Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chci se Vás zeptat, jak kvalitní embrya vám při ET vkládali? Měla jsem prodlouženou kultivaci, ze začátku se embrya pěkně vyvíjely, ale 4.den nastoupil mužský faktor a vývoj se zpomalil. Pátý den kultivace mi transferovali 3 kompaktující moruly. Doktor se ale vyjádřil, že moc velká šance není, už to měly být blastocysty. Jakou máte zkušenost? Je možné, že se vývoj pouze zpomalil a šance na uchycení a další vývoj pořád je? Měla jste některá embryo ve stejném stádiu a přesto se zadařilo? Díky.
Mandarinko, nechci te strasit, ale loni mi taky zavedli 2 morulky po 5 denni kultivaci a nechytla se ani jedna
Ted mam zavedene po 3 denni kultivaci 2 broucky, kteri maji 7 a 8 bunek, ale taky se o ne bojim. Nezbyva nam nez cekat
![]()
Ahoj Carmen, já měla ET včera, takže mě čeká hrozných 14 dní.
ja jsem dnes 6. den po ET a jsem jak na trni… Strasne se bojim, ze se zase nechyti
kdy planujes testovat?
Ono to může a nemusí vyjít, ať máš embrya jakýkoliv. Já měla pokaždý perfektní embrya, dokror i embrylog chválili, že jsou učebnicový, dali mi pokaždý 2-3 a nic. A znám holku, co jí dali jedno jediný, protože víc embryjí jim prostě nezůstalo. Nebylo nic moc, i j to snad rozmlouvali, že to skoro nemá cenu, a že když nedojde k ET, aspoň se jim ten pokus nebude počítat. Ale ona ho nechala zavést a má z něj krásný zdravý dítě.....
Inko, co nechce aby se vědělo, že chodí na IVF..... ![]()
Ahoj, můžu se přidat?
Jsem po prvním IVF. 3.9. byl ET. Měli jsme PK (4dny) a zavedli mi 2 morulky. Taky šílím z toho čekání…
Do CAR mám jet až 17.9.
Slunicko, to jsme na tom uuuuplne stejne
taky 3.9. ET a mam testovat 17.9.
jak se citis? Ten cas se tak vlece, ze…
![]()
No právě, vůbec to neutíká… Chodíš do práce? Já mám nenáročnou práci v kanceláři momentálně na 6hod denně, tak se alespoň trochu zabavím. Právě že se cítím docela dobře. Občas trochu bolí podbřišek a prsa (ale to už při stimulaci). Měla jsem strašně zvětšený břicho po OPU, ale naštěstí žádná volná tekutina. Už mi břicho splaskává, tak nevím, zda je to dobře nebo ne. A co ty? Jak se cítíš? Držím palce, aby nám to vyšlo. A kam chodíš do CAR?
Mandarinko, nechci te strasit ale v CARu kde chodim po PK moruly nezavadi. Me tedy pri obou IVF moruly po PK rovnou vyradili, pry je sance velmi mala. Zavadi pouze casne blastocysty a vys. Ale kazdy CAR ma jina pravidla. Drzim pesti at se preci jen uchyti.
Bohuzel do prace nechodim, jsem na pracaku a u toho studuju. Takze mi ten cas utika priserne pomalu
Taky jsem mela po OPU bricho jak v 5. mesici a prvni den hrozna bolest, ted uz je to dobry. Prave me nic neboli, ani ty prsa, tak si rikam, jestli to neni spatne…
akorat vcera jsme mela teplotu 37,8 a boli me v krku, tak doufam, ze to embrouskum nejak neublizi
chodim do Reprofitu a ty? Mno musime doufat, ze se nam broucci uchyti… ![]()
Snad to bude dobrý a budeš brzy OK. Reprofit je kde? V Praze? Já chodím do Arlety do Kostelce nad Orlicí. Už jsem přemýšlela, že bych si zašla do nemocnice do laborky jako samoplátce na vyšetření HCG, ale mám strach, aby nebylo ještě brzy a já nebyla zklamaná bezdůvodně. Ale třeba bych byla uklidněná, že se miminkům daří.
Při stimulaci to bylo fajn, že se něco děje a jak se to pěkně blíží a teď je to čekání protivný. Co jsem pročítala diskuse, tak někdo nějaké příznaky má, někdo vůbec ni, takže si člověk nevybere.
Prave, taky porad premyslim o te krvi…ale jsem na to asi srab, strasne se bojim, ze bude negativni
nevis, kolik se za to plati? Odky se muze jit na krev, to bohuzel nevim. Reprofit je v Brne
to cekani je na tom vsem to nejhorsi, je to fakt o nervy. A kdy planujes testnout doma?
Stojí to kolem 200,– Přítel mi v neděli na týden odjede a vrátí se 19.9. Takže na to pak budu sama a sms se mi mu to sdělovat nechce… Takže bych raději věděla jak to je než odjede. Asi si koupím test dnes a zítra ráno to zkusím. Není to tak přesný jako krev, tak pokud negativní, tak se když tak mohu utěšovat, že je ještě brzy.
A co studuješ? Hezká fotka pod přihlaš. jménem. ![]()
Jo a na netu jsem našla nějaké tabulky, že 7.den po ET při 5denní kultivaci by HCG mělo být od 17 do 120.