Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartinKa36
Bere pouze léky na epilepsii a ani jako psychopat mi nepřijde, spíš jako by jí bylo všechno totálně u…
![]()
To že je psychopat znamená že nemá emoce nemusí se projevovat jako psychicky nemocný člověk, prostě udržuje si vztah protože je to pro ni praktické přesto že k partnerovi nic necítí. Koukni se třeba na seriál DEXTER
Tak člověka úplně bez emocí neznám. Pokud se tak už člověk chová, tak myslím, že je na vině to, že třeba v životě něco důležitého ztratil nebo svoji milovanou osobu apod., že mu je teď už vše jedno a nic neřeší, také to může souviset s psychickou poruchou.
@grepfruit píše:
Tak člověka úplně bez emocí neznám. Pokud se tak už člověk chová, tak myslím, že je na vině to, že třeba v životě něco důležitého ztratil nebo svoji milovanou osobu apod., že mu je teď už vše jedno a nic neřeší, také to může souviset s psychickou poruchou.
Jsou to většinou lidi kteří berou dlouhodobě antidepresiva… je to jeden z častých vedlejších příznaků
@Anonymní píše:
Je epileptik tak jsem si říkala jestli to s tím nesouvisí? Kamarád je z toho zničený protože jí prý i přesto miluje, ale psychicky ho to vyčerpávalo.
Nikdy ani neřekla nic co by naznačilo co cítí, jako třeba to jsem ráda, to mě potěšilo, to mě štve, to se mi líbí/nelíbí. O projevech lásky ani nemluvím.
ano, určitá citová oploštělost se u některých typů epilepsie může projevovat. Otázka taky je, jak to má hodnotitel, to se do hodnocení druhého dost promítá. už to tady zaznělo, pro někoho je už jistá forma introverze naprostý citový chlad ![]()
Že by s ním byla jen z pohodlnosti nebo tak něco si nemyslím, protože ani jejich intimní život nebyl nic moc, ona je strašně chladná i v komunikaci s náma (kamarádama), mě teda taky trvá delší dobu než se rozkecám v partě cizích lidí, ale rok je podle mě dlouhá doba a i kdyby se mělo jednat jen o zdvořilostní fráze, ale mi navážeme téma o kterém ví že jí baví a ona na to odpoví hmm nebo jo bylo to dobrý a pak už nic a to se jí můžeš ptát hodinu v kuse a jinou odpověd nedostaneš ![]()
Jsou lidé, kteří druhému emoce neprojevují dokud k němu nemají důvěru. Bývají to citliví lidé, kterým bylo ublíženo A získání důvěry k novému partnerovi může trvat léta. Tady by hodně prozradilo to, jak je to s projevem emocí k členům její rodiny.
@kalamitaa To bohužel nevím, ale city tam zrovna moc neplítvají to je pravda.
Bohužel jsem se s tím setkala, sociopati, většinou jsou také narcisti, emoce nemají, milovat nedokážou, oni pouze napodobují mimiku a chování, učí se to celý život. Zaplést se s takovým člověkem je tragédie, jsou to úžasní manipulátoři, když o Vás stojí, dokáží říct cokoliv, patologičtí lháři, a když jednou pro ně ztratíte cenu, odhodí vás jako kus hadru.
Může mít určitý druh autismu nebo se hlídá, protože třeba byla tak vychovaná, kdyby byla jak robot, tak asi nejsou spolu rok.
@cher
Bohužel jak robot byla, kamarád si myslel že se to časem zlepší až se třeba víc poznají, ale bylo to spíš horší ![]()
Sice je to hodně stará diskuze, ale teď jsem na ni narazila..
Nejspíše se jedná o alexithimii.
Mám jednoho takového kamaráda. Není to pro ně jednoduché.
Je epileptik tak jsem si říkala jestli to s tím nesouvisí? Kamarád je z toho zničený protože jí prý i přesto miluje, ale psychicky ho to vyčerpávalo.
Nikdy ani neřekla nic co by naznačilo co cítí, jako třeba to jsem ráda, to mě potěšilo, to mě štve, to se mi líbí/nelíbí. O projevech lásky ani nemluvím.