Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ![]()
S přítelem se snažíme půl roku o miminko
. Bohužel jsem měla problémy s cyklem. Podle hormonálního profilu mi chybí hormon progesteron a přebývá testosteron
. Proto mi lékař nasadil Clostilbegyt (3.-5.den cyklu, 2×denně) a Utrogestan(17.-25.den cyklu, 1×denně). Při těchto lécích jsem stále neměla ovulaci a problémy s menstruací zůstaly. Proto mi lékař ponechal užívání clostilbegytu a zvýšil dávku Utrogestanu na 2×denně. Ještě mi k tomu přidal Pregnyl (myslím asi 5000), který mi můžou píchnout i u obvoďáka 14.-15.den cyklu.
Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s těmito léky? Jak na vás působil pregnyl? A určitě po něm budu mít ovulaci? Otěhotněli jste po těchto prášcích a za jak dlouho?
![]()
@JayLee Takže ti pregnyl píchal až po zjištění folíku? Mě přímo řekl 14.nebo 15.den, bojím se aby nebylo pozdě nebo brzy
Ty si brala šest utrošů denně
Jejda, aby mi je nemusel pak zvýšit taky
Říkal mi, že kdyby mi to nezabralo, tak bysme se museli jít poradit do IVF, kde mají větší možnost mi naspat jiné léky (to on prý nemůže).
@JayLee Tak já teda vůbec nevím co mám dělat
Jsem z toho docela vykolejená ![]()
Já bych asi v první řadě změnila gynekologa bo píchat Pregnyl bez toho aby ti udelal UTZ mi přijde jako velký risk
Mám syndrom PCO a nízkou hladinu progesternou a vykoké LH takže MS bez léčby nebyla, ale můj Gyndr který je mmj dost profesně na úrovni si netroufl na Pregnyl bez kontrolních UTZ
Nakonec pomohla laparo a taky konzultace v CAR a malej přišel nakonec přirozeně po neúspěšném IUI
@bodlinka34 já svému doktorovi důvěřuje, jsem ráda, že to se mnou začal řešit tak brzo a nečekal. Jen je mi divný, že mi před tím neudělá ten ultrazvuk
Měnit bych ho nechtěla…ale nikdy neříkej nikdy
A navíc je těžký, aby mi předtím udělal ultrazvuk, protože ordinuje jen v pátek a v ostatní dny je v jiných městech (docela daleko). A zkušeností by měl mít víc než dost za svojí praxi, dělá taky primáře…
Achjo, já fakt nevím ![]()
@Niiika88
z mé zkušenosti je primář a primář od něj jsem totiž slyšela větu „to máte problém v hlavě“
sorry ale nemenstruovat tři měsíce po vysazení antiko mi nepřijde normální a ani jako problém v hlavě takže jsem jednala, navíc v mém případě byl proti i čas i tak to celé řešení trvalo 1,5 roku
Utroš jsem od mudra sice nedostala, zato Clostil hned s nejvyšší dávkou na tři měsíce za bedlivého sledování ovulky UTZ bez efektu, ale taky mohlo dojít na OHSS a pak bych nechtěla vidět co provede píchnutý Pregnyl
V CAR před IUI se stimulací Puregonem, z něj měla mudra i přes laparo docela vítr a tak jsem jezidla každý druhý den na UTZ a pak teprve podle počtu folíku rozhodovala jestli Pregnyl píchneme nebo ne taky se mohlo stát že všechno ukončíme právě kvůli velkému počtu folíků
Příspěvek upraven 20.07.12 v 21:53
@bodlinka34 v pondělí si mám pregnyl vyzvednout v lékárně, tak se zkusím zeptat ještě tam. A ještě jsem dala dotaz na lekar.cz, tak tam by mi mohli říct něco o tom ultrazvuku před pregnylem ![]()
@Niiika88 píše:
@bodlinka34 já svému doktorovi důvěřuje, jsem ráda, že to se mnou začal řešit tak brzo a nečekal. Jen je mi divný, že mi před tím neudělá ten ultrazvukMěnit bych ho nechtěla…ale nikdy neříkej nikdy
A navíc je těžký, aby mi předtím udělal ultrazvuk, protože ordinuje jen v pátek a v ostatní dny je v jiných městech (docela daleko). A zkušeností by měl mít víc než dost za svojí praxi, dělá taky primáře…
Achjo, já fakt nevím
Nevím kolik ti je let ale 6 měsíců dneska je relativně standartní doba, kdy už se „řeší“
Jinak v lékárně se klidně zeptej ale asi timoc neporadí je to asi jako s léky v těhu řeknou ti nebrat bo na těhotných a kojích se testy nedělají, ale gynekolog ti řekne něco jiného
@bodlinka34 je mi 23let a tady spíš většina holek psala, že se to řeší nejdřív až po roce. Co jsem teď koukala tak po netu, tak všude chodili na ultrazvuk. Přemýšlím, jestli bych si třeba na ten ultrazvuk nemohla dojít jinam, když on bude mít dovolenou ![]()
@Niiika88
tak možná s mladšími tolik nepospíchají ![]()
Ale za sebe rovnou říkám bez UTZ má ten tvůj prim.Mudr pořádnou odvahu aby třeba taky nebyli ty míma hned dvě nebo tři ![]()
Příspěvek upraven 20.07.12 v 22:10
Ahoj, tak já jsem otěhotněla hned ten první měsíc co jsem nasadila Clostylgebyt a Utrogestan. Ale to si asi nechtěla slyšet ![]()
S tím Pregnylem zkušenost nemám. Tak držím palce ať se brzy zadaří ![]()
@Evikus Děkuju
Mě se to jen po clostíku a utroši nepovedlo ![]()
@bodlinka34 To já taky nevím a taky nevím co mám dělat
Myslím si, že by mi snad o tom něco řekl ![]()
@Niiika88
no já bych do toho vážně bez UTZ nešla, ale to je můj názor
@bodlinka34 já o tom taky přemýšlím, jestli mu nemám třeba zavolat a zeptat se ho. Jsem z toho opravdu v rozpacích. Myslím si, že s tím má určitě zkušenosti, přece by mi to jen tak nenapsal
Ach jo ![]()