Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,vím že diskuzí na téma clostillbegyt je zde hodně.
Abych tak nějak popsala svůj problém. Přestala jsem menstruovat po očkování na covid-19. Stanovena dg hyperandrogenní stav - vyšší hladina testosteronu. Na půl roku nasazena antikoncepce, po půl roce, při kontaktování své lékařky, s tím že se chceme začít snažit, mi byl nasazen clostillbegyt a utrogestan. Problém je ten, že si mě lékařka nezve na UTZ, clostillbegyt jsem teď užívala druhý měsíc, už jsem lékařku i sama kontaktovala že bych na UTZ chtěla, ale nevzala mě a pak už mi ani neodpověděla. Co byste v takovém případě dělaly? UTZ jsem chtěla hlavně i z důvodu, že jsem v minulosti měla 6×6×6 cm cystu a málem skončila na operaci.
Taky mám strach z vícečetného těhotenství, první měsíc kdy jsem měla negativní ovulační testy mi lékařka poslala na mobil recept s injekcí ovitrelle, ale to vše na slepo… Jsem z tohoto přístupu dost nešťastná…
Děkuji moc
tady existuje jen jediné řešení a to je změna lékaře. Bez UTZ kontroly nic takového už znovu neber.
Změnila bych lékaře. Ten, který naslepo nasadí antiestrogeny bez následné kontroly, navíc s cystama v anamnéze, fakt není někdo, v jehož péči bych chtěla strávit následné těhotenství. Tvé úvahy jsou zcela správné.
Také bych nejraději lékaře změnila, ale uz nevím kudy kam, chci k někomu kdo se problémy opravdu zabývá… K této lékařce jsem přišla letos, předtím jsem byla u doktorky, ke které jsem vždy přišla že opět nemám menstruaci (po očkování), ta mi vždy udělala UTZ, pronesla že nějaká sliznice narostlá je a nasadila mi na pár dní norethisteron a nebo mi píchla vyvolávačku a konec… Nevzala mi krev a nic… Takže mi po pár měsících došla trpělivost a šla jsem jinam, a teď zase tohle… Opravdu už nevím kam mám jít
…
A odkud jsi? Projed si reference lékařů v okolí a přestup jinam. Bez uz bych clostik dále nebrala
@Tichošlápek píše:
A odkud jsi? Projed si reference lékařů v okolí a přestup jinam. Bez uz bych clostik dále nebrala
Jsem od Olomouce.
@Anonymní píše:
Jsem od Olomouce.
Tak to bohužel neporadím, třeba tu někdo bude vědět. Ale změnu bych určitě provedla
@Tichošlápek píše:
Tak to bohužel neporadím, třeba tu někdo bude vědět. Ale změnu bych určitě provedla
Už se po něčem jiném poohlížím na internetu… Teď teda čekám jestli dorazí menstruace a pokud ano, zkusím to jinde… Brala jsem teď clostil druhý měsíc, první měsíc jsem dostala ovitrelle a teď druhý jsem čekala zda ovulace dorazí alespoň později, pozitivní ovulační test byl 10.10., tedy 17 den cyklu, takže ovulace mohla být tak 18-19 den cyklu, BT neměřím tak přesně nevím. Určitě na miminko nespěchám jen bych ráda důsledného lékaře a taky jistotu že mi tělo po těch všech problémech funguje…
Ahoj,
vím že diskuzí na téma clostillbegyt je zde hodně.
Abych tak nějak popsala svůj problém. Přestala jsem menstruovat po očkování na covid-19. Stanovena dg hyperandrogenní stav - vyšší hladina testosteronu. Na půl roku nasazena antikoncepce, po půl roce, při kontaktování své lékařky, s tím že se chceme začít snažit, mi byl nasazen clostillbegyt a utrogestan. Problém je ten, že si mě lékařka nezve na UTZ, clostillbegyt jsem teď užívala druhý měsíc, už jsem lékařku i sama kontaktovala že bych na UTZ chtěla, ale nevzala mě a pak už mi ani neodpověděla. Co byste v takovém případě dělaly? UTZ jsem chtěla hlavně i z důvodu, že jsem v minulosti měla 6×6×6 cm cystu a málem skončila na operaci.
Taky mám strach z vícečetného těhotenství, první měsíc kdy jsem měla negativní ovulační testy mi lékařka poslala na mobil recept s injekcí ovitrelle, ale to vše na slepo… Jsem z tohoto přístupu dost nešťastná…
Děkuji moc