Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky je tu některá z vás která cvičí podle Mojžíšové? Já už cvičím měsíc a nevím si rady tak mi poradte.Během toho cvičení zkoušíte mimi a nebo raději čekáte půl roku kdy už cvičení nepodporuje potrat?Je tu některá z vás která cvičila a během toho cvičení byla těhu a vše bylo Ok?Myslím žádný potrat?Prostě nevím jestli mám během toho cvičení zkoušet mimi a nebo počkat a za půl roku zkoušet.Ach jo,vůbec nevím.
My jsme se během cvičení nesnažili. Rehabilitační mi řekla, že mám měsíc cvičit, pak mně zkontroluje a udělá mi mobilizaci, pak zase měsíc cvičit, pak mně zase zkontroluje a pak zase měsíc a zase kontrola, a když to bude OK a ta kostrč bude držet, tak pak se můžeme snažit.
Ale já jsem cvičila jen necelé dva měsíce (tak nějak to tak vyšlo, byly Vánoce), pak mi udělala tu mobilizaci a pak jsem hned otěhotněla. Pak už jsem moc necvičila.
Takže být tebou, počkala bych do kontroly, aby ti řekla, jestli to cvičení pomohlo a pak uvidíš ![]()
Já cvičím 3 měsíce. Dr. mi říkal, že tam se nějakou dobu nesmí těhotnět. Já byla zrovna po zamlklém těhu, takže to bylo jedno. Fyzioterapeutka mi říkala, že pro mě ideální otěhotnění by bylo srpen/spíš září (což je asi ty 3 měsíce).
Možná bych taky počkala do kontroly a zeptala se na to. Ale na druhou stranu, tomu těhotnění bych se tolik nebránila
ahoj, dneska jsem byla taky na mojžíšoví a nabídla mě na příšstě tu mobilizaci kostrče, bolí to? já teda budu dvičit jen necelej měsíc, pak mě čeká IVF takže je to jen předpříprava. Jak u vás probíhalo to napravení celýh otěla, mám z toho strach
goldenka píše:
ahoj, dneska jsem byla taky na mojžíšoví a nabídla mě na příšstě tu mobilizaci kostrče, bolí to? já teda budu dvičit jen necelej měsíc, pak mě čeká IVF takže je to jen předpříprava. Jak u vás probíhalo to napravení celýh otěla, mám z toho strach
Já na rovnání kostrče byla a nebolelo to. Než jsem šla, tak jsem o tom na netu přečetla různé názory, někoho to bolelo někoho ne. Mě teda ne. Jde spíš o to, že se u toho cítíš trochu trapně, když vystrkuješ zadek na někoho cizího a ten ti tam sahá. Já si ale řekla, že horší než na gyndě to být nemůže a taky nebylo. Navíc ten kdo tuto rehabilitaci dělá, je na to už zvyklý a už mu to ani nepřijde.Taky mi pomohlo, když mi fyzioterapeutka řekla, že ona to má taky za sebou, protože když jezdí na školení, tak si to zkouší s kolegyněmi na sobě navzájem.
Takže lepší fyzioterapetka než kolegové z práce ne ![]()
jo taky mě říkala, že si to zkoušeli na sobě
tak fajn tak snad to bude O.K a jak dlouho se v tom zadku tak š´tourá? ![]()
goldenka píše:
jo taky mě říkala, že si to zkoušeli na sobětak fajn tak snad to bude O.K a jak dlouho se v tom zadku tak š´tourá?
No já nevím přesně už, chvíli. Říká ti u toho jak dýchat. Zmáčkne na jednu stranu, na druhou stranu cca 5 minut. Pak prst vytáhne, lehla jsem si na břicho a s dýcháním párkrát zatla a povolila zadek. Pak mi tam ten prst strčila znovu a zkontrolovala jak to vypadá. Pak si nesmíš dokonce dne sednout. Jo a důležitý je před tím vypít hodně neperlivé vody, kvůli svalům.
Když jsem tam byla poprvé tak mi zjistila že mám kratší nohu,tak mě promasírovala a obě nohy mám už stejně dlouhé.Jinak mě zatím nic jiného nedělala,třeba příště mi udělá tu mobilizaci,musím se ji zeptat.
musela jsi být nějak vyprázdněná? no a když si nesmím sednout, jak dojedu dom autem? 30km
goldenka píše:
jo taky mě říkala, že si to zkoušeli na sobětak fajn tak snad to bude O.K a jak dlouho se v tom zadku tak š´tourá?
Jo tak to teda nevím, na to se před tím ještě radši zeptej toho, kdo ti to bude dělat. Ale mě řekla, že nesmím přijet ani na kole. Prostě že si nesmím do konce dne sednout, buď stát, ležet nebo klečet. Proto jsem už pak ani nešla do práce. A zjistila jsem, že je to docela problém, protože to sednutí je strašně automatický pohyb, takže jsem na to musela pořád myslet, abych si náhodou omylem nekecla na zadek. Já to měla kousek, tak jsem tam šla pěšky, ale jak se to řeší, když dojíždíš autem, to fakt nevím… ![]()
no a když jsi si doma lehla tak jsi stoupla jak z tý postele, vždyť to musíš přece sednout ![]()
goldenka píše:
musela jsi být nějak vyprázdněná? no a když si nesmím sednout, jak dojedu dom autem? 30km
A vyprázdněný jsem být nijak nemusela. Jen vypít před tím cca 3 litry vody, což jsem musela zvládnout za dopoledne a měla pak v břiše žáby. No a k tomu auto, jedině aby jel někdo s tebou a zpátky to odřídil a ty se lehneš (klekneš
) dozadu ![]()
goldenka píše:
no a když jsi si doma lehla tak jsi stoupla jak z tý postele, vždyť to musíš přece sednout
Otočila jsem se na břicho, pak na kočku a vstát
![]()
no bude to sranda, díky za poznatky a nebolel vás pak ten konečník?
goldenka píše:
no bude to sranda, díky za poznatky a nebolel vás pak ten konečník?
Nebolel vůbec, použije nějakou vazelínu nebo co to je, takže ten prst se tam dostane bezbolestně. Popisuju jen to, jak to proběhlo u mě. Nevím, jestli existuje víc způsobů, jak se to provádí…