Dlouhý protokol a IVF – poraďte mi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2776
28.12.19 21:57

@jary1 ahoj, já začala pichat 26.12 decapeptyl, mezitím dostanu ms,10.1 přidám pergoveris na stimulaci, odběr bude cca kolem 23.1. podle velikosti folikulů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.1.20 22:08
@jary1 píše:
A chápu to teda dobře, že 20.DC dostanu nějake injekce, pak nic a pak někdy na začátku dalšího cyklu si začnu píchat injekce jako u krátkého protokolu?

Já jsem měla jeden dlouhý protokol a injekcí jsem neměla tolik. První byla 20 DC a rovnou za dva týdny začínala stimulace, mezitím mi začala ms. Stimulaci jsem měla injekce Bemfola (různé dávky) na 11 dní, každý den jedna. Byla jsem s tímhle spokojená, snášela jsem je dobře, navíc stály všechny pouze kolem 800 Kč a měla jsem k odběru 20 vajíček. Z toho zralých k oplodnění bylo 16 a na konci kultivace byly kvalitní 4 embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
3.1.20 23:54

Tak koukám, že je to dost individuální ten dlouhý protokol. No já bych měla jet v pondělí do CAR, tak uvidím, co mi tam naordinují.
Ale ještě jsem se pořádně nerozhodla, jestli do toho mám jít. Asi čekám na nějaké znamení :mrgreen:
@Sarkaa90 tak to jsi měla pěknou cenu za ty injekce. A i pěknou úrodu :palec:
@Margit. Tomanova tak držím palce, ať to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
4.1.20 14:59

@jary1 moc děkuju :srdce: proč vahas jestli do toho jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
4.1.20 20:14

@Margit. Tomanova no, po posledním pokusu, který nevyšel, jsem to nějak psychicky nedala. Sesypala jsem se a naše manželství tak prošlo zatěžkávací zkouškou. Teď je vše ok, ale bojím se, aby se to neopakovalo. Tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
4.1.20 20:44

@jary1 To víš, je to těžké a když nepřijde ten vytoužený konec, tak je to velké zklamání. Ale bohužel i s neúspěchem se musí počítat, i když člověk v duchu doufá. Kolik transferů už máš celkem za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
4.1.20 21:36

@Sarkaa90 já vím, věděla jsem že se to nemusí poveds, i tak nějak jsem s tím počítala, že se to nepovede na první pokus, ale doufala jsem.
Jinak to bylo moje první IVF. Bohužel z toho jen 2 embrya a ani jedno nevyšlo.
Bohužel už nemám moc času na rozhodování. Je mi 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
5.1.20 11:00

@jary1 Ono je těžké radit jak se má někdo cítit. Všechny víme, že se máme udržovat v klidu, nestresovat se, pevně věřit že to jednou vyjde a zároveň být nohama na zemi a počítat i s neúspěchem. Ale když to přijde tak jsou všechny rady zbytečné 🙂 Jestli to byl první transfer tak buď v klidu, údajně při prvním je jen 30% úspěšnost. Určitě budeš mít příště víc štěstí a snad z dalšího IVF bude více embryek, protože pak je mnohem uklidňující mít hodně zmrazených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
5.1.20 12:26

@Sarkaa90 děkuji za podporu :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
6.1.20 08:22

@jary1 Není zač :) A přeju aby jste se brzy dočkali :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
24.11.21 18:40

Ahoj holky,
jak jste dopadly? Mne asi taky ceka v ledni dlouhy protokol a mam z toho dost obavy. Mam strach, ze je to uz moc hormonu…je mi 38 let, bude to moje ctvrte IVF. Predtim jsem mela vzdy potize s velkym poctem nezralych vajicek. AMH mam vyssi: 3,8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
24.11.21 21:17

@losani Mam z dlouheho protokolu dite. Snasela jsem to v pohode, blbe mi nebylo. Vlastně mi vic vadily hormony na ket, nez zastavení cyklu a stimulace… Bude to dobré, neboj se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
24.11.21 21:30

@losani já mám také z dlouhého protokolu mimčo. První krátký nevyšel. Tak jsme zkusili dlouhý, že prý budou kvalitnější vajíčka a vyšlo to. Stimulace celkem v pohodě, jen už jsem špatně psychicky snášela velké množství injekcí. Držím palce, ať vám to také vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
24.11.21 21:48

@Ba-stet @jary1
Holky, moc dekuji za podporu! Krasne, ze vam to vyslo :kytka:
U nas byl puvodne problem ve spatnych spermii a behem tri IVF se objevil vzdy velky pocet nezralych vajicek. Naposledy 10 z 15, coz je fakt hodne.
Ja spis zvazovala minimalni stimulaci, kvuli tem vsem hormonum…Mam strach z OHSS.
Navic to IVF bude bud napul s darcem, nebo uplne s darcem. Takze nas jeste ceka tezke rozhodovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
24.11.21 22:17

@losani U nás to taky vypadalo jen na blbé spermio. Mně bylo 33, všechny výsledky super, nikdo nečekal zádrhel. Stimulace na jedničku. Ale pak se ukázalo, že mám úplně naprd vajíčka - resp. v dost folikulech nebyly, z 9 se oplodnilo 6 a druhý den už byly jen 3. Zbytek to balil postupně a ET nebylo možno provést, protože v ten den zbývalo poslední, embryo, které bylo příliš opožděné. Doktorka mi řekla, že mu dají den navíc a kdyžtak ho zamrazí. Vůbec jsem tomu nevěřila, ale klaplo to. Měla jsem kliku, bylo to mé první ivf, takže nemůžu nic porovnat, ale kromě pekelného štěstí u nás myslím pomohla metoda MACS a já jsem od transferu do testu brala ještě progesteron v injekcích Prolutex.

U toho OHSS bych řekla, ze to na protokolu nezáleží. My jsme měly tady na emiminu skupinku a OHSS měla jedna z krátkého protokolu, jedna z dlouhého měla jen náběh.

Minimálka se myslím doporučuje spíš, když je vajíček stejně málo a ani hormony jich nevyhrabou víc. U nezralých by to asi bylo riskantní. No a situaci s dárcem nezávidím, to musí být hodně těžké rozhodování a srovnávání se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí