Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, tak 23.dc začínám stimulovat na IVF, moc tomu ale nerozumím, tak se chci zeptat jak to chodí, mám si ten den píchnout jakousi injekci do zadku, potom se nebude nic dít a až za 17 dnů jdu na kontrolu kde mě vezmou nacosi krev a koupím si puregon- asi ty pera. jsem byla ze všeho tak paf, že jsem se na nic ani neptala, jen to vzala na vědomí a teď mě to vrtá v hlavě, že si budu píchat ten puregon a přitom už budu kdoví kolikátý den cyklu
kdo jste to zažil a jak to u vás probíhalo, s jakým výsledkem? děkuji ![]()
Ahoj, já jsem začala dlouhý protokol v pondělí. Píchli mi injekci, která mi nastolí jakýsi umělý přechod. 20.9. jdu na kontrolní ultrazvuk a pokud bude vše v pořádku, tak si ještě ten den začnu píchat Puregol. To bude trvat 12-15 dní - záleží na tom, kolik a jak se mi budou tvořit folikuly. Pak injekce na uvolnění folikulů, odběr, 5 dní kultivace a pak šup zpátky.
Po té injekci nedostaneš měsíčky. Můžeš mít návaly - já je mám - slabší.
Ještě beru Prednison.
no, dr.mě říkal, že menzes asi normálně dojde, tak nevím
třeba se ještě někdo ozve
já jsem se ptala, protože mi nebylo jasné, co se bude dít po tom 20tém. MS bych měla dostat 24.9. Ptala jsem se, jestli se bude píchat Puregon od toho 24 a bylo mi řečeno, že ms nedojde a začne se píchat hned toho 20. Pokud tedy budou dobré výsledky.
V tom stimulačním protokolu je kolonka - kolikátý den cyklu ti píchli tu injekci, a podle toho se oni zřejmě orientují.
goldenko to asi u dlouhého protokolu bude zoladex, po něm jsem normálně dostala MS, jen se o pár dnů zpozdila. pak jsem první den syklu začala normáleně píchat hormony, tenkrát to byl fostimon. držím palečky
ahoj, já taky dostala diphereline, pak klasikaka MS asi 9 den jsem byla na kontrole, byla tam cysta počkali jsme týden, cysta tam nebyla a začla jsem píchat puregon(tedy asi 20 dc), pak jsme jezdila na kontroly krve a utz, potom OPU, isci, ET a dlouhé čekání ![]()
Tak to jsem zvědavá, protože mi řekli, že fakt už ms nedostanu. A to jsem měla takovou radost, že i kdyby se to nepodařilo, tak ten jeden měsíc bez ms je taky fajn.
tak jsem se schválně dívala a mám taky dipherelin a doktor mě tvrdil, že dostanu normálně menzes a pak jdu taky ale 10.dc na kontrolu a kdyžtak začnu píchat puregon, se toho dočista bojím, aby jsem to zvládla, už teď jsem z toho jelen ![]()
Vy jdete všichni nějak moc brzy. Mě píchali ted Dipherelin 5 den cyklu to bylo 30.8. a na kontrolní UTZ jdu až 20.9. tzn, že budu 25 dc. Tak to mi hlava nebere, proč je to u každé z nás jiné. Já se Puregonu nebojím. Jde jen o poprvé, pak už to bude hračka.
Jen se bojím, že nezvládnu píchat pravidelně. Musí se to přesně na hodinu? Nebo může být rozdíl 2-3 hod? Zkušenější poraďte, prosím.
tak s tou přesností by mě to taky zajímalo a jestli píchat ráno a nebo večer, nebo to je jedno? Jinak ty protokoly jsou různý, já mám dlouhej z luteální fáze a ty máš dlouhej z folikulární fázy-si to teda takhle myslím
tudíž je možný, že to nedostaneš, je to trošku jinej typ protokolu
Ahojky vespolek, já jsem měla také dlouhý protokol, dokonce už 2×.Pokaždé jsem teda MS dostala. Poprvé jsem byla na OPU asi 25 den cyklu, po druhé 21. den. Jinak by se mělo píchat téměř ve stejnou dobu, ale já měla také lehké výkyvy (cca 1hod) a dopadlo to dobře. Přeji hodně štěstí!!!
Jinak se klidně ptejte, jestli potřebujete. ![]()
Ahoj, tak já mám také dlouhý protokol. Od 2DC jsem začala užívat antikoncepci Minulet a od 18DC (mám cyklus cca 26dní) jsem začala píchat Decapeptyl. Po dobrání Minuletu jsem dostala MS (mě naopak tvrdili, že menstruace musí přijít) a 14dní po 1.injekci Decapeptylu jsem začala stimulovat Gonalem. Teď je to 7 den, co si píchám Gonal. Zvýšili mi dávky protože folíku není moc a hlavně jsou malé. Ve čtvrtek mi čaká další UTZ a pak snad brzy OPU.
Jinak injekce píchám k večeru, ale také jsem se vždy netrefila do stejné hodiny.