Co baví vaše puberťáky?

1129
17.8.22 16:30

Co baví vaše puberťáky

Ahoj holky, co děláte s puberťaky? Nemyslím tím práci atd.ale co je fakt baví a vás také? Máte ještě společné aktivity a kolik času tím travite? My občas kolo, brusle, běh. V zimě lyže, běžky. Také ferraty, občas lezení. Někdy se uvolní jít se mnou i do kina. Mám ale pocit, že kromě sportu neděláme společně skoro nic. A já zase nejsem bůhví jaký sportovec, abych sportovala obden. Celkově mě mrzí, že se náš společný čas smrsknul na jídlo, domácnost. Většinu času jsou zalezlý v pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
17.8.22 16:36

Hele úkolem dospívání je separovat se od rodiny, najít sebe sama, nezávisle na rodičích, ideálně se naučit konstruktivně se vymezit.

A teda taky umožnit rodičům, aby hledali sami sebe nezávisle na dětech.

Děláte toho společně dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
17.8.22 16:39
@Ou píše:
Hele úkolem dospívání je separovat se od rodiny, najít sebe sama, nezávisle na rodičích, ideálně se naučit konstruktivně se vymezit.

A teda taky umožnit rodičům, aby hledali sami sebe nezávisle na dětech.

Děláte toho společně dost.

Asi máš pravdu, možná se já musím srovnat s tím, že už se mnou víc času trávit nechtějí a je to tak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
17.8.22 16:39

Taky bych řekla, že jestli s dětma sportujete a takhle cestujete, tak je to paráda a co bys víc ještě chtěla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.8.22 16:42
@Hojuza píše:
Asi máš pravdu, možná se já musím srovnat s tím, že už se mnou víc času trávit nechtějí a je to tak ok.

Když dovolíš teď odcházet, tak se pak časem vráti jako prima dospělí a budete spolu zase častěji. Zároveň budou ochotnější se věnovat těm společným aktivitám co máte.

Jestli něco, tak se případně domlouvej s jedntlivými potomky na něco co budete tak jednou za dva tři týdny dělat jen vy dva spolu. Ale to ti nemůže poradit internet, to se musíte domluvit vy dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
17.8.22 16:49

@Ou jo to občas dělám, s dcerou na nákupy, se synem moc nic, zapremyslim nad tím. Asi na mě fakt padl nějaký splín, že už za mnou nechodí, ale máš asi pravdu, že je mám nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
17.8.22 16:53

Tak my s dvěma téměř pubertálními dítky máme společný sport, kde pravidelně trénujeme všichni, a jezdíme všichni i s partou na 3-4 denní závody. Plus společně jezdíme do hor, na kolo, plavat, nebo na šifrovací hry. Jo a na folkové fesťáky.
Ale je možné, že zatím nejsou dost v pubertě (10 a 13) a časem se nám na něco vykašlou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
17.8.22 16:56
@Aliik píše:
Tak my s dvěma téměř pubertálními dítky máme společný sport, kde pravidelně trénujeme všichni, a jezdíme všichni i s partou na 3-4 denní závody. Plus společně jezdíme do hor, na kolo, plavat, nebo na šifrovací hry. Jo a na folkové fesťáky.
Ale je možné, že zatím nejsou dost v pubertě (10 a 13) a časem se nám na něco vykašlou :lol:

Jaké šifrovací hry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
17.8.22 17:00

@Hojuza www.sifrovacky.cz ;) My na tom letíme od VŠ, prostě člověk někde 20 hodin chodí, běhá, mrzne, luští a tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
17.8.22 17:08
@Hojuza píše:
Ahoj holky, co děláte s puberťaky? Nemyslím tím práci atd.ale co je fakt baví a vás také? Máte ještě společné aktivity a kolik času tím travite? My občas kolo, brusle, běh. V zimě lyže, běžky. Také ferraty, občas lezení. Někdy se uvolní jít se mnou i do kina. Mám ale pocit, že kromě sportu neděláme společně skoro nic. A já zase nejsem bůhví jaký sportovec, abych sportovala obden. Celkově mě mrzí, že se náš společný čas smrsknul na jídlo, domácnost. Většinu času jsou zalezlý v pokoji.

Kolik je puboš? Já mám 13 a zatím to jde. Hlavně ten sport - zima i léto, taky to kolo, běžky, sjezdovky. Rádi se mnou kamkoli cestují - města, moře, lyže, na turistiku moc nechtěj, ale zatím to vyměním za něco- já s vámi do akvaparku, na canyoning, vy se mnou ujdete alespon těch deset kilometrů.
Jinak hrajem deskovky. Občas to kino, film doma. Semtam si povídáme.
Ale taky jsou dost zalezlí, přijde mo to normál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.8.22 17:18

@Hojuza PC, urbex, kolo, teď ho začaly bavit festivaly. Letos jsme spolu o prázdninách moc času nestrávili, ale když už, bylo to fajn. Jo a věk 16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.22 17:27

Na prvních dvou místech mobil a kámošky.:-) Dost si čte a dost je zalezlá v pokoji, ale i sama sportuje, chodí do oddílu jednou týdně. Ale v zimě společně lyžujeme, bruslíme, jezdí s námi na výlety i dovolené, na vodu. Hodně i s našimi přáteli a úplně bez protestů. Hodně si povídáme. Občas společně jdeme na nákup, do kina, občas společně vaříme. Máme dobrý vztah a zatím to vypadá, že se za nás nestydí.:-)

• Citovat
  • Upravit
9764
17.8.22 17:32

11 a 13 let - turistika, výlety, dovolené, občas bazén, inline, povídání u večeře, občas film doma nebo kino, když se zadaří a není moc hodin, tak večerní pokec v posteli. Ale taky čím dál tím víc preferují čas v pokoji nebo s kamarády. Ono je i toho času mnohem méně, než když byli malí - delší škola, víc kroužků, víkendové aktivity… Taky je mi to občas líto, na druhou stranu mám zase čas na koníčky, když už není nutné jim být pořád za zadkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65370
17.8.22 17:51

U nás 13 let–kytara akustická elektrická, baskytara.
Hraje a hraje
Mají v ZUŠ školní kapelu, chytlo ho to moc.
Už měli pár koncertů a super. Zrovna tu má kamarádku a zároveň zpěvačku, tak mám koncert u pokojíčku.
Jinak klasika, PC a hry
A s kamarádem air soft

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.22 17:57

U nás je velmi oblíbená hra Uno extreme a rychlý jako rys. Tak tím se bavíme nebo mládež sama. Jsme dlouho venku na terase a hraje se i jejich návštěvy. Pochopitelně je oblíbené, že chodí spát ke kamarádům a kamarádi k nám. Jezdit k rodině. Protože přes rok se tam bez nás nedostanou. A o prázdninách je to jiné, když jsou tam sami. Koloběžky různé, kolo, bazén, kocouři, pes, mlsání, ovoce různé, kolotoče, sudoku luštit, spát dlouho dopoledne, letní kino. Vyrazit si s kamarády do města na nějaké Bubble tea. Do města do kina moc nee. Taky proč? Když jim mamka a taťka platí Netflix, vojo. To vyjde výhodněji si pozvat kamarády na televizi domů :lol:. Je toho víc. Teď si honem nevzpenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí