Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč anonymně? Myslím, že to je hodně aktuální téma. Jsem na tom úplně stejně jako ty. Ale máme už dvě déti. A ten rodičák si můžeš teď změnit, aby ti to vyšlo do 3 let ![]()
No a to ti je teprve 26 let…mě je 31, čekám třetí dítko, práci sice mám, ale jsem tu už hóóódně dlouho, takže mě absolutně nebaví.. Kolikrát, když slyšim ve zprávách všechno ohledně naší sociální politiky a vůbec..jak se tu všem pomáhá, tak mám chuť se odstěhovat někam na samotu u lesa, aby mi všichni dali pokoj…našetřeno nemám absolutně nic protože jsme to při RD vesele využili… takže se taky ráno probouzim s bezmocností co dál…
Neboj mám dojem, že je nás víc
Ja ani nevím proč jsem ten anonym zmačkla.. teď píšu bez anonymu..
a holky co mate za praci nebo co jste dělaly před mateřskou? mi připada, že teď se ta situace s praci tak strašně zhoršila.. ![]()
mam kamaradky, které tu moji VŠ dokončily a ty jsou teď už rok na pracaku!! a to mě děsí teda šíleně.. ostatní se odstěhovali protože tady nic nemohli najit..
teď těch ekonomů je tolik to je až neuvěřitelné.. a nejhorší je, že pokud nemáte známosti.. no však víte jak toje
Tak ze 100.000 pár měsíců vyžijete, pokud bude manžel pořád vydělávat. Doporučuju už teď se seznamovat, mapovat možnosti a pak se upíchnout někde ve státní správě, knihovně… Máš ještě dost času. Nenechávat hledání práce na poslední chvíli.
Ahoj. já mimčo nemám, ale za měsíc bych měla být Bc. posílám životopisy už teď a nic. Nějakou praxi mám, ale zdá se jim být nedostačující i když jsem pracovala ve skladu v administrativě rok. Začínám být taky zoufalá. Špatně se nemáme, ale nechci být bez práce
Já nastoupila na rizikové v březnu 2008 pak tříletá mateřská. Dceru mi nevzali do školky a soukromá 10tis. Takže jsme vybrali stavebko, dala jsem výpověď (místo mi ještě rok držet nechtěli) a zůstala jsem doma. V březnu 2012 držím v jedné ruce gravitest s // a v druhé papír, že straší berou do školky ![]()
Tak mám teď nárok jen na rodičovskou na 4 roky. Budu doma přes 9let
a bojím se jak to bude po mateřské už teď. Pracovala jsem jako účetní a to se všechno změnilo a je úplně jinak. Hodně jsem vydělávala takže mám velké úspory, ale co bude potom fakt netuším.
@Blanka S píše:
Já nastoupila na rizikové v březnu 2008 pak tříletá mateřská. Dceru mi nevzali do školky a soukromá 10tis. Takže jsme vybrali stavebko, dala jsem výpověď (místo mi ještě rok držet nechtěli) a zůstala jsem doma. V březnu 2012 držím v jedné ruce gravitest s // a v druhé papír, že straší berou do školky
Tak mám teď nárok jen na rodičovskou na 4 roky. Budu doma přes 9leta bojím se jak to bude po mateřské už teď. Pracovala jsem jako účetní a to se všechno změnilo a je úplně jinak. Hodně jsem vydělávala takže mám velké úspory, ale co bude potom fakt netuším.
tak si tu účetní udělej jako melouch..určitě máš v okolí nějaký podnikavce!!! nemusíš to dělat na papír, ne?! tím bych si vydělávala já - kdybych to uměla
+ daňový období…dejme tomu 500 Kč za jedno…no a máš vyděláno ![]()
@Measmille píše:
tak si tu účetní udělej jako melouch..určitě máš v okolí nějaký podnikavce!!! nemusíš to dělat na papír, ne?! tím bych si vydělávala já - kdybych to uměla+ daňový období…dejme tomu 500 Kč za jedno…no a máš vyděláno
ono to není takové jednoduché.. to by jsi musela byt opravdu profesional a mit hodně známých.. o tom jsem uvažovala s moji mamkou protože ona ma i razítko auditora a učetní děla celý život ma taky VŠ.. ale ona říkala, že by do toho nešla..
@agulla píše:
ono to není takové jednoduché.. to by jsi musela byt opravdu profesional a mit hodně známých.. o tom jsem uvažovala s moji mamkou protože ona ma i razítko auditora a učetní děla celý život ma taky VŠ.. ale ona říkala, že by do toho nešla..
no spíš by to chtělo ty známý…ten zbytek by se nějak risknul..nikdo neumí nic na 100% a nikdo v týdle republice není 100procentní (víš jak to myslim
)…ale já myslela jednoduchý účetnictví pro drobný podnikatele!!!
@agulla ahoj, pokud se můžu ptát ze které vesnice od Ostravy jsi? Já jen že bydlím taky okolo Ostravy. Směrem na Havířov. Takže to mám kousek do Ovy i do HA. Teď jsem taky byla bez práce, chvíli a zítra nastupuju jako operátor. Tím, že v operátorství máš praxi, tak se tam chytneš vždy. Můžu se ptát co jsi přesně dělala?
@Measmille jen do toho vstoupím ohledně toho účta. Musím se zakladatelky zastat, není to tak jednoduché někoho sehnat. Já sama podnikám v účtu při RD (2 roky) a mám jen 1 stáleého klienta (díky známosti) a jednou za čas se někdo ozve, že něco chce, ale většinou z toho bud nic není a nebo nezaplatí…A to jsem aktivně klienty sháněla, ale dnes se do podnikání nikdo moc nežene a pokud jo, tak jedem paušálem a to je většinou díky kalkulačkám schopný si přiznání udělat sám.
@Anonymní píše:
@Measmille jen do toho vstoupím ohledně toho účta. Musím se zakladatelky zastat, není to tak jednoduché někoho sehnat. Já sama podnikám v účtu při RD (2 roky) a mám jen 1 stáleého klienta (díky známosti) a jednou za čas se někdo ozve, že něco chce, ale většinou z toho bud nic není a nebo nezaplatí…A to jsem aktivně klienty sháněla, ale dnes se do podnikání nikdo moc nežene a pokud jo, tak jedem paušálem a to je většinou díky kalkulačkám schopný si přiznání udělat sám.
no jo..ono dneska platí heslo „udělej si sám“ já to nemyslela zle…ale víš, že když už k tomu má někdo vlohy tak proč to nevyužít…
@Measmille já vím, že jsi to nemyslela zle. Jen jsem chtěla hodit svou zkušenost. ![]()
@Susan23 píše:
@agulla ahoj, pokud se můžu ptát ze které vesnice od Ostravy jsi? Já jen že bydlím taky okolo Ostravy. Směrem na Havířov. Takže to mám kousek do Ovy i do HA. Teď jsem taky byla bez práce, chvíli a zítra nastupuju jako operátor. Tím, že v operátorství máš praxi, tak se tam chytneš vždy. Můžu se ptát co jsi přesně dělala?
napsala jsem Ti soukromou zprávu ![]()
Ahoj všichni,
potřebuju si s někým popovídat.. mam depku z toho jak čas rychle letí a co bude dal.. dneska to tak na mě nějak padlo.. mam všechno a nemam si na co stěžovat.. jen mam strach z toho co bude..
mam manžela, dcera nedavno oslavila rok.. ja už skoro 2 roky doma.. od začatku těhotenství jsem byla na rizikovém, musela jsem ležet (předtím jsem potratila).. pracovní poměr jsem měla na dobu určitou a ten mi skončil.. rodičák mam na 2,5 roku (ani nevím proč jsem si ho tak určila, prostě jsem řekla pani 8 tisic)
je mi 26 roku.. mam VŠ ekonomku, ale jenom Bc. sice jsem studivala na Ing.. ale nedělala jsem jeden předmět a opakovat mi ho už nedovolili tak mě vyhodili.. při škole jsem 5 let pracovala v call centru pro jednu banku na poloviční úvazek.. pak jsem pracovala jako účetní (ale tu praci jsem dostala jenom proto, že firma hledala někoho kdo umí základy polštiny.. a neměli žádného jiného kandidáta než mě.. jinak bych neměla šanci něco najít)
zdědili jsme bydleni po prarodičích takže jsme se přestěhovali na dědinu.. je to tady super.. hlavně pro malou vedle v domku bydli děti.. jenže ja mam strach jak tady budu hledat praci.. hlavně když jsem slyšela kolik vysokoškolaku sedi doma a nemůžou najit praci.. a představa, že bych pracovala do 6ti nebo do kolika a mala musela byt tak dlouho ve školce.. a skoro bych s ní nebyla z toho uplně šílim
ja vim, že se stresuju asi moc dopředu přece jenom rok a půl ještě budu doma.. nějaké penízky našetřené mame asi 100tisíc pro nejhorší případy tak manžel říkal, že toho půl roku do 3let male budu doma ikdyž zadarmo..
manžel vydělava 18tisíc, za dame 8tisíc manžel projezdí do práce asi 3500(ma to 40km do prace) takže kdybych nemohla najit praci asi bychom to chvilku z jednoho platu zvladli..
ja ani nevím co bych chtěla dělat.. no asi to kde bych našla praci..
chtěli bychom i druhé dítě.. ale zatím nevím kdy..
dneska na mě nějak především ta otázka co bude s praci nějak dolehla.. a potřebovala jsem se vypsat.. omlouvam se za dlouhy příspěvek budu rada jestli