Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@losani souhlas, jak píše @Ba-stet
Já třeba při dlouhém protokolu měla folikulů méně ( nějak špatně jsem zareagovala na stimulaci, což i doktora překvapilo), ale zřejmně kvalitnější. Měla jsem jen 3 folikuly, z toho 2 vajíčka, obě se oplodnila a vydržela do 5.dne. Při prvním IVF a krátkém protokolu jsem měla folikulů 12, jen 7 vajíček zralých a také z toho vyšla jen 2 embrya
.
A jak moc špatný máte spermie, že jdete do dárce?
@jary1 Ahoj,
no spermie jsou dost spatny, parkrat se stalo, ze nebyly vubec zadny.
Ale mam za sebou uz tri IVF, dvakrat jen jedno embryo, naposledy dve (vzdy jen tridenni), a nikdy nic z toho, ani duch.
Lekarka ale rikala, ze problem muze byt i v mych vajickach, protoze je mi 38 let. Ted pritel pujde na DNA fragmentaci spermii a pokud to vyjde dost blbe, tak zkusime jen darce, pokud to nebude tak hrozny tak pul vajicek nechame oplodnit spermiemi darce a pul pritelovymi. Tim by se melo odhalit, zda teda nejsou spatny i ty vajicka…
ach jo, takze to budou desny nervy vsechno a mam strach jak pak zvladnu tu stimulaci
@losani Neboj, stimulaci zvládneš jako předtím, na tý protokol nic nemění. S těmi spermiemi je to teda blbý. Nějaké doplňky, nadstandardní metody jste asi zkoušli, co?
@Ba-stet Ahoj, jo, vzdy MACS. Jako dite mel nesestoupla varlata, operace az pozde v peti letech. neda se s tim tak nic delat ![]()