je pravidlo, ze clostil musi znizit sliznicu, ale ked Ti sama doktorka povedala, ze ju mas nizku, tak to uz riesit treba.
a nechcem byt zla, ale v caroch je bezna prax, ze sabotuju vlastne pokusy, aby mali viac penazi. je to smutne, ale je to tak. mozem Ti napisat x milion prikladov.
je to len na Tebe. ale ja by som to nenechavala na nahodu. alchemilka nikomu neublizi, posobi na rast sliznice, musi sa ale pit tak, ako som Ti napisala. jeden hrncek naraz uz teraz nic neporiesi.
napr. ani vychladeny caj z nej, uz nema ziadny ucinok, musi byt certvy a horuci a nesladeny.
pred clostilom som mala ms vzdy 5 dni, s nim prvy cyklus 5, druhy cyklus 3, treti cyklus uz len slabe 2dni. po tom, ako som zacala pit alchemilku prvy cyklus hned 5 dni, druhy neviem, to uz ms neprisla ![]()
Soldi tak díky za info, tak teda nevím co mám dělat? já mám pco, bez injekce menzes nedostanu, jak to tak vypadá, budu mít svou první ovulko po 8 letech, možná uplně první v životě!! právě po clostilu, celý život, sem měla problemy s ms, pak 8let HA, ted rok bez HA musela sem vyměnit dva! doktory, ani jeden nebyl schopen udělat něco s tím,že nemám menstruaci, i když mi dělali utz nikdo nepřišel na to, že mám pco, až tahle lékařka!!! udělala mi HP a sono a potvrdilo se to(poslala i partnera na spermio), dala mi zase vyvolávačku a 3dc sem začala brát clostil. Tak ted nevím vubec co mám dělat?????
Soldi ještě, nechodím do CARU!!! je to klas.gynekoložka! Dohodly jsme se, že 3× zkusíme clostil, pokud se nepovede, jdeme do caru.
neli, a nepamatas si presne kolko mm mala ta sliznica?
ak si prvy cyklus s clostilom, tak este nie je ten efekt na sliznicu taky vyrazny. ale ak sa nahodou teraz nezadari, tak ten dalsi cyklus si urcite daj tu alchemilku ![]()
budem moc drzat palce ![]()
neli, klasicky gyn sa absolutne nevyznaju v liecbe neplodnosti.
mne tiez moja gyn povedala, ze mam znizenu plodnost a nabeh na pco, doteraz neviem ako na to prisla, lebo vsetky vysledky som mala v norme ![]()
jediny moj problem bol, ze po vysadeni hak mi nenabehol cyklus, resp. nabehol, ale cca 60 dnovy. tak som si ja sama od nej vypytala clostil a po nom to uz bolo lepsie ![]()
diagnostika pco je pomerne komplikovana, je mnoho faktorov, ktore sa musia potvrdit, doktori sa nou radi ohanaju, ked sa im nechce hladat pricina problemov.
mozem sa opytat na vysledky HP? resp. podla coho usudila, ze mas pco?
Soldi, vubec nevim
jen říkala, že sliznice by mohla být vyšší,že je nízká, nic víc… Myslíš, že ted když jsem v 13dc si ještě můžu dát kontryhelový čajík?
a díky za palce ![]()
neli, kontryhel by sa uz nemal pit po ovulke, ale myslis, ze dnes a zajtra si este kludne daj, hadam trosku pomoze ![]()
a urcite to dobre dopadne. ak nie tento cyklus, tak ten nasledujuci
![]()
nevím jak jsem to přesně měla,ale měla jsem ten nepoměr LH a FSH, 3dc mě brali krev, LH bylo vyšší a FSH nižší. Potom na UZT cysty kolem vaječníků (perlový náhrdelník) mám problémy s pletí.. MS vubec nechodila. Prostě jasné PCO, já už jsem to tušila, když jsem hledala na netu že to asi je to pco. Potvrdilo se to bohužel. JInak štítná žláza je ok, prolaktin ok. Předtim mi doktor říkal, že prostě vaječníky spí po HA,kdybych nezměnila lékaře, pořád bych čekala marně na zázrak, nechtěl mi ani udělat hormo.profil. že jsem prý mladá je mi 25 let. prostě doktor na baterky.
neli, jasne, len je rozdiel medzi PCO a PCOS. pcos je syndrom pco - stav trvaly. pco je stav docasny.
jednou z pricin je inzulinova rezistencia.
lieci sa metmorfinom.
dve kocky od nas z temy mali pco, po brani metmorfinu obe otehotneli do troch mesiacov.
skus sa na to opytat doktora.